Kemi

 

Kemissä on helppo asua kiireettömyyden, rauhan ja turvallisuuden keskellä. Uskomattoman kauniit maisemat ja selvästi erottuvat neljä vuodenaikaa tekevät paikkakunnasta ainutlaatuisen. Kaupungissa yhdistyvät luonnon läheisyys ja kaupungin palvelut. Lapin maakunnassa sijaitseva Kemi on tunnettu teollisuuskaupunki ja palvelujen keskus. Stora Enso, Metsä Group ja Outokummun tehtaat ovat suurimmat työllistäjät paikkakunnalla.

Kemiin on kehittynyt myös erittäin hyvät opiskelumahdollisuudet. Opintotarjontaa löytyy Ammattiopisto Lappiasta, Lapin ammattikorkeakoulusta, Kivalo-opistosta. Lisäksi sekä Lapin yliopistolla että Oulun yliopistolla on toimipiste Kemissä.

Kemiin on erittäin helppo tulla eri kulkuvälineillä. Olit sitten liikkeellä lentämällä, rautateitse tai autolla.  

Nähtävyyksiä ja aktiviteetteja

Rauhallisesta kaupungista löytyy myös kattava tarjonta erilaisia aktiviteetteja, nähtävyyksiä ja kulttuuripalveluita. Luontoa ja ulkoilua rakastava voi tutustua erilaisiin ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksiin kuten melonta, luontopolut ja Seikkailujen Saari. Kulttuurin ystävälle löytyy taas monia musiikkitapahtumia, taidenäyttelyitä ja museoita. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat muun muassa Kemin LumiLinna ja Kemin jalokivigalleria. Elämyksiä voi kokea LumiHotellissa ja viettää halutessaan vaikka yön lumen ympäröimänä lämpimässä makuupussissa. Olokolossa voi myös viettää yön lasikaton alla ulkona ja nähdä mahdollisesti kauniit revontulet taivaalla.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

Kemin asunnot ja asuinalueet

Kemissä on paljon vaihtoehtoja asumiseen. Kaupungista löytyy edullisesti asuntoja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Merimaisemaa ja luontoa löytyy myös asuinalueeksi samoin kuin kerrostaloja sekä omakotitaloja.

Kemin naapurikuntia ovat Keminmaa, Simo ja Tornio. Kaupunginosia ovat esimerkiksi Ruutipuisto, Rovanrinne ja Urkinkulma, joka sijaitsee aivan keskustassa.

Myytävät tontit Kemissä

Haluaisitko rakentaa unelmiesi kodin Kemiin? Kaupungissa on monipuolinen tonttitarjonta ja omakotitalo- ja yritysrakentamiseen. Katso vapaat tontit Kemin alueella tästä.

Myytävät asunnot Kemi -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet