Kerrostalohuoneisto 3h, k, s, p 74 m²
Tammiperä 6, Jyskä (Jyväskylä, Jyskä)

Myyntihinta: 77 025,00 € Velaton hinta: 85 500,00 €

Saunallinen, ylimmän 3. kerroksen kolmio. Käytännöllinen, läpitalon pohjaratkaisu. Erillinen keittiö, hyvänkokoiset makuuhuoneet, vaatehuone säilytystilana. Lasitettu parveke sisäpihan suuntaan. Yhtiössä julkisivukorjaukset juuri tehty ja käyttövesiputkien uusinta menossa. Rauhallinen alue, päiväkoti-koulu lähes vieressä. Hyvät ulkoilumaastot ympärillä.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8131634
 • Osoite
  Tammiperä 6, 40420 Jyskä
 • Huone-erittely
  3h, k, s, p
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  3h+k+kh
 • Huoneluku
  3
 • Pinta-ala
  74 m²
 • Yleiskunto
  Tyydyttävä
 • Kerros/kerroksia
  3/3
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  On, etelän suuntaan oleva parveke, sisäpihan suuntaan
 • Ikkunoiden suunta
  läpitalon huoneisto
 • Hissi
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin, Liesi, Astianpesukone (2016)
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna, Kiuas (sähkö), Peilit, Suihku, Pesukoneliitäntä, Seinät (kph lattaa, sauna paneelia), Lattiat (laattaa), huoneistoon rakennettu sauna 2007, lopputarkastus 10.8.2007. HUOM! YJ § 18, korjaus- ja kunnossapitovastuu.
 • Lattiapäällyste
  huoneet laiminaattia, pesutilat laattaa, vaatehuone muovi
 • Rakennusvuosi
  1973
 • Energialuokka
  D 2007
 • Rakennusmateriaali
  Betoni
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Ullakko/kellarikomero, Kylmäsäilytystilat, Askarteluhuone, Ulkoiluvälinevarasto, Väestönsuoja
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Suoritetut korjaukset
  Julkisivun ja parvekkeiden huoltokorjaus 2017, yläpohjan lisälämmöneristys 16, käyttövesijärj. hankesuunn. 15-16, salaojakaivot, -putket ja sadevesijärj, sokkelin vesieristys 13, salaojakaivojen paikantam. ja toiminnan tark. 11, rappukäytävien ulko-oviaukot 10, IV-kanavien puhd, ilmämäärien säätö 09, ikkunat, asuntoparvekkeiden ovet 08, lukitus 06, antenniverkko 02, huon.parvekkeiden ja maanpäällisen sokkelin kunn, rappukäytävien huoltomaal, elementtien saumaus 00-01, lämmönsiirtimet 95, harjakatot 94. Täyd.lista välittäjältä.
 • Päätetyt korjaukset
  Ylim. yhtiökokouksessa 11/17 päätettiin toteuttaa käyttövesijärjestelmän ja yhteisten tilojen saneeraus, kustannusarvio 915.000 € (28,68 €/osake). Saneerauksen yhteydessä tarkoitus lisätä poistoilman talteenotto IV-järjestelmään. Toteutusaika 5.2-16.7.2018.
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  Hallituksen selv. kunnossapitotarpeista seur. 5 v: patteriverkoston perussäätö, ilmastoinnin puhd, mittaus ja säätö, julkisivujen huoltokorjaus (tehty 2017), käyttövesijärjestelmän uusinta, yleisten tilojen korjaus, uudelleen järjestely (alkaa 02/2018).
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  5 720 m²
 • Hoitovastike
  317,80 €/kk
 • Rahoitusvastike
  49,34 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  367,14 €/kk
 • Myyntihinta
  77 025,00 €
 • Velaton hinta
  85 500,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Jyskä

Alueesta yleisesti

Jyskä on Jyväskylän 66. kaupunginosa, jossa asuu noin 4900 asukasta. Alueella toimii Jyskänkoulu, sekä osana Jyskän koulua Tammirinteen päiväkoti-koulu, jossa päiväkotitoiminnan lisäksi on luokat 1 ja 2. Jyskän alue on rauhallista aluetta keskustan ulkopuolelta, kuitenkin hyvien yhteyksien ja palveluiden läheisyydessä. Nykyään Jyskä muodostaa yhdessä Vaajakosken kanssa Jyväskylän kaupungin hallinnollisen suuralueen Vaajakoski-Jyskä. Jyskän ja Vaajakosken välistä rajaa ei ole tarkoin määritelty.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Paikallinen uutisartikkeli

Luonnon ääressä

Minna ja Ilkka Mäkitalo sekä Muru-koira viihtyvät Jyskässä. Kuva: Jaana Kautto / Keskisuomalainen

Paljon eri asioita harrastavalle perheelle Jyskä on onnen omiaan. On ollut mahdollisuus rakentaa oma, tarpeeksi iso talo metsän reunaan rauhaan, kuljettaa lapsia harrastuksiin tai lasten on ollut helppo kulkea niihin itse bussilla tai pyörällä. Ilkka ja Minna Mäkitalon neljän lapsen pesueesta kaksi asuu enää kotona, mutta vaihto pienempään asuntoon tai muualle ei ole tullut kysymykseenkään.

 • Kerran jopa mietimme, josko muuttaisimme lähemmäs harrastuksia, keskustaan, mutta lapset panivat kovasti hanttiin. Tämähän on ollut kaikkien koti alusta asti, Ilkka Mäkitalo muistelee.

