Myytävät asunnot Joensuu

 

Pohjois-Karjalan maakunnassa sijaitseva Joensuu on Suomen 12. suurin kaupunki. Järvien ja jokien Joensuu on useamman kuntaliitoksen myötä kasvanut lähes 76 000 ihmisen kaupungiksi. Keskustan läpi virtaava Pielisjoki antaa kaupungille idyllisen maiseman ja tunnelman.

Joensuun keskustassa ihastuttaa virtaavan joen lisäksi arkkitehtuuri. Joensuun kaupungintalon on suunnitellut Eliel Saarinen, kenen kädentyötään ovat myöskin esimerkiksi Lahden kaupungintalo ja Helsingin rautatieasema.

Joensuu on myös tunnettu yliopistokaupunkina, useat alueen oppilaitokset houkuttelevat paikkakunnalle nuoria opiskelijoita. Opiskelutarjonta onkin Joensuussa monipuolista. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun lisäksi Joensuun konservatorio tarjoaa musiikillista koulutusta.

Joensuu kuuluu mannermaisen ilmaston piiriin, joten ilmasto on useisiin Suomen kaupunkeihin verrattuna lauhkeampi. Tämä tarkoittaa, että talvet ovat yleisesti lumisempia ja kylmyys jatkuu pidempään keväällä, mutta myös sitä että ja lämmin ilma jatkuu pidemmälle syksyyn.

Liikenneyhteydet Joensuussa ovat hyvät sillä se on rautateiden risteysasema. Helsinkiin on maanteitse 437 km ja Pieksämäelle 160km. Joensuussa on tarjolla sekä omistusasuntoja että vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. Kaupungissa on myös helppo asua palvelujen äärellä. Joensuun lentoasema sijaitsee keskustasta noin 11 kilometrin päässä. Joensuun naapurikuntia ovat Ilomantsi, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Rääkkylä ja Tohmajärvi. Kaupunginosiin lukeutuvat mm. Linnunlahti, Pilkko, Noljakka ja Marjala. Otsola on yksi Joensuun vanhimmista asuinalueista. Kaupunginosia on yhteensä 28, osa niistä on yhdistynyt Joensuuhun myöhemmin kuntaliitosten myötä.

Löydät kaikki tarjolla olevat kodit tämän tietosivun alareunasta, myytävät asunnot Joensuu -osiosta.

 

Monipuolista liikuntaa ja menoa

Liikuntamahdollisuuksia on Joensuussa monia. Urheilua voi harrastaa niin talvella kuin kesälläkin. Erilaisia retkeilymaastoja, luontopolkuja ja hiihtolatuja on tarjolla runsaasti. Myös uimarannat, pallo- ja luistelukentät, skeittipuisto ja frisbeegolfradat ovat harrastajille maksuttomia ja helposti käytettävissä. Urheiluseurojen aktiivisuus näkyy selkeästi kaupungissa.

Joensuu on myös kulttuurikaupunki ja se tarjoaa monia erilaisia tapahtumia ja elämyksiä ympäri vuoden. Musiikkitapahtumat kuten esimerkiksi Ilosaarirock ovat Jyväskylän tunnetuimpia, mutta taiteen tai teatterin ystäville löytyy myös koettavaa.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.


Myytävät tontit ja loma-asunnot Joensuussa

Viihtyisässä kaupungissa riittää myös ihanteellisia alueita, jotka sopivat täydellisesti talon rakentajalle. Katso vapaat tontit Joensuun aluelta tästä.

Etsitkö idyllistä loma-asuntoa? Katso Joensuun vapaat loma-asunnot tästä.

Myytävät asunnot Joensuu -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet