Minna Ruppa
Minna Ruppa Kiinteistönvälittäjä, LKV, MKT, KiAT

010 228 4071 050 578 0501

Omakotitalo 5H 120 m²
Sompakatu 10, Lahti (Kunnas)

Myyntihinta: 172 000,00 €

Tervetuloa Kunnaksen idylliselle Sompakadulle! Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi luokitellulla alueella omassa rauhassaan hieno huvilamainen puutalo puutarhoineen. Alunperin 1950 rakennettu rintamamiestalo on 70-luvun lopulla laajennettu upeine terasseineen hienosti maisemaan sopivaksi. Muunneltavaa tilaa ja talo onkin palvellut kolmen sukupolven yhteisenä kotina. Sähkölämmitys, lisänä kolme takkaa. Remontteja tehty runsaasti vuosien mittaan, laajennuksen yhteydessä peruskorjattiin myös vanha osa ja sen jälkeen mm.kunnallistekniikkaan liitetty ja katto uusittu. Erillinen autotalli/varasto. Oma iso tontti 1619m2, puistoalueeseen rajoittuen.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Elämää ”Kiiskilässä”

Omistamamme asuinkiinteistö oli alkujaan ns. rintamamiestalo. Se valmistui luultavasti vuonna 1950. Alkuperäisiä piirustuksia ei löydetty.

Alkuperäinen talo rakennettiin Nastolan kunnan alueelle. Kunnaksessa asuva insinööri Taitto suoritti Kunnaksen alueella tonttien lohkomisia Karjalasta tulleille evakoille. Monet tonteista eivät olleet kovinkaan tarkoituksenmukaisia. Kuitenkin ne antoivat asumisen lisäksi mahdollisuuden puutteellistenkin olosuhteiden keskellä saada hieman lisäelantoa oman puutarhan antimien muodossa.

Tutustuin jo 1950-luvulla talon Karjalasta tulleisiin asukkaisiin. Vierailin usein heidän kodissaan. Vuonna 1958 avioiduin talon vanhimman tyttären kanssa. Noina vuosina talon kaikki rakenteet tulivat minulle tutuiksi. Autoin anoppiani talon huoltotehtävissä. Korjailin talon paikkoja, maalasin ja leikkasin usein talon orapihlaja-aitaa.

1970- luvulla talossa asuvat edesmenneen vaimoni äiti sisarensa kanssa olivat jo ikääntyneet niin, että talon sekä taloudenhoito alkoivat käydä heille ylivoimaisen vaikeiksi. Päätimme kunnostaa ja laajentaa taloa niin, että meillä kaikilla, vaimollani, minulla, kolmella lapsellamme, anopillani ja hänen sisarellaan olisi mahdollisuus tulla jatkossa paremmin toimeen. Annoimme näin turvallisen kodin vanhuksille heidän elämänsä loppuun saakka.

Talo kuuluu alueeseen, jota kutsutaan Kiiskilänmäeksi. Kiiskiläntie johti tuolloin kotiimme saakka. Meille tuli tavaksi kutsua kotipaikkaamme ”Kiiskiläksi”, vaikkakin talon nimi onkin  Kulmala. Kulmala-nimi on hyvin osuva, koska talomme sijaitsee viimeisenä Kiiskilänmäen kulmauksessa  ja rajautuu kaupungin puistoalueeseen.

Kotimme Kiiskilänmäellä oli kuin rauhan tyyssija. Tulimme sinne rentoutumaan, nauttimaan rauhallisesta ympäristöstä ja viihtymään kesäisin puutarhamme antamista toimintamahdollisuuksista. Lastemme ja lastenlastemme kanssa saatoimme leikkiä ja pelailla siellä useita eri pelilajeja. Sukulaisemme ja ystävämme kertoivat nauttivansa piha- ja puutarha-alueemme antamasta suojasta. Kotipiirimme osoittautuikin erittäin hyväksi perhe-, suku- ja muidenkin juhlatilaisuuksien pitopaikaksi.

Lapsemme kävivät koulunsa ja kasvoivat aikuisuuteen Kiiskilässä. Kotimme oli meille seitsemälle hengelle toimiva ja melko helppohoitoinenkin. Maasta saimme toimeentulomme avuksi talven marjat, hedelmät ja jopa koko vuoden perunasadon.  Vaimoni sairastuminen toi asumiseemme kuitenkin oman mustan raitansa. Vanhukset olivat kuolleet ja vaimonikin useiden sairasvuosien jälkeen nukkui pois.

Kaikkien näiden vuosien aikana kiinteistöä hoidettiin. Toimenpiteet niin sisä- kuin ulkotiloissakin antoivat mahdollisuuden nykyaikaisempaan asumismuotoon ja siten lisäsivät asumisen viihtyvyyttä.

Avioiduttuani uudelleen 1990- luvulla uusi vaimoni koki, että kotini oli hyvä ja viihtyisä asuinpaikka myös hänelle. Vaimoni työpaikalla tehtyjen rakennemuutosten jälkeen hän altistui sieltä saamaansa usean homeen aiheuttamaan sairauteen. Pian hän joutuikin sairaseläkkeelle, kun oli homeen takia saanut erittäin vaikean astman. Kotimme oli hänelle hyvä paikka asua. Raikas ja riittävä ilmanvaihto takasi astmaatikolle yli kahdenkymmenen vuoden ajan turvallisen asumisympäristön.

