Omakotitalo 5H 125 m²
Länsipuolentie 124, Ruha (Lapua, Ruha)

Myyntihinta: 135 000,00 €

Kodikas omakotitalo jossa tilaa asua ja viihtyä. Keittiöstä aukeavat hienot peltomaisemat. Pesuhuone remontoitu 2016, WC 2013. Omalla lämmitysjärjestelmällä oleva verstas n. 100 m², soveltuu hyvin esim. autoharrastajalle. Mahdollisuus neuvotella lisämaasta jolla sijaitsee pihasauna ja uima-allas. Hyvät kulkuyhteydet Lapualle ja Seinäjoelle. Ei e-tod.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Meidän talo – koti

Olimme nuori aviopari, kun vuonna 1973 aloitimme oman kodin suunnittelun ja -74 sen rakentamisen. Rakennustyöt etenivät nopeasti, vaikka puoliso isänsä kanssa ahkeroiva enimmäkseen iltaisin. Taitoa rakentamiseen oli sekä pojalla että isällään, joka oli rakentanut melkein koko Ruhan kylän talot ja navetat. Talon rakennusvaiheet onkin tiedossa perustuksista alkaen. Muutimme taloon helmikuussa -75 yhdessä vastasyntyneen esikoisen kanssa. Uudessa tilavassa kodissa pienen perheen oli hyvä elää ja asua.

Pihaan rakennettiin pian myös ulkorakennus, joka toimi puusepänverstaana ja on edelleenkin lämmitettävä tila vaikka harrastekäyttöön. Ajan myötä pihapiiriin rakentui myös leikkimökki ja pihasauna uima-altaineen. Perheen kasvaessa tilaa tarvittiin lisää ja sitä saatiin muuttamalla autotalli huoneeksi. Tietenkin myös pintaremontteja vuosien varrella on tehty, koska asumisen jälkiä tulee.

Talo on ollut meidän perheelle toimiva ja hyvä koti. Nyt on tultu siihen elämänvaiheeseen, että lapset ovat lähteneet omiin oloihinsa. Eläkeläisille talo tuntuu  liian suurelta  ja onhan omakotitalossa aina uusimista ja korjaamista. Uskomme, että tästä kauniin ja avaran peltomaiseman äärellä olevasta tilavasta talosta tulee hyvä koti uudelle perheelle.

Omistajan Top 3

Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8124441
 • Osoite
  Länsipuolentie 124, 62190 Ruha
 • Asuintilat
  5h, k, khh, ph, s, 2wc
 • Muut tilat
  kahden auton autokatos sekä verstas 13x6, verstaassa oma lämmitysjärjestelmä öljyllä/puulla.
 • Huoneluku
  5
 • Pinta-ala
  125 m²
 • Kokonaispinta-ala
  185 m²
 • Kerrosala
  185 m²
 • Yleiskunto
  Hyvä
 • Kerros/kerroksia
  1/1
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappi (jää-viileäkaappi), Pakastin (uusittu v. 2015), Kaapistot (v. 1992), Liesi (4-levyinen vakioliesi), Liesituuletin, Astianpesukone, Keittiön erkkeri rakennettu v.1992
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna (paneliseinät, laattalattia), Kiuas, Erillinen WC (kaakeliseinät, laattalattia, uusittu 2013), Suihku, Pesukoneliitäntä (ph:ssa), Seinät (kaakeli), Lattiat (laatta), Lattialämmitys (ph ja wc sähköinen lattialämmitys), ph uusittu 2016
 • Pintojen materiaalit
  Seinät: tapetti/lasikuitutapetti asuintiloissa, sauna paneloitu, ph kaakeli, wc kaakeli, Lattiat: asuintiloissa muovimatto/parketti/laminaatti, ph, sauna ja wc laattalattia
 • Rakennusvuosi
  1974/1975
 • Kattotyyppi ja materiaalit
  Harjakatto, Peltikate
 • Lämmitys
  Mitsubishi ilmavesilämpöpumppu
 • Tehdyt korjaukset ja muutokset
  Korjaukset: Wc-remontti: wc:n viemäri tukkeutunut 2013, vesi nousi lattialle, viemäri kuvattiin, tiiviste pois sijoiltaan, tarvittavilta osin lattia avattiin ja vika korjattiin. SDamassa yhteydessä wc remontoitiin. Käyttövesiputket on asennettu pintaan 2013., Katto: uusittu 2008, Kylpyhuone/wc: vesivahinkoremontti: ph:n vesikiertoinen lattialämmitysputki oli vuotanut 2016, lattian pintalaatta purettu pohjalaatalle, eristeet uusittu, seinät levytetty, uudet vesieristeet seiniin ja lattiaan, kaakeli/laatat asennettu, saunan lattia vesieristettu ja laatoitettu 2016, Julkisivu ym.: osa ikkunoista uusittu 2016, ulkoverhous uusittu 2008
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  2 020 m²
 • Tonttikuvaus/maasto
  Omakotitalon pihapiiri, autopiha soralla, nurmetus, istutuksia, puustoa, kukkapenkkejä
 • Kaavatiedot
  ei kaavaa, ei vahvistettua kaavaa
 • Velaton hinta
  135 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Lapua

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi Lapualla. Meiltä saat monipuoliset pankkipalvelut. Pankkineuvojamme auttavat sinua mielellään myös asuntounelmien toteuttamisessa. Meiltä löytyy rahoitusasioiden osaamista vuosien kokemuksella. Tapaamisaikamme ovat notkeita ja joustavia. Ole meihin yhteydessä, tehdään yhdessä sinun haaveistasi totta!

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Lapua Kauppakatu 2, 62100 Lapua Toimistomme on avoinna ma-pe klo 09:30 - 16:00

Yhteyshenkilö

Henna Järvenpää Pankkineuvoja

020 304 041 henna.jarvenpaa@nordea.fi

Helena Lähdesmäki Pankkineuvoja

020 304 354 helena.lahdesmaki@nordea.fi

Katariina Lahti Pankkineuvoja

020 304 900 katariina.lahti@nordea.fi

Lainalaskuri

Ruha

Alueesta yleisesti

Ruha on noin 750 asukkaan kasvava maaseutukylä Lapuan eteläpuolella, Nurmonjoen varrella, sujuvien kulkureittien varrella lähellä Seinäjokea. Viljavat peltoaukeat ovat olennainen osa kylän maisemaa. Asuminen ja eläminen on rauhallista ja luonnonläheistä. Kylä on jatkuvasti kasvava ja ikärakenteeltaan hyvä. Kylällä on erillinen asuntoalue valtatie 19 varressa. Itse vanha kylä sijaitsee kahdella puolen Nurmonjoen vartta.

Alueen perustiedot

Aluekehitys

Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/