Jyväskylä

 

Löytyykö unelmiesi koti Keski-Suomesta? Jyväskylä on ihastuttava, Suomen Ateenanakin tunnettu opiskelijakaupunki Päijänteen pohjoisrannalla. 138 800 asukkaan kaupungissa joka neljäs on opiskelija tai koululainen. Jyväskylän yliopiston lisäksi kaupungissa on useita muita oppilaitoksia. Jyväskylä on myös kasvukaupunki ja hyvin aktiivinen tapahtumakaupunki, josta löytyy niin festivaaleja ja konsertteja kuin lukuisia messujakin.

Jyväskylä perustettiin 1837 ja kaupunkina se on historiallisesti merkittävä. Jyväskylään perustettiin ensimmäiset suomenkieliset oppilaitokset ja siten se kehittyi suomenkielisen kulttuurin edelläkävijäksi.

Jyväskylä on mahtavien liikenneyhteyksien äärellä. Linja-autolla sekä junalla pääsee kätevästi matkustamaan eri kaupunkeihin. Helsinkiin pääsee matkustamaan myös lentokoneella 50 minuutissa, lentokenttä sijaitsee Tikkakoskella. Sisävesiliikennettä lähtee myös, Jyväsjärven ja Päijänteen vesistöillä pääsee lyhyille ja pidemmillekin risteilyille.

Lähimmät suuremmat kaupungit ovat Kuopio, Tampere ja Lahti.

Löydät kaikki tarjolla olevat kodit tämän tietosivun alareunasta, myytävät asunnot Jyväskylä -osiosta.

                                                                                                                                

Eläväinen ja liikunnallinen kaupunki

Jyväskylässä on monenlaista tapahtumaa ja tekemistä. Jyväskylä on liikunnan keskus, jossa on mahdollisuuksia kaikenlaiseen urheiluun. Esimerkiksi parkour on paikkakunnalla suosittua, Jyväskylään rakennettiin Suomen ensimmäinen parkour-puisto ja pohjoismaiden ensimmäinen lajille omistettu sali. Urheilu- ja liikuntaseuroja löytyy yli 200 ja kaupungissa on Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta.

Jyväskylässä on myös lukuisia musiikkitapahtumia, historiallisia kirkkoja, museoita, messuja ja aktiivista teatteritoimintaa. Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia on myös enemmän kuin missään muualla Suomessa. Ralliautoilun MM-sarjan osakilpailu ajetaan myös tunnetusti Jyväskylässä ja tapahtuma kerää paljon katsojia.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

Asuinalueet

Jyväskylän seutukuntaan kuuluvat Hankasalmi, Laukaa, Muurame, Toivakka, Petäjävesi ja Uurainen. Laukaassa sijaitsee esimerkiksi suosittu Kylpylähotelli Perunka ja Nokkakiven huvipuisto. Hankasalmella on taas kaunista luontoa ja maisemaa sekä laskettelumahdollisuuksia. Petäjävesi tarjoaa perintökohteita ja Toivakkaan voi lähteä viettämään kesälomia.

Kantakaupungin kaupunginosia ovat mm. Puistola, Harju, Lutakko, Kukkumäki, Nisula, Talumäki ja Mannila.

Myytävät tontit Jyväskylä

Jyväskylä on idyllisten ja kauniiden alueidensa ansiosta ihanteellinen paikka talonrakentajille. Katso tästä kaikki vapaana olevat tontit Jyväskylässä.

 

Myytävät asunnot Jyväskylä -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet