Äänekoski

 

Tervetuloa Keski-Suomeen! Keitelejärven rannalla sijaitseva Äänekoski on 19 635 asukkaan kaupunki, joka sisältää 170 järveä. Äänekoskella on kalarikkaita vesiä ja järvimaisemaa riittää. Keitelejärven rannalla sijaitsee kaupungin neljä taajamaa: Äänekoski, Suolahti, Sumiainen ja Konginkangas.

Kaupunki tunnetaan hyvin perinteikkäänä teollisuuskaupunkina. Teollisuustoiminta on alkanut paikkakunnalla jo vuonna 1896. Metsä Group on toiminut kaupungissa jo vuosikymmeniä. Ja uusin investointi on maailmanluokan biotuotetehdas, joka rakennetaan alueelle piakkoin.  

Äänekosken naapurikunnat ovat Kannonkoski, Konnevesi, Laukaa, Saarijärvi, Uurainen, Vesanto ja Viitasaari. Jyväskylä on kaupungista vain puolen tunnin ajomatkan päässä ja sinne ovat myös hyvät linja-autoyhteydet. Lähimmälle lentokentälle pääsee myös nopeasti.

Monipuolisia aktiviteetteja

Kaunis luonto on Äänekoskella aina läsnä. Puhdasvetiset järvet, luontopolut vehreissä metsissä ja retkipaikat antavat erinomaiset puitteet ulkoilulle ja liikunnalle. Esimerkiksi Kapeenniemellä voi kalastella, retkeillä ja tutustua samalla historiallisiin kohteisiin. Tuhansia vuosia vanhoja kohteita on alueella esimerkiksi Honkaristi ja Ristinkivi.

Äänekoskella järjestetään myös useita kulttuuri- ja vapaa-ajan tapahtumia. Kesäisin musiikkitapahtumat kuten Keitelejazz ja Rautalankafestivaalit piristävät arkea. Paikkakunnan aktiivinen harrastajateatteritoiminta ja elokuvataide tarjoavat kulttuurinystäville mahtavia elämyksiä.

Kaupungista löytyy myös liikuntaharrastuksia joka lähtöön. Urheilukentät ja -hallit, laskettelurinne, maastopyöräreitit, frisbeegolfradat ja hiihtoladut ovat asukkaiden käytössä. Alueella toimii myös lukuisia urheiluseuroja.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

 

Myytävät tontit Äänekoski

Äänekoskella on viihtyisää, rauhallista ja turvallista asua. Jos kaipaat luonnon lähelle idylliseen pikkukaupunkiin, Äänekoski on oikea paikkakunta. Tontteja on myös tarjolla niin ydinkeskustan alueella kuin kyläkeskusten asuinalueilta ja järvimaisemissa. Katso kaikki myytävät tontit Äänekosken alueelta.

Äänekoski tarjoaa myös ihanteellisen ympäristön matkailijoille ja lomailijoille. Mikä olisikaan parempaa kuin viettää kesä kauniissa järvimaisemissa ja metsien siimeksessä. Katso tästä kaikki vapaat loma-asunnot Äänekoskella.

Myytävät asunnot Äänekoski> Katso tästä kaikki avoimet kohteet