Christina Tapojärvi
Christina Tapojärvi Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT, Sisustusstailaaja

010 228 3464 044 039 3504

Rivitalohuoneisto 4 h, k, s 98,5 m²
Marinsatamantie 4, Espoo (Kivenlahti)

Myyntihinta: 367 292,91 € Velaton hinta: 368 000,00 € Esittely: Su 25.02.2018 klo 12:00 - 13:00

Päätyasuntona reilusti suojaisaa pihaa ja omaa rauhaa. Tämä ainutlaatuinen koti on saanut kokea muutoksen muutaman viime vuoden aikana. Remonteissa kaikki on tarkkaan mietitty, eikä laadusta ole tingitty. Saunaosasto ja alakerran erillinen wc ovat alkuperäiset mutta kuitenkin väreiltään ja sävyiltään tätä päivää, joten ne sointuvat hyvin yhteen uusien pintojen kanssa. Tässä kodissa pääsetkin nauttimaan designista normaalihinnalla sekä hyötymään laaturemonteista ja tulevasta hinnan noususta lähivuosina, kun metropysäkki valmistuu n. 500 metrin päähän. Merelle on matkaa vain parisataa metriä. On venekerho, rantaravintola ja satama. Melkeinpä kotiovelta on mahdollisuus lähteä purjehtimaan kohti auringonlaskua. Tässä kerrottuna vain osa unelmasta, joka sinun on nyt mahdollista saada omaksesi. Lue lisää myyjän kirjoittamasta Kodin Tarinasta: www.skv.fi/kohde/8108137. Esittelemme kotia joustavasti myös yksityisnäytöin, joten olethan yhteydessä: Christina Tapojärvi, p. 044 039 3504 tai christina.tapojarvi@skv.fi.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Lopputalvella 2009 olimme juuri myyneet omakotitalomme hiukan luultua nopeammin ja uusi koti piti löytää tilalle. Niinpä eräänä harmaana, sateisena helmikuisena sunnuntai-iltapäivänä tulimme katsomaan Asunto Oy Neidonkartanossa myynnissä olevaa asuntoa. Olimme ihastelleet yhtiön kaunista piha-aluetta aikaisemmin, joten oli itsestään selvää, että menemme katsomaan myynnissä olevaa asuntoa.

Asunto oli alkuperäiskunnossa eikä sisustukseltaan aivan vastannut meidän mieltymyksiämme, mutta ihastuimme korkeiden kattojen monitasoiseen arkkitehtuuriin, ja viimeistään yläkerran valoisuuden nähtyämme totesimme, että tästä voisi tulla juuri meille sopiva koti: keittiö, olo- ja vierashuone olivat alakerrassa ja yläkertaan saisimme makuuhuoneen ja sen viereen pukeutumishuoneen. Tilava kylpyhuone ja saunakin olivat yläkerrassa. Pidimme myös siitä, että asunnot on rakennettu hiukan limittäin, joten äänet eivät kuulu naapurista toiseen. Oma, aidattu piha on yksityisempi kuin aiemmassa omakotitalossamme.

Muutimme helteisenä koulujen päättäjäisviikonloppuna ja aloimme tehdä asunnosta kotiamme: vanhat kaapistot poistettiin ja korvattiin eteisessä ja pukeutumishuoneessa Kirenan mittatilauskaapistoilla, työ-/vierashuoneeseen puuseppä rakensi tilavan ja tukevan mittatilauskaapiston, joka ei vie lattiatilaa ja johon mahtuu yllättävä määrä kaikenlaista tarpeellista. Sen alle jäi juuri sopiva tila täysimittaiselle vuodesohvalle, joten huoneesta tuli mieluisa yöpymispaikka sukulaisille ja ystäville illanviettojen jälkeen tai kauempaa tulleiden vierailujen ajaksi.

Yläkerran muovimatto korvattiin uudella tuttavuudella: ylellisellä, kierrätysnahasta tehdyllä lattialla.

Meille oli tärkeää saada piha, jossa on mukava viettää aikaa, joten seuraavaksi oli vuorossa pihan täyskunnostus Eva Wuiten laatiman suunnitelman mukaisesti. Piha valaistui ja avartui, kun se laatoitettiin valkoisilla, Teflon-pinnoitetuilla laatoilla, joita rytmittävät harmaat noppakivet ja vesiaihe. Kesäisin on ihana tassutella lämpimällä laatalla paljain jaloin, grillailla ja nauttia auringosta ystävien ja sukulaisten kanssa, ja syksyisin aitaa reunustava villiviini saa hienon, syvän punaisen värin. 

Takaterassille teetätimme katteen ja pleksi-ikkunat, käsittelimme lattian melkein mustan harmaaksi ja kalustimme siitä tunnelmallisen istuskelupaikan. Terassin eteen teimme uudet istutukset sekä terassille johtavan ja sitä ympäröivän murskekivipolun.

Pidämme kokkailusta, joten halusimme keittiön, jossa on mukava viettää aikaa ja joka inspiroi viihtymään ruuanlaiton parissa. Keittiön suunnittelijaksi pyysimme Pirkko-Liisa Topeliuksen. Kerroimme, ettemme halua perinteistä keittiötä, vaan halusimme esimerkiksi mukavan istuinnurkkauksen, jossa voi lueskella keittokirjoja ja seurustella vieraiden kanssa kokkauksen lomassa. Keittiöstä tulikin todellinen helmi ja olemme nauttineet siitä joka päivä. Täysipuisen, paksun koivutason ympärillä voimme molemmat työskennellä samaan aikaan. Pyrolyysiuuni oli ehdottoman kannattava investointi; se tekee ei niin mukavasta uunin puhdistuksesta lasten leikkiä, kun roiskeet palavat helposti pois pyyhittäväksi pölyksi.  Siemensin täysautomaattinen kahvi-/espressokone on myös ollut loistohankinta, ja sellainen tulee varmasti seuraavaankin kotiimme.

Kun muutimme omakotitalosta, jännitimme hiukan, toteutuvatko riitaisista rivitaloista kuulemamme kauhukertomukset, mutta saimme onneksi pian huomata, että ei tässä taloyhtiössä. Muut osakkaat Asunto Oy Neidonkartanon 14 asunnon yhtiössä ovat mukavia ja toivottivat meidät heti tervetulleiksi.  Yhtiössä asuu erilaisia ihmisiä eri ikäryhmistä, yhteishenki on hyvä ja osakkaat ovat kiinnostuneita hoitamaan yhteistä omaisuutta ja kehittämään yhtiön ympäristöä. Kevät- ja syystalkoisiin on aina ollut mukava osallistua ja jutella puuhastelun lomassa naapureiden kanssa. Lumenluonnit ja muut raskaammat työt hoitaa huoltoyhtiö.

Kotiovelta on 200 metriä venesatamaan ja rantaraitille, missä on kaikkina vuodenaikoina ihana ulkoilla hienoissa maisemissa. Uimaankin olemme usein pujahtaneet kesäisin kotisaunasta kylpytakit päällämme, uimaranta on vain noin 300 metriä taloyhtiön pihan ja metsikön läpi. Talven kohokohtana jää mieleen hiihtely aurinkoisella hangella meren jäällä.

Unelmissamme on ollut hankkia vene ja viime vuonna sen toteutimme, pieni retkiveneemme odottaa nyt Kivenlahden venekerhon talvisäilytyspaikalla ensi kevään vesille laskua. Espoon saaristossa on paljon kivoja retkeilysaaria, ja Espoon rantamaisemia on mukava katsella myös mereltä käsin. Ennen oman veneen hankkimista pääsimme meritunnelmaan Espoon saaristoveneen kyydissä, sen pysäkki on Marinsataman venesatamassa muutaman sadan metrin päässä.

Kulkuyhteydet joka suuntaan ovat aivan erinomaiset: 400 metrin päästä pääsee kolmella bussilla Kamppiin, ja Espoon sisäisiäkin busseja kulkee useita. Noin kuukausi sitten saimme vielä lähemmäksi, 200 metrin päähän, pysäkin, jolta kulkee kaksi Espoon seutulinjaa ja Kirkkonummen supernopea linja, joka ajaa Länsiväylälle suoraan tältä pysäkiltä.

Meidän on nyt aika siirtyä uuteen kotiin, mutta olemme varmoja, että seuraavat tämän kodin asukkaat tulevat viihtymään tässä kodissa yhtä hyvin kuin mekin olemme viihtyneet.  

 

When we first came to see this home in February 2009, we immediately felt we could make this our home. It needed a quite a lot of work to make it to our taste, but we were happy to take the project on, because we loved the architecture of the high ceilings, the spacious and bathroom filled with light and the layout with the main living areas downstairs and master bedroom, dressing room and bathroom/sauna upstairs.

We are glad we used well-established, professional interior and outdoor designers to plan the kitchen and the outdoor space, because they came up with ideas we could never have thought of ourselves. We have very much enjoyed the light and spacious outdoor space with its the white, Teflon-coated tiles interspersed with grey stone and a water feature - a lovely place to enjoy sunny days having barbecues or a glass of wine.

We like to cook, and the kitchen is perhaps our favourite room in the house. We can both prepare food at the same time on either side of the thick full wood island, the pyrolysis oven has saved us hours of unpleasant oven cleaning work, and the Siemens’ fully automatic espresso/coffee machine is an everyday joy.

The neighbours are of different ages and in different life situations, but everyone takes an interest in caring for our common property, and people get along well with each other. There is a good atmosphere of doing things together and ”talkoot” in the spring and autumn are always nice occasions to have a chat with the neighbours while taking care of and improving the environment even further.

The Marinsatama Marina and the seaside walking route are about 200 metres from the front door, and we have some great memories of taking walks along the route, going for a swim at the beach and skiing on the sea ice on a sunny winter’s day. In summer, we have been able to hop on the Espoo Scheduled Archipelago boat, which has a stop in the Marinsatama Marina.

Traffic connections are excellent; only 200 or 400 metres to buses that take you to Helsinki or to various destinations within Espoo, and shops, ethnic restaurants, library and health services are all within walking distance.

We have been happy in this house, and now that it is time for us to move on, we are sure the next family that lives here will enjoy this house as much as we have done.

Omistajan Top 3

 • Asunnon ja yhtiön arkkitehtuuri
 • Merellinen ympäristö
 • Liikenneyhteydet ja palvelut
Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8108137
 • Osoite
  Marinsatamantie 4, 02320 Espoo
 • Huone-erittely
  4 h, k, s
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  4h+k+s
 • Huoneluku
  4
 • Pinta-ala
  98,5 m²
 • Yleiskunto
  Hyvä
 • Kerros/kerroksia
  1-2/2
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  Ei
 • Ikkunoiden suunta
  n. koillinen: pihapiiri, n. lounas: taloyhtiön piha-alue ja kävelytie
 • Piha
  On
 • Hissi
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin (1/4 jk, 3/4 pk, integroitu, v. 2011), Kaapistot (Isku Kokopuu, v. 2011), Liesi (induktio, saarekkeessa, v. 2011), Liesituuletin (suodatin, v. 2011), Astianpesukone (integroitu, v. 2011), Mikroaaltouuni (integroitu, v. 2011), erillisuuni (integroitu, pyrolyysi), espresso-kahvikone (täysaut.,integroitu). Kodinkoneet Siemens-merkkisiä. Keittiön suunnittelu sisustusarkkitehti Pirkko-Liisa Topelius v. 2011.
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna (ikkuna), Kiuas (Harvia Fuga), Erillinen WC (ikkuna, alakerrassa), Peilikaappi, Suihku, Pesukoneliitäntä (kph:ssa), Ikkunat (kph:ssa), Seinät (laatta, paneli), Lattiat (muovimatto)
 • Lattiapäällyste
  alakerta parketti, alakerran erillinen wc ja kosteat tilat muovi, yläkerta kierrätysnahkaa, keittiö laattaa
 • Rakennusvuosi
  1991
 • Energialuokka
  F 2007
 • Rakennusmateriaali
  Puu/betoni
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Suoritetut korjaukset
  V. 2016: Lukituksen uusiminen, ulko-ovien ja terassin ovien uusiminen. V. 2015: Erkkerien ja paneelien purku- ja korjaustyö (L10), aidan korjaus (H8 ja I9), poistokanavien puhdistus ja ilmamäärien mittaus, vesipostin ja patteriventtiilien uusinta, lv- ja vesijärjestelmän korjausstyöt (G ja D), huippuimurin korjaus (A1 ja K11), sadevesikaivojen ja kourujen puhdistus, huoneisto- ja sähköpääkeskuksen uusiminen. V. 2014: Viemäreiden huuhtelu ja kuvaus, pesuhuone + löylyhuone kuntotarkastus. V. 2013: Energiatodistus, sadevesikaivojen ja -putkien puhdistushuuhtelu, bitumikatteet varastoihin, kivipesien uudistaminen sadevesikaivoihin. V. 2012-2013: Peltikaton korjaus ja maalaus. V. 2012: Vesikatteen maalaus.
 • Päätetyt korjaukset
  Ei merkintää isännöitsijäntodistuksessa.
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  Yhtiön kunnossapitotarveselvityksen mukaan: V. 2017-2018: Jäteaseman uusiminen. V. 2018: Patteriventtiilien uusiminen. V. 2017- : Varaston sokkelien kunnon arvioiminen ja toimenpiteet. V. 2018: Katon kuntotarkastus, ikkunahuolto, sähköpääkeskuksen tarkastus. V. 2018-2020: Jalkakäytävien kunnostus.
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  4 012 m²
 • Hoitovastike
  472,80 €/kk
 • Rahoitusvastike
  49,45 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  522,25 €/kk
 • Myyntihinta
  367 292,91 €
 • Velaton hinta
  368 000,00 €

