Kangaslampi

Kangaslampi on asuinalue Jyväskylässä Huhtasuon kaupunginosassa. Alue sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Kangaslampi on myös alueella sijaitsevan lammen nimi. Kangaslammella on yksi lähikauppa ja alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee lisäksi monia erilaisia palveluja tarjoava Huhtakeskus. Lampi tarjoaa pururatoineen hyvät ja kauniit ulkoilumahdollisuudet. Huhtasuon muita alueita ovat Varikko, Kaakkolampi, ja Sulku. Tällä alueella elää noin 8500 asuakasta ja se muodostaa yhdessä Kangasvuoren kaupunginosan kanssa Huhtasuon suuralueen. Huhtasuon asuintalot ovat pääasiassa 1970-luvulla rakennettuja kerrostaloja. Huhtasuon kaupunginosassa sijaitsee uimaranta, kaksi lampea, Kaakkolampi ja Kangaslampi, terveysasema, kirjasto, kirkko ja kolme koulua, muun muassa Huhtasuon koulu.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Paikallinen uutisartikkeli

Uusia lapsiperheitä tulee

Kangaslammelta löytyy muun muassa parkour-puisto, jota esittelee aktiiviasukas Marjatta Hynynen. Kuva: Jyrki Kauko / Keskisuomalainen

Huhtasuon asukasyhdistyksen puheenjohtaja, Kangaslammella asuva aktiiviasukas Marjatta Hynynen, 60, muistelee, että he olivat miehensä Heikin kanssa asuntosäästäjiä joskus 1970-luvulla. Ensimmäisen asuntonsa he ostivat Kangaslammelta vuonna 1977.

  • Nykyiseen asuntoomme muutimme vuonna 2009, ja tämä on jo kolmas asuntomme Huhtasuon suuraluella, Hynynen kertoo.

Kaksi tytärtä ovat jo maailmalla, ja kolme lastenlasta, Tuuli, Hilla ja Urmas ovat mummolan odotetuimpia vieraita.

Puheenjohtajuuspesti on Hynyselle jo toinen. Lisäksi luottamustehtäviä on niin seurakunnassa kuin kaupungin lautakunnissakin.

  • Minulla on luonnollisesti se etu puolellani, että olen asunut täällä niin kauan, että tunnen paljon eri ihmisiä, ja vaikutusmahdollisuudet ovat näin ollen hyvät.
  • Asukasyhdistyksemme on vanha, jo yli 38-vuotias, ja toimii edelleenkin aktiivisesti, puheenjohtaja mainitsee.

Asukasyhdistykseltä kysytään aina mielipide esimerkiksi kaavoitusasioissa.

Uusia lapsiperheitä tulee

Hynynen muistelee ”vanhoja aikoja”.

  • 1970-luvulla täällä oli paljon nykyistä enemmän erilaista teollisuutta, ja työntekijät muuttivat tänne työn perässä. Myös entisen Valmetin työntekijöiden asuntoja on ollut täällä paljon.

Huhtasuon mainetta Hynynen ei suostu kyseenalaistamaan, sillä syy alueen korkeaan työttömyyteen ja sitä mukaa ongelmiin, on hänen mielestään selvä.

  • Täällä on kaupungin korkein työttömyysaste siksi, että täällä on eniten maahanmuuttajia ja paluumuuttajia, ja heistähän ymmärrettävästi suurin osa on työttömänä. Myös kaupungin oma asuttamispolitiikka aiheuttaa kielteisiä tilastoja.

Vuosien saatossa elämä Kangaslammella on muuttunut selkeästi. Hynysten muuttaessa alueelle he eivät olleet ainoita nuoria lapsiperheitä.

  • Tällä hetkellä täällä asuvat edelleen samat pariskunnat, nyt tosin eläkkeellä. Meidänkin talossa meni monta vuotta niin, että taloyhtiössä asui vain yksi lapsi. Nyt tilanne alkaa kuitenkin muuttua, Hynynen kertoo.

Kangaslammelle muuttaa hiljalleen uusia lapsiperheitä, eikä asukasyhdistyksen puheenjohtaja ihmettele sitä lainkaan.

  • Täällä on pienellä alueella kaikki tarvittavat palvelut. On terveyspalvelut apteekkeineen, on kauppoja moneen tarpeeseen, on kirjasto, on myös kirkko ja seurakunnan tilat.

Tosin seurakunta on sulkemassa liikuntatilaansa, ja sitä vastaan käydään parhaillaan taistoa.

  • – Liikuntasalia ei saa viedä meiltä. Se on tärkeä tila. Siellä järjestetään muun muassa nuorisoiltoja. Eilen illalla pelannut sählyporukka oli kauhuissaan kuullessaan tästä aikeesta, Hynynen harmittelee ja lupaa tekevänsä parhaansa asian eteen.
Toimintapuisto vetonaula

Alueen vetovoimaksi Marjatta Hynynen mainitsee Kangaslammen ja sen rantamille rakennetun toimintapuiston.

  • Toimintapuisto parkour-puistoineen on koko alueen sydän. Puistosta saavat muut kaupunkilaiset olla syystäkin kateellisia.

Kangaslampi on asukkaiden lempipaikkoja kesät talvet. Lammen ympäri hiihdetään nyt, kesäisin pururadalla lenkkeillään. Puistoon kuuluu myös pieni uimaranta.

  • Sanoisin kuitenkin, että Kaakkolammella on parempi uimaranta, josta kaupunki on pitänyt huolta hyvin.

Siellä on myös avantouintimahdollisuus. Mieheni käy avannossa jopa kaksi kertaa päivässä, Hynynen sanoo.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 17.3.2012. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Ähtärissä kärkipaikoille nousivat uudet nimet – ex-kulttuurijohtajakin seurakuntavaikuttajaksi
Ähtärissä kärkipaikoille nousivat uudet nimet – ex-kulttuurijohtajakin seurakuntavaikuttajaksi
Ähtärin 19-jäsenisen kirkkovaltuuston kokoonpano muuttuu melkoisesti, kun mukaan tulee yhdeksän uutta vaikuttajaa. Vaalien ääniharaviksi nousivat Keskustalaisten ehdokaslistalta Sanni-Maiju Kantoniemi 72:lla ja Anu Kujansuu 69 äänellä. Kumpikaan ei istu nykyvaltuustossa.Keskustalaisten ehdokaslista oli...
Lue lisää
Musisoivat opettajat saivat eniten ääniä Saarijärven seurakuntavaaleissa
Musisoivat opettajat saivat eniten ääniä Saarijärven seurakuntavaaleissa
Saarijärven seurakuntavaalien ehdokasasettelu perustui asuinpaikkoihin. Saarijärvi–Pylkönmäki -listalta kirkkovaltuustoon valittiin 18, Kannonkosken kappeliseurakunnasta kolme ja Kotikirkkoni Kivijärvellä -listalta kaksi ehdokasta. Kirkkovaltuusto sai 11 uutta jäsentä.Selvästi eniten ääniä keräsivät...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Helmen voi löytää pienellä pääomalla
Helmen voi löytää pienellä pääomalla
Luonnonläheinen ympäristö. Hyväkuntoinen, osittain peruskorjattu perheasunto, ei välitöntä remontintarvetta. Kaupan palvelut, terveysasema ja koulut lähellä. Hintakaan ei päätä huimaa – asunnon velaton kauppahinta riittäisi Kankaan alueen kaksion omarahoitusosuudeksi, minkä jälkeen velkaa jäisi parisataa...
Lue lisää
Ulkoilijan unelma maisemakerroksesta
Ulkoilijan unelma maisemakerroksesta
On rauhoittavaa istahtaa pelkästään katselemaan ikkunoista Jyväsjärven yli avautuvaa järvi- ja rantaluontoa, mutta se kutsuu myös lähtemään osaksi mahtavaa maisemaa: rantaraitille järveä kiertämään tai ehkä toiselta puolelta veneellä Päijänteelle. ”Yksi syy hankkia tämä asunto oli Kuokkalan venesatama...
Lue lisää