Ilmajoki

 

Ilmajoki on pikkuinen 12 179 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaan maakunnassa. Ilmajoki kuitenkin kasvaa tasaista tahtia vuosi vuodelta. Kulttuuristaan ja urheilustaan tunnettu Ilmajoki on myös historialtaan merkittävä, nuijasodan muistojen paikkakunta. Etelä-Pohjanmaan suurin joki, Kyrönjoki, virtaa Ilmajoen halki.

Ilmajoella on myös hyvät koulutuspalvelut. Peruskoulujen ja lukion lisäksi kunnassa on toiminnassa koulutuskeskus Sedu sekä Etelä-Pohjanmaan opisto. Lisäksi paikkakunnalta löytyy Ilmajoen musiikkikoulu ja Ilmajoki-opisto.

 

Ilmajoen Musiikkijuhlat

Ilmajoella vietetään vuosittain Ilmajoen Musiikkijuhlia. 1975 alkunsa saanut tapahtuma julistettiin ”Vuoden Festivaaliksi 2017”. Tapahtuma kerää paikkakunnalle tuhansia oopperavieraita ja se on tuottanutkin itse 16 oopperaa. Festivaali on levittänyt oopperan sanomaa ensikertalaisellekin ja on kerännyt melkoisen kannatuksen. Ilmajoen Musiikkijuhlat ovat myös mukana ensi vuoden Itsenäisen Suomen satavuotisjuhlissa. Ensi kesänä festivaali järjestetään 7.–18.6.2017.

 

Urheilua ja upeita maisemia

Ilmajoella on alkanut monenkin tunnetun urheilijan ura. Muun muassa keihäänheittäjä Tero Pitkämäen kotipakkakunta on Ilmajoki. Kuitenkin suosituimpiin lajeihin Ilmajoella lukeutuu jalkapallo, pesäpallo, paini ja salibandy. Pesäpallon edustavat joukkueet ovat superpesisjoukkue Koskenkorvan Urheilijat ja Ilmajoen kisailijat.

Ilmajoella sävähdyttää myös kaunis lakeusmaisema, tuhansia hehtaareja peltoa näyttää riittävän silmänkantamattomiin. Paikkakunnan suurin järvi Kalajaisjärvi tarjoaa paljon aktiviteetteja, siellä sijaitsee kunnan ja seurakunnan leirikeskuksia, maasto- ja luontopolkuja sekä idyllistä maisemaa.

 

Myytävät tontit ja loma-asunnot Ilmajoella

Ilmajoen naapurikunnat ovat Isokyrö, Kurikka ja Seinäjoki. Ilmajoella on lentokenttä, josta on säännöllinen reittiliikenne Helsinkiin ja myös valtatiet 3, 19 ja 18 sekä kantatie 67 kulkevat Ilmajoen halki. Ilmajoelta on 360 km Helsinkiin ja 15 km Seinäjoelle. Ilmajoen kyliä ovat mm. Ahonkylä, Nopankylä, Koskenkorva ja Jouppila. Ilmajoen alueella on mahtavat mahdollisuudet rakentaa myös omaa kotia tai harkita loma-asuntoa keskellä idyllistä maisemaa. Katso kaikki Ilmajoen vapaana olevat tontit ja loma-asunnot sivuiltamme.

Myytävät asunnont Ilmajoki -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet