Omakotitalo 5H 194 m² (194)
Pokelantie 430, Vimpeli (Vimpeli)

Myyntihinta: 219 000,00 €

Tilava arkkitehdin suunnittelema omakotitalo Vimpelissä. Parvekkeelta upeat näkymät Lappajärveen. Laadukkaasti suunnitelta ja valmistettu talo, joka on ns. ekotalo. Hyvin hoidettu tontti, rantaoikeus Lappajärveen. Tässä kodissa on tilaa suuremmallekin perheelle.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Historiaa

Oli vuosi 1989. Päätimme vaimoni ja minä tarttua tarjolla olevaan tilaisuuteen lähteä Afrikkaan lähetystyöhön pariksi vuodeksi. Tähän tuli mahdollisuus, kun vanhin lapsistamme meni tuolloin naimisiin, keskimmäinen lähti opiskelemaan ja nuorin oli päättämässä peruskoulua ja voisi tulla mukaan. Haimme molemmat virkavapaata tuoksi ajaksi ja nousimme elokuussa lentokoneeseen. Sitä ennen myimme omakotitalomme, joten olimme vapaat lähtemään.

Ajatus uuden kodin rakentamisesta herää

Palasimme takaisin Suomeen keväällä 1991. Syksyllä muutimme tilapäisesti synnynpitäjäämme Vimpeliin. Silloin pidimme muuttoa väliaikaisena, toisin kuitenkin kävi. Heräsi ajatus rakentaa talo VImpeliin, koska eläkevuodet lähestyvät ja työmatka ei olisi kohtuuttoman pitkä. Aloimme etsiä tonttia, joka löytyikin läheltä syntymäkotiani Lappajärven rannalta. Tontilta avautuu avoin, upea järvimaisema suuren järven yli. Annoimme suunnittelun arkkitehdille omien toiveiden saattelemana; rintamasuunnan tulisi avautua länteen, suoraan järvelle päin. Sisätilojen tulisi olla mahdollisimman avoimia eikä ahtaita käytäviä tulisi olla. Sellainen talosta tulikin; yläkerta yhdistyy alakertaan suurella aukolla, kerrokset yhdistyvät toisiinsa massiivisilla portailla, jotka lähtevät alakerran olohuoneesta eikä eteisestä kuten yleensä. Talon järven puolella ikkunoista näkyy järvi, itäpuolella sijaitsevat makuuhuoneet ym. tilat. Yläkerran tv-huoneesta avautuu parveke järven puolelle.

Autotalli/varasto on päärakennuksen siivessä, tilaa kahdelle autolle. Rannan ja tontin välissä on kylätie, joka ei ole erityisen vilkasliikenteinen. Portailta vesirajaan on n. 50-60 metriä matkaa. Tonttiin kuuluu rantaoikeus, mutta ei omaa rantaa. Rannassa tontin etelärajalla on kalan vastaanottohalli sekä venesatama n. 60 veneelle. Alueella on kyläyhdistyksen hallinnoima grillikatos sekä lintutorni. Satama -alue on vapaassa käytössä, mutta hyvin rauhallinen. Tontin rajalle on valmiiksi vedettu valokaapeli, mutta ei toistaiseksi ole otettu käyttöön.

Talon rakentamisesta

Talo on puurunkoinen, tiiliverhoiltu ja peltikattoinen. Kysymyksessä on ns. ekotalo, jossa lämmöneristeenä on käytetty selluvillaa seinissä märkäpuhallettuna (175mm), väli- ja yläpohjissa kuivapuhallettuna. Muoveja ei ole käytetty talossa ollenkaan. Talo käyttäytyy hirsitalon tapaan eikä homevaaraa ole. Vesiputket ovat suojaputkissa ja kulkevat lattialaatan alapuolella, kuten viemäriputketkin.

Talossa on suora sähkölämmitys. Alakerran tiloissa lämpövastukset, yläkerrassa sähköpatterit. Alakerrassa on lisäksi varaava takka sekä lattialla oleva lämpöpumppu. Rakennettaessa laitettiin peltikatteen alle sekä etelään että länteen kääntyville lappeille kumpaankin erillinen (n.70 metriä pitkä) putkisto, jonka päät on johdettu kodinhoitohuoneeseen. Siellä on tilavaraus vesivaraajalle lämpimän veden saamiseksi aurinkolämmön avulla. Tontilla on tyhjättävä viemärikaivo (säiliö 6 m³). N. 200 metrin päässä on kunnan viemärilinja.

Miksi talo myyntiin?

"Kaikella on aikansa auringon alla" - vanha viisaus. Talossamme on noin 200 m² asuinpinta-alaa kahdessa kerroksessa. Olemma kahden isossa talossa. Iän karttuessa talon siivoaminen ja kunnossapitäminen, pihatyöt, takkapuiden tekeminen ja varaaminen jne ei enää käy yhtä liukkaasti kuin nuorempana. Haluaisimme päästä vähän helpommille päiville. Talon myyminen on osa tätä vanhenemisprosessia. Olkaamme realisteja.

Omistajan Top 3

 • Upeat maisemat
 • Rauhallinen sijainti, kuitenkin lyhyt matka palveluihin
 • Laadukkaasti rakennettu, terveellinen talo
Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8140756
 • Osoite
  Pokelantie 430, 62800 Vimpeli
 • Asuintilat
  alak.: 2 mh, oh k, khh, psh, s, wc /yläk.: 3 mh, aula, wc, tekninen tila
 • Muut tilat
  autotallitilat kahdelle autolle ja tallien yläpuolella varastotilaa. Vaatehuonetilat.
 • Huoneluku
  5
 • Pinta-ala
  194 m² , 194
 • Kokonaispinta-ala
  252 m²
 • Kerrosala
  206 m² , 206
 • Yleiskunto
  Hyvä
 • Kerros/kerroksia
  1/2
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  On, länsi, Lappajärvelle
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappi, Pakastin, Kaapistot, Liesi (keraaminen), Liesituuletin, Astianpesukone, todella tilava keittiö, jossa paljon laskutilaa
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna, Kiuas (sähkö), Erillinen WC (2 erillistä wc:tä, lisäksi myös pesuhuoneessa wc), Peilikaappi, Suihku (kaksi suihkua vierekkäin), Pesukoneliitäntä (khh:ssa), Seinät (laatta), Lattiat (kaakeli), Lattialämmitys (alakerrassa kokonaisuudessaan), yläkerrassa wc ja suihkuvaraus. Tilava kodinhoitotila ja pesutilojen yhteydessä pukuhuone, josta uloskäynti
 • Pintojen materiaalit
  Seinät: tapetoitu, Lattiat: k, khh,et/kivilaatta, oh,mh/punatammiparketti
 • Rakennusvuosi
  1995
 • Kattotyyppi ja materiaalit
  Harja, Pelti
 • Lämmitys
  Sähkö,ilmalämpöpumppu, varaava takka
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  0,3 ha
 • Tonttikuvaus/maasto
  Tasamaata, nurmikkoa, istutuksia
 • Kaavatiedot
  vahvistettu, yleiskaava, vahvistettu 7.10.2002
 • Velaton hinta
  219 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Lapua

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi Lapualla. Meiltä saat monipuoliset pankkipalvelut. Pankkineuvojamme auttavat sinua mielellään myös asuntounelmien toteuttamisessa. Meiltä löytyy rahoitusasioiden osaamista vuosien kokemuksella. Tapaamisaikamme ovat notkeita ja joustavia. Ole meihin yhteydessä, tehdään yhdessä sinun haaveistasi totta!

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Lapua Kauppakatu 2, 62100 Lapua Toimistomme on avoinna ma-pe klo 09:30 - 16:00

Yhteyshenkilö

Henna Järvenpää Pankkineuvoja

020 304 041 henna.jarvenpaa@nordea.fi

Helena Lähdesmäki Pankkineuvoja

020 304 354 helena.lahdesmaki@nordea.fi

Katariina Lahti Pankkineuvoja

020 304 900 katariina.lahti@nordea.fi

Lainalaskuri

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/