Järvenpää

Tervetuloa Jean Sibeliuksen kotikaupunkiin Järvenpäähän! 41 000 asukkaan Järvenpää sijaitsee Keski-Uudellamaalla ja kuuluu Helsingin seutukuntaan. Kaupungin sijainti onkin ideaali, sillä se on erittäin lähellä Helsingin seudun kaikkia kuntia ja niihin myös pääsee helposti. Järvenpäässä yhdistyykin pikkukaupungin rauha ja metropolin kulkuyhteydet, juna- ja bussiliikenne kulkee yömyöhään saakka. Helsinki-Vantaan lentokenttä on myös alle puolen tunnin matkan päässä Järvenpäästä. Kaupunki on tärkeä osa Helsingin seudun talous- ja työssäkäyntialuetta.

Järvenpää tunnetaan Jean Sibeliuksen Ainolasta, joka on nykyään kotimuseo ja avoinna vierailijoille. Muita kulttuurillisia nähtävyyksiä ovat Alvar Aallon suunnittelema Villa Kokkonen ja Järvenpään uusi kirkko, joka edustaa 60-luvun arkkitehtuuria.

Vehreät puistot ja Puistoblues

Järvenpää on ennen kaikkea puistokaupunki ja sisältää myös kaksi luonnonsuojelualuetta: Lemmenlaakson lehto ja Tuusulanjärven lintuvesi. Kaupungissa on lukuisia viheralueita, leikkipuistoja, koirapuistoja ja puistometsiä, jotka raikastavat kaupunkikuvaa ja antavat mahdollisuuksia ulkoilemiseen ja harrastamiseen. Alueiden hoidosta ja ylläpidosta vastaa kaupungin kunnossapitopalvelut. Viheralueiden hoitoon ja kehittämiseen liittyviin strategioihin on myös kehitetty ohjelma: Ihanan vihreetä-viheralueohjelma.

Tunnetuin tapahtuma Järvenpäässä on varmasti Puistoblues joka täyttää ensi vuonna 40 vuotta. Ensimmäinen Puistoblues järjestettiin 1978 ja esiintyjiin on kuulunut mitä isompia genren legendoja. Viisipäiväinen festivaali huipentuu pääkonserttiin, joka pidetään Vanhankylänniemessä. Muihin vuotuisiin musiikki- ja taidetapahtumiin lukeutuu muun muassa Meidän Festivaali ja Värinää-viikot. Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

Järvenpää: asuinalueet

Järvenpäässä on monia asumismahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Järvenpäässä voi asua keskustassa, kerros- ja pientaloalueilla eri puolilla kaupunkia tai valita maalaismiljöön vesistöjen ja luonnon keskellä. Monipuolisen kaupungin palvelut ovat lähellä asukkaita ja välimatkat taittuvat nopeasti. Helsinki, Lahti ja muut lähiseudun työ- ja opiskelupaikat ovat helposti saavutettavissa. 

Järvenpään 25 kaupunginosaan kuuluvat esimerkiksi Wärtsilä, Haarajoki, Jamppa, Mylly, Terhola, Keskusta ja Lepola. Järvenpää kuuluu Helsingin seutukuntaan, joka sisältää 17 kuntaa.

Myytävät tontit Järvenpää

Järvenpää on myös ihanteellista aluetta rakentajalle, sillä alueelta löytyy useita houkuttelevia omakotitaloalueita. Katso tästä kaikki Järvenpään myytävät tontit.

 

Myytävät asunnont Järvenpää -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet

 

Paikallisuutiset

Keski-Uusimaa - uutiset
Keski-Uusimaa - uutiset
Lue lisää
Kommentti: Kaikkien puolueiden reivattava linjaansa, yhtä lukuun ottamatta
Kommentti: Kaikkien puolueiden reivattava linjaansa, yhtä lukuun ottamatta

Oulun järkyttävän seksuaalirikosten paljastuminen tekee huhtikuun eduskuntavaaleista maahanmuuttovaalit. Tämä aiheuttaa ongelmia kaikille puolueille lukuun ottamatta perussuomalaisia.

Jussi Halla-ahon perussuomalaiset ovat nyt kotikentällään, sillä puolueen johtavana teemana on ollut maahanmuutto. Halla-aho pääsee nyt toistamaan iskulausettaan "haittamaahanmuutosta" ja sen seurauksista. Puolueella on myös selkeän populistinen ratkaisu nyt julki tulleisiin rikoksiin; humanitäärisen maahanmuuton lopettaminen.

Maahanmuuttoon...

Lue lisää
Hiihtoluento Tuusulassa – Kalevan Kierroskin esillä
Hiihtoluento Tuusulassa – Kalevan Kierroskin esillä

KESKI-UUSIMAA | Valmentaja Simo-Viljami Ojanen pitää hiihdon harjoittelusta ja tekniikan treenaamisesta avoimen luennon tiistaina 15.1. klo 17.30 alkaen Tuusulan seurakuntakeskuksen Jokipaltio-auditoriossa.

Tuusulan Tallaajien vuosikokouksensa ohessa järjestämä avoin, maksuton ja kahveilla höystetty luentotilaisuus liittyy Kalevan Kierroksen toiseen osalajiin hiihtoon.

– Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita, sanoo Tallaajien puheenjohtaja Erkki Helminen.

Samalla hän muistuttaa, että tilaisuudessa saa hyvää tietoa Kalevan...

Lue lisää