Noin viidentoista Kunnaksen kodissa asutun vuoden jälkeen alkoivat vaikeudet. Vaimollani todettiin useita sairauksia, jotka vaikeuttivat liikkumista portaikoissa. Loppujen lopuksi hänen jouduttuaan pyörätuoliin liikkuminen oli hyvin rajallista, joten jouduimme pakosta ajattelemaan kodistamme luopumista ja muuttamista kaupunkiin. Jouduimme lähtemään rakastamastamme kodista, josta emme muissa olosuhteissa olisi vielä hyvään aikaan luopuneet.  

Toivomme, että talo löytää uudet omistajat, jotka siitä huolta pitäisivät, viihtyisivät ja jotka omaa KodinTarinaa jatkaisivat.

Omistajan Top 3

 • Rauhallinen ja idyllinen alue
 • Oma iso tontti puistoon rajoittuen, terassi ja piha-alueet
 • Asumisen viihtyisyys, tilaa ja tehdyt remontit
Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8181500
 • Osoite
  Sompakatu 10, 15340 Lahti
 • Asuintilat
  Yk:2mh,wc,vh,ullakko,p.Ak:oh,k,1-2mh,wc,terassi.Kellarikrs:takkah.,ph,s,wc,3var.
 • Muut tilat
  erillinen autotalli/varasto n.20m2
 • Huoneluku
  5
 • Pinta-ala
  120 m²
 • Kokonaispinta-ala
  196 m²
 • Kerrosala
  183 m²
 • Yleiskunto
  Hyvä
 • Kerros/kerroksia
  2,5/2,5
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  On, etelä,
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappi, Pakastin, Kaapistot, Liesi, Liesituuletin, Astianpesukone (2015)
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna, Kiuas (puukiuas, varaus sähkökiukaalle), Erillinen WC (yht.3 kpl), Peilit, Peilikaappi, Suihku, Pesukoneliitäntä, Seinät (laatta), Lattiat (laatta), Lattialämmitys (ph,sauna,pukuh.), pesuhuoneen seinät laatoitettu 90-luvulla, saunan paneelit ja lauteet 2010.
 • Pintojen materiaalit
  Lattiat: parketti,laminaatti, lauta
 • Rakennusvuosi
  1950/laajennus 1978
 • Kattotyyppi ja materiaalit
  Harja, Pelti
 • Lämmitys
  Sähkö
 • Tehdyt korjaukset ja muutokset
  Korjaukset: laajennuksen yhteydessä 1978/1979:salaojat, muoviviemärit, käyttövesiputket, ikkunat,ilmanvaihto. Kunnallistekniikka 1996, Katto: katto uusittu 2007, Kylpyhuone/wc: pesuhuoneen lattialaatoitus ja lattialämmitys -78, seinien laatoitus 90-luvulla. Yk wc 2000-luvulla, ak wc 1994,kellarikrs wc 2005, Julkisivu ym.: julkisivumaalaus 2009, ikkunat 1979, valokate 2002, pihavalaistus ja ulko-ovi 2008
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  1 619 m²
 • Tonttikuvaus/maasto
  Tasainen puutarhapiha, perennoja, marjapensaita, hedelmäpuita
 • Kaavatiedot
  vahvistettu, asemakaava ja erillinen sitova tonttijako
 • Velaton hinta
  172 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Lahti

Kuvaus

Palvelemme Kauppakeskus Trion tiloissa ensimmäisessä kerroksessa. Meidät tavoittaa numerosta 010 228 4060.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Lahti Aleksanterinkatu 18, 15140 LAHTI ma-pe 10-16.30

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Kunnas

Alueesta yleisesti

Kunnaksen kaupunginosa sijaitsee Ahtialan itäpuolella kaupungin koilliskulmassa noin kymmenen kilometrin etäisyydellä Lahden ydinkeskustasta rajautuen idässä ja pohjoisessa Nastolaan. Alue sisältää merkittävästi tulevien vuosien pientalorakentamisen kapasiteettia.

Alueen perustiedot

Aluekehitys

Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Raksystems

Myy kotisi tarkastettuna ja vakuutettuna! Raksystemsin tarkastuspalvelut sekä Raksystems Kauppaturva tuovat turvallisuutta ja vauhtia asuntokauppoihin.

Suomen Erikoistoimitilapalvelu Oy

Suomen Erikoistoimitilapalvelu - “Meille positiivisuus ei ole poikkeustila”

Suomen Erikoistoimitilapalvelu tuottaa laadukkaita toimitilapalveluita yrityksille ja kotitalouksille. Olemme erikoistuneet mm. saneerauksiin ja erikoispuhdistuksiin.

Tarinamme alkoi Keski-Suomesta vuonna 2003 ja nyt toimimme valtakunnallisesti itsenäisten franchising-yrittäjien kautta. Tavoitteenamme on kasvaa, muuttaa rakennusalan irvikuvaa positiivisempaan suuntaan ja luoda lisää työpaikkoja ympäri Suomea.

Toimintamme kulmakiviä ovat yrittäjyys, laatu ja osaaminen. Olemme luotettava ja joustava kumppani vaativiinkin kohteisiin. Haluamme rakentaa pitkäaikaisia yhteistyösuhteita ja kehittyä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Arvomaailmamme koostuu:

 • Läpinäkyvyydestä
 • Avoimuudesta
 • Laadusta
 • Luotettavuudesta

Suomen Erikoistoimitilapalvelu Oy http://www.setp.fi