Imatra

 

Tervetuloa Vuoksen virran äärelle Imatralle. Imatra sijaitsee Etelä-Karjalan maakunnassa Kaakkois-Suomessa. Kaupunki on tunnettu turvallisuudestaan, luonnonläheisyydestään ja rikkaista maisemistaan. Ainutlaatuisen ympäristöstä tekee juuri Vuoksi ja Imatran koski.

Imatralla on toimiva palveluverkosto ja asuntojen rakennus on mahdollista sekä keskustan että vesistöjen läheisyydessä. Erilaisia asumisvaihtoehtoja on myös runsaasti tarjolla.

Imatran sijainti aivan Venäjän rajalla antaa kaupungille kansainvälistä tunnelmaa. Venäjällä lähin kaupunki Svetogorski onkin vain 7 kilometrin päässä ja Viipuriin sekä Pietariin on myös helppo matkustaa. Imatra on ollut siis historiallisesti ja logistisesti tärkeä paikka, jossa kulttuurit ja ihmiset kohtaavat.  

Imatralla valtaosa asunnoista on omistusasuntoja, joita on 69 % ja vuokra-asuntojen osuus on 29 %. Imatran kautta kulkee valtatie 6 ja Karjalan rata. Rautatieasemalla on sekä matkustaja- että tavaraliikennettä. Lähin lentokenttä on Lappeenrannassa. Imatra myös sijaitsee Venäjän rajalla ja esimerkiksi Pietariin on vain 220 km.

Imatra tunnetaan myös kalastuksesta ja Vuoksi on ihanteellinen kalapaikka. Istutuksilla tuetaan runsasta kalakantaa.

Löydät kaikki tarjolla olevat kodit tämän tietosivun alareunasta, myytävät asunnot Imatra -osiosta.

Luontopolkuja ja kulttuurireitti

Imatralla on lukuisia luontopolkuja ja –lenkkejä. Rakentamatonta maastoa on runsaasti ja kosket, metsät ja rannat antavat mahtavat puitteet ulkoilulle. Lenkkejä on eripituisia ja niiden varrella on erilaista nähtävää ja koettavaa. Vuoksen kulttuurireitti on myös erinomainen tapa tutustua Imatran historiaan ja luontoon. Reitti on 11,5 kilometriä pitkä ja se on tehty helppokulkuiseksi sekä kävellen että pyöräillen.

Muita nähtävyyksiä ja kokemuksia koskien ja luonnon lisäksi tarjoaa esimerkiksi Imatran kylpylä, joka sijaitsee Saimaan rannalla. Imatralta löytyy myös monia mielenkiintoisia museoita.

Myytävät tontit ja vapaa-ajan asunnot Imatralla

Imatran sijainti antaa kaupungille elämykselliset puitteet matkailuun tai asumiseen luonnon ja veden äärellä. Haluatko rakentaa unelmien kotisi tai sijoittaa vapaa-ajan asuntoon idyllisiin maisemiin Imatralle? Katso sivuiltamme vapaat tontit ja vapaa-ajan asunnot Imatran alueella.

Kaupunginosat

Vaikka Imatrankoski on Imatran virallinen keskusta, kaupungilla on maineensa mukaan kolme keskustaa. Mansikkalassa ja Vuoksenniskassa on myös liikekeskittymät ja siksi niitä pidetään keskuksina. Muita kaupunginosia ovat esimerkiksi Rajapatsas, Tainionkoski, Karhumäki ja idyllinen Rautio.

 

Myytävät asunnot Imatra> Katso tästä kaikki avoimet kohteet