Lapsista Miikka, 21, ja Metti, 20, opiskelevat Jyväskylässä. Nuorimmat Matias, 13 ja Matilda, 15 ovat vielä isän ja äidin seurana muutaman vuoden.

 • Kyllä Miikka ja Metti pyörähtävät kotiin vielä tuon tuosta, äiti toteaa.

Mäkitalot rakennuttivat talonsa vuonna 1993 Jyskään osittain siitä syystä, että isäntä toimi siihen aikaan luokanopettajana Jyskän koulussa.

 • Jyskä kuului tuolloin maalaiskuntaan ja saimme ostettua tämän tontin silloiselta E-liikkeeltä.

Opettajan toimi on sittemmin jäänyt, nykyisin Ilkka Mäkitalo työskentelee Humap Oy:llä. Minna Mäkitalo puolestaan toimii opettajana Vaajakummun koulussa.

Luonnon ääressä

Mäkitalojen kotitalo on isännän mukaan Jyskän korkeimmalla paikalla.

 • Tämä kotikatumme on 80 metriä korkeammalla kuin Jyväsjärven pinta.

Näkymät ovat hienot, mutta osittain myös siksi, että aivan talon vierestä alkaa umpimetsä, josta Minna Mäkitalo kertoo keränneensä talven suppilovahverot. Myös vattupusikot tulee koluttua yhdessä tai yksin.

Pariskunta ulkoilee metsässään kesät talvet ja ulkoiluttaa Muru-koiraansa. Helppo yhteys muun muassa Halssilan hiihtomaahan kulkee aivan nurkan takaa. Metsässä risteilee ulkoilupolkuja jokaisen makuun.

Oma kotikatu Jyskässä on heidän mielestään rauhan tyyssija. Tutulla kadulla on asunut paljon lasten leikkikavereita alusta asti, ja osasta asukkaita on tullut myös Mäkitalojen perheystäviä.

Jyskä ei kuitenkaan heidän mielestään omaa asuinalueena mitenkään erityistä identiteettiä, sillä asuinalue on muutaman tuhannen henkilön asukasmäärästä huolimatta levinnyt laajalle alueelle myös moottoritien eteläpuolelle.

Musiikkia riittää

Mäkitalojen arkkitehtoninen kotitalo on musiikkia täynnä. Soittimia löytyy joka huoneesta, onhan Ilkka Mäkitalo itsekin muusikko, klarinetisti ja muun muassa Jyväskylä Big Bandin johtaja. Minna Mäkitalo puolestaan laulaa Studiokuorossa, ja lapset sekä soittavat, laulavat että tanssivat. Nuorimmat opiskelevat musiikkiluokilla.

 • Miikalla on parikin bändiä, SiCi&The Boogie Brothers sekä Bluet. Metti puolestaan laulaa Take Away -tyttöyhtyeessä, isä kertoo ylpeänä.

Palveluista Mäkitalot yltyvät kehumaan Vaajakosken terveysasemaa, joka on myös jyskäläisten oma terveyskeskus.

 • Meillä on ollut esimerkiksi koko ajan sama omalääkäri, Harri Kasanen. Emme voi kyllä valittaa yhtään mistään, Ilkka Mäkitalo kertoo.

Alkuvuosina Jyskässä oli oma neuvola, mutta se lopetettiin, niin kuin on käynyt monella asuinalueella. Tosin Vaajakoski ei ole kaukana. Hammashoitola on Jyskän koulun yhteydessä.

Jyskän koulumaailma on luonnollisesti tuttu opettajaperheelle.

 • Tammirinteen koulu hyödyntää hyvin lähiluonnon, tietää Minna Mäkitalo.

Kauppojenkin valikoima tyydyttää perhettä, isommat ostokset saa lähiseudun automarketeista eikä kaupungin keskustakaan ole järin kaukana. Jyskän varastomyymälän uusi imagokaan ei tuottanut perheelle pettymystä, vaikka sitä vähän pelättiin.

Alueella on myös oma leipomo, josta kannattaa iloita.

Vaajakosken moottoritien läheisyys aiheuttaa luonnollisesti meluhaittaa moottoritien vieressä asuville eniten.

 • Ihmettelemme, että koko ajan kun olemme täällä asuneet, ongelman eteen ei ole tehty mitään, vaikka valituksia ja soraääniä kuulee taukoamatta, Ilkka Mäkitalo toteaa harmissaan.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 29.10.2011. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
35 000 kävijää rikki – Suomipopin lauantaina salamoi ja tulvi
35 000 kävijää rikki – Suomipopin lauantaina salamoi ja tulvi
Jyväskylän Suomipop Festivaalin kolmantena ja viimeisenä päivänä lauantaina portit aukesivat kello 13 niin Lutakonaukiolla kuin taivaallakin. Sadekuuro ei kuitenkaan himmentänyt festarikansan intoa, kun odotetun debyyttilevynsä tämän vuoden maaliskuussa julkaissut Vesta toi uudelleen auringon taivaalle...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Ympäri käydään, yhteen tullaan
Ympäri käydään, yhteen tullaan
Vuokko Hietalalla on tullut tänä keväänä 30 vuotta täyteen kiinteistönvälittäjänä. Tytär Katja Pyörälä hakeutui alalle 11 vuotta sitten.Vuokon ja Katjan polut ovat kulkeneet mielenkiintoisella tavalla ristiin: yhteen, erilleen ja taas yhteen. Äiti on ollut palkkaamassa tytärtään alalle ja myöhemmin...
Lue lisää