Kohde kartalla

Kivenlahti

Alueesta yleisesti

Kivenlahden nimi tulee keskiaikaisesta kylänimestä Stensvik. Sten ei tarkoita tässä yhteydessä kiveä vaan se oli alueella asuneen kalastajan sukunimi. Vuonna 1861 perustettiin tiilitehdas nykyisen liikekeskuksen paikalle. Tunnetuin Stensvikin tiilistä tehty rakennus on Uspenskin katedraali. Vanhasta kylästä on jäänyt kaksi vanhaa puutaloa jäljelle, Kahvi-Kaisa ja Postilla. Stensvikin tiilitehdas rakennutti Kahvi-Kaisan talon työntekijöiden lasten kouluksi vuonna 1881. Vuodesta 1992 lähtien talo on toiminut asukasyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry:n ja Hyökyvuoren Lapsiteatterin asukaskahvila- ja teatteritalona ja sitä vuokrataan myös perhejuhlia varten. Toinen puutalo, Postilla, on alkujaan ollut koulun opettajien asuntola, Stensvikin kartanon pehtorin asunto ja myöhemmin posti. Vuosikymmenien ajan Postillassa ovat toimineet seurakunnan lastenkerhot ja nykyisin siellä toimii yksityinen päiväkoti. Vuonna 1966 Alvar Aalto loi yleiskaavan, jonka pohjalta aloitettiin Stensvikin rakentaminen nykyaikaiseksi Espoonlahden osaksi, Kivenlahdeksi. Kivenlahti jakautuu nykyisin kolmeen osaan, Ylä-, Ala- ja Meri-Kivenlahteen ja siellä asuu noin 8 000 asukasta. Kivenlahden ylä- ja alakaupunkia yhdistää Hyökyvuoren ali louhittu liikennetunneli, jonka yläpuolella sijaitsee asukaspuisto. Kivenlahden kaupunkisiluetti rakentuu Meritornista ja Marintornin ja Merimarin asuintaloista. Marinsatamassa on venepaikkoja ja Kivenlahdesta löytyy myös uimaranta. Meri ja ranta tuovat alueelle viihtyvyyttä ja upeat ulkoilumahdollisuudet alueen asukkaille. Toisaalta 70-luvun lähiötunnelma luo oman vivahteensa Kivenlahteen. Liikenneyhteydet ovat erittäin hyvät ja Kivenlahdessa on kaikki lähipalvelut mm. kirjasto, terveyskeskus, neuvola, hammashoitola sekä useita kauppoja että ravintoloita. Kivenlahdessa on myös useita päiväkoteja ja kaksi koulua. Asukasyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry järjestää useita asukastapahtumia pitkin vuotta. Metro Matinkylästä Kivenlahteen valmistuu aikaisintaan vuonna 2020.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Haastattelu

 

 

Mainiot ulkoilumahdollisuudet kotiovelta ympäri vuoden ja aina joku ystävällinen ihminen rapsuttaa korvan takaa. Kesän lenkkeihin yleensä kuuluu uiminen rannassa ja parasta on kun lähdemme henkilökuntani kanssa veneilemään lähisaariin tai vietämme aikaa veneellä laiturissa. Lenkkeihini kuuluu myös Porkkalan luovutuksen muistomerkin kiertäminen. Talvella taas painellaan meren jäällä kavereiden kanssa ja tutkitaan pilkkireikiä.

Emäntäni on 4-vuotiaasta asunut merenrannan läheisyydessä. Asumme Kivenlahdessa koska meri on meille niin rakas!

Haastattelu

Isoäiti 70v, Kivenlahden asukas

Olen viihtynyt Kivenlahden asukkaana noin 20 vuotta. Täällä on kattavat monipuoliset palvelut ja julkinen liikenne toimii hyvin. Lenkkipoluille pääsee lähes kotiovelta. Meri on lähellä; kesällä nautitaan oleilusta hiekkarannalla ja talvella voivat rohkeimmat pulahtaa avantoon. Kivenlahdella on erittäin kiehtova historia.

Haastattelu

Johanna, äiti 42 v, Kivenlahden asukas

Lapsiperheemme on asunut vasta noin kolme vuotta Kivenlahdessa, mutta tuntuu kuin olisimme asuneet täällä aina. Kivenlahdesta on tullut meidän koti! Lasten päiväkodit ja koulut sekä harrastuspaikat ovat lähellä ja liikenneyhteydet ovat hyvät - kohtahan se metrokin kulkee tänne.

Vapaaehtoistyö Kivenlahti-Stensvik ry -asukasyhdistyksessä on antoisaa ja järjestämmekin alueen asukkaille kymmeniä erilaisia tapahtumia pitkin vuotta. Täällä on perheen hyvä olla ja asua!

Aluekehitys

Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Aluekehitys

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/