Helsinki

 

Pääkaupungissamme Helsingissä on paljon koettavaa ja nähtävää. Helsinki on Uudenmaan maakuntakeskus ja kaupungissa asuu 634 940 asukasta. Pääkaupunkiseutu ulottuu naapurikuntiin Espooseen ja Vantaalle. Yhteensä Helsingin seudulla asuu 1 438 750 asukasta.

Helsinki perustettiin 1550 ja nykyisellä paikallaan se on ollut vuodesta 1640. Helsingistä tuli Suomen pääkaupunki vuonna 1917 kun maa myös itsenäistyi.

Helsinki on tunnettu kulttuuristaan, merestään, arkkitehtuuristaan, tapahtumistaan ja matkailijoistaan. Helsinki on yleinen matkakohde pidempääkin matkustaville turisteille ja koettavaa riittää niin kesällä kuin talvellakin. Kaupungin alueella on myös paljon saaria, lahtia, rannikkoa ja vesistöjä.

Helsingissä on paljon mahdollisuuksia myös opiskella. Paikkakunnalla toimii neljä yliopistoa ja kuusi ammattikorkeakoulua. Kaupungissa on myös erittäin kattava ja hyvin toimiva julkinen liikenne, Helsingin seudun liikenne (HSL). Sen piirissä toimivat linja-autot, raitiovaunujärjestelmä, metrorata sekä lähijunat. Lentoliikenteestä vastaa Helsinki-Vantaan lentoasema.

Löydät kaikki tarjolla olevat kodit tämän tietosivun alareunasta, myytävät asunnot Helsinki -osiosta.

Paljon nähtävyyksiä ja tapahtumia

Helsinki on merellisiä ja kulttuurillisia elämyksiä täynnä. Suosituimpiin nähtävyyksiin lukeutuu esimerkiksi Suomenlinna, joka on linnoitus Helsingin edustalla olevalla saarella. Linnake on merkitty Unescon maailmanperintöluetteloon. Kiinnostavia etenkin perheille on varmastikin Korkeasaaren eläintarha ja Linnanmäen huvipuisto, jotka ovat olleet suosittuja jo vuosien ajan. Senaatintorilla taas näkee näyttävän Helsingin tuomiokirkon ja Valtioneuvoston linnan.

Tapahtumia on Helsingissä ympäri vuoden. Yksi tunnetuimpia on esimerkiksi Helsingin juhlaviikot, johon sisältyy paljon erilaisia tapahtumia kuten Taiteiden yö. Kesäisin järjestetään paljon musiikkitapahtumia ja massiivisemmat niistä ovat varmastikin Flow- ja Weekend-festivaalit. Suosittuja ovat myös Kaisaniemen puistossa järjestettävät Tuska- ja Maailma Kylässä-tapahtumat. Elokuviin ja urheiluun liittyviä tapahtumia on myös runsaasti.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

Asuinalueet Helsinki

Löytyisikö sinun unelmakotisi Kruununhaasta, Munkkiniemestä, Oulunkylästä tai vaikkapa Aurinkolahdesta? Helsinki jakautuu 56 kaupunginosaan. Kantakaupunki tarkoittaa yleensä ydinkeskustaa, vastakohtana lähiöille, jotka sijaitsevat kauempana keskustasta. Vai unelmoitko kenties oman kodin rakentamisesta Helsingin alueelle? Katso vapaan olevat tontit täältä.

Myytävät asunnot Helsinki -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet