Järvenpää

Tervetuloa Jean Sibeliuksen kotikaupunkiin Järvenpäähän! 41 000 asukkaan Järvenpää sijaitsee Keski-Uudellamaalla ja kuuluu Helsingin seutukuntaan. Kaupungin sijainti onkin ideaali, sillä se on erittäin lähellä Helsingin seudun kaikkia kuntia ja niihin myös pääsee helposti. Järvenpäässä yhdistyykin pikkukaupungin rauha ja metropolin kulkuyhteydet, juna- ja bussiliikenne kulkee yömyöhään saakka. Helsinki-Vantaan lentokenttä on myös alle puolen tunnin matkan päässä Järvenpäästä. Kaupunki on tärkeä osa Helsingin seudun talous- ja työssäkäyntialuetta.

Järvenpää tunnetaan Jean Sibeliuksen Ainolasta, joka on nykyään kotimuseo ja avoinna vierailijoille. Muita kulttuurillisia nähtävyyksiä ovat Alvar Aallon suunnittelema Villa Kokkonen ja Järvenpään uusi kirkko, joka edustaa 60-luvun arkkitehtuuria.

Vehreät puistot ja Puistoblues

Järvenpää on ennen kaikkea puistokaupunki ja sisältää myös kaksi luonnonsuojelualuetta: Lemmenlaakson lehto ja Tuusulanjärven lintuvesi. Kaupungissa on lukuisia viheralueita, leikkipuistoja, koirapuistoja ja puistometsiä, jotka raikastavat kaupunkikuvaa ja antavat mahdollisuuksia ulkoilemiseen ja harrastamiseen. Alueiden hoidosta ja ylläpidosta vastaa kaupungin kunnossapitopalvelut. Viheralueiden hoitoon ja kehittämiseen liittyviin strategioihin on myös kehitetty ohjelma: Ihanan vihreetä-viheralueohjelma.

Tunnetuin tapahtuma Järvenpäässä on varmasti Puistoblues joka täyttää ensi vuonna 40 vuotta. Ensimmäinen Puistoblues järjestettiin 1978 ja esiintyjiin on kuulunut mitä isompia genren legendoja. Viisipäiväinen festivaali huipentuu pääkonserttiin, joka pidetään Vanhankylänniemessä. Muihin vuotuisiin musiikki- ja taidetapahtumiin lukeutuu muun muassa Meidän Festivaali ja Värinää-viikot. Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

Järvenpää: asuinalueet

Järvenpäässä on monia asumismahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Järvenpäässä voi asua keskustassa, kerros- ja pientaloalueilla eri puolilla kaupunkia tai valita maalaismiljöön vesistöjen ja luonnon keskellä. Monipuolisen kaupungin palvelut ovat lähellä asukkaita ja välimatkat taittuvat nopeasti. Helsinki, Lahti ja muut lähiseudun työ- ja opiskelupaikat ovat helposti saavutettavissa. 

Järvenpään 25 kaupunginosaan kuuluvat esimerkiksi Wärtsilä, Haarajoki, Jamppa, Mylly, Terhola, Keskusta ja Lepola. Järvenpää kuuluu Helsingin seutukuntaan, joka sisältää 17 kuntaa.

Myytävät tontit Järvenpää

Järvenpää on myös ihanteellista aluetta rakentajalle, sillä alueelta löytyy useita houkuttelevia omakotitaloalueita. Katso tästä kaikki Järvenpään myytävät tontit.

 

Myytävät asunnont Järvenpää -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet

 

Paikallisuutiset

Keski-Uusimaa - uutiset
Keski-Uusimaa - uutiset
Lue lisää
Maailman suurin vanhempainilta järjestetään Kellokosken koululla syksyllä: mukana useita yhteistyötahoja – mistä on kysymys?
Maailman suurin vanhempainilta järjestetään Kellokosken koululla syksyllä: mukana useita yhteistyötahoja – mistä on kysymys?

Kellokosken koulun tiloissa järjestetään Maailman suurin vanhempainilta -keskustelutilaisuus 12.11.2019 kello 18–19.30.

Koulun omien oppilaiden vanhemmat kutsutaan paikan päälle, ja muiden Suomen koulujen oppilaiden vanhemmat voivat osallistua illan kulkuun livelähetyksen verkkodialogin kautta.

Illan teemana on viisaampi viestintä, ja illan aikana luvassa on keskustelunavauksia siitä, miten vanhemmat voivat tukea omaa lastaan paremmin koulunkäynnissä ja miten lapsia kannustetaan ja ohjataan rakentavaan vuorovaikutukseen.

Tapahtumaa järjestävät yhteistyössä Opetus-...

Lue lisää
Esteetön äänestys meni mönkään Kyrölässä: pyörätuolilla tullut äänestäjä katosi, toinen odotti sateessa oven avausta – vaalilautakunnan puheenjohtaja: "Päädyimme tähän, kun ei keksitty muutakaan"
Esteetön äänestys meni mönkään Kyrölässä: pyörätuolilla tullut äänestäjä katosi, toinen odotti sateessa oven avausta – vaalilautakunnan puheenjohtaja: "Päädyimme tähän, kun ei keksitty muutakaan"

Järvenpään Kyrölän koululla eurovaalien äänestys ei sujunut sunnuntaina kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

Pyörätuolilla saapuville äänestäjille ei ollut koulun etuovella luiskaa, vaan esteetön äänestys oli vaalipäivän aluksi hoidettu niin, että etuoveen oli laitettu lappuun puhelinnumero, johon esteetöntä äänestystä tarvitsevien pitäisi soittaa.

Avustettavansa kanssa äänestämään saapunut järvenpääläinen lähihoitaja kertoo, että puhelimeen vastannut henkilö neuvoi heitä menemään koulun sisäpihalle, jonne tulisi henkilö avaamaan heille oven.

– Siellä sateessa me...

Lue lisää