Kukkumäki

Kukkumäki on Jyväskylän kantakaupungin alueeseen kuuluva kaupunginosa. Sen alueella sijaitsevat Keski-Suomen keskussairaala ja sädesairaala. Kukkumäki on rauhallista lähinnä perheiden asuttamaa seutua kaikkien tarvittavien palveluiden läheisyydessä. Jyväskylän keskustaan kertyy matkaa vain muutama kilometri ja Keljon suurmarkettialue on aivan kävelymatkan päässä. Kukkumäen asutus koostuu paljolti jälleenrakennuskauden aikaisista omakotitaloista. Keskussairaalantien varrella ja Käyräkadulla sekä Keljonkadulla on myös kerrostaloja. Keskussairaalan lähistöllä olevia entisiä sairaalarakennuksia ja henkilöstön asuintaloja on muutettu asunto-osakeyhtiöiksi.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Paikallinen uutisartikkeli

Monia hyviä syitä

Kukkumäki on rauhallinen, koska varsinaista läpikulkua ei ole. Kuva: Kari Rouhiainen / Keskisuomalainen

Parturi-Kampaamo Nostalgian omistaja, parturi-kampaaja Riku Skrikberg perheineen asui aiemmin Keltinmäessä. Kun perheen esikoinen, Pauli, 13, ilmoitti tulostaan, perhe halusi muuttaa isompaan asuntoon ja lähemmäksi Oivi-äidin työpaikkaa Keski-Suomen keskussairaalassa.

  • Asuinalueena jo valmis Kukkumäki oli meille tuttua seutua. Olimme kävelleet täällä ja tästä ohi monta kertaa, olimme ihastuneita alueeseen, Riku Skrikberg muistelee.

Sopivaa asuntoa ei löytynyt heti, mutta viimein he hyväksyivät melko huonossa kunnossa olleen, reilun kokoisen rivitaloasunnon.

  • Kolmessa tasossa oleva asunto teki meihin vaikutuksen, se oli erilainen kuin muut. Teimme siihen heti perusremontin, ja nyt kaksi vuotta sitten uudistimme kotimme ulkonäköä vieläkin enemmän, muun muassa keittiö ja sauna uusittiin kokonaan.
Monia hyviä syitä

Oivin lyhyt työmatka oli yksi tärkeä syy muuttoon, mutta muitakin yhtä arvokkaita syitä oli kosolti.

  • Lapsen syntymä saa kiinnittämään huomiota aivan uusiin seikkoihin. Kukkumäessä oli päiväkoti (Honkaharjun päiväkoti) ihan nurkilla, alakoulu Keljossa ja yläkoulu Kilpisessä sekä lasta ajatellen monia mukavia puistoja ja leikkipaikkoja, Skrikberg luettelee.

Alueen sijainti lähellä keskustan harrastusmahdollisuuksia on perheelle myös tärkeää. Paulin ollessa vielä leikki-ikäinen vierestä löytyi kaksikin eri pelikenttää, oma jalkapalloa varten ja oma pesäpallolle.

  • Pauli käy rumputunneilla konservatoriolla, ja sinne hän pääsee vaivattomasti pyörällä, isä toteaa.

Itse hän harrastaa muun muassa jääkiekkoa, joten melkein vieressä olevaan Hippoksen jäähalliin ehtii hetkessä.

Ei läpikulkua

Kukkumäen alue on erikoisesti rajautunut rataan ja Keuruun valtatiehen. Vaikka molemmat kulkevat Skrikbergien talon edestä, ei melu perhettä haittaa. Reittien ja kodin väliin jää juuri sopiva pikku metsikkö.

  • Sekin on tärkeää viihtymisen kannalta, että varsinaista läpikulkua ei ole. Kevyen liikenteen väylä Keltinmäkeen ja Myllyjärvelle kulkee alikulun kautta Kukkumäen läpi, mutta autolla sitä kautta ei pääse, Skrikberg lisää.
Naapurit tärkeitä

Perheen rivitaloasunnossa on iso piha, ja se on erityisesti emännän mieleen. Keittiöpuutarhaa ei ole, mutta kukkia sitäkin enemmän.

Kolmen huoneiston asunto-osakeyhtiössä joudutaan toimimaan välillä myös naapureita ajatellen.

  • Meillä on hyvät naapuruussuhteet, ja lisäksi vielä koko kadun väki tulee toimeen keskenään oikein hyvin.

Glögiriennot ovat kohta tulossa, ja keväisin ja syksyisin koko lähitienoo viettää juhlia, johon kaikki yhdessä osallistuvat.

Hyvistä naapuriväleistä kertoo myös se, että vaikka asunto onkin rivitaloyhtiössä, elämänmeno saa olla kuin omakotitalossa. Pauli rummuttaa harjoitellakseen ja huvikseen, joten naapureilta kysytään kärsivällisyyttä.

Välillä itse isäntäkin innostuu jammailemaan, soittimia on kertynyt  seinille kiitettävä määrä. Oma bändi treenaa jopa välillä Skrikbergin musiikkihuoneessa.

  • Minulla on bändi nimeltä K.Hyrrä&Kohtalontähti, Skrikberg virnuilee.
Jalkaisin pääsee

Kukkumäessä ei ole omaa kauppaa, mutta Keljon automarkettien kirjo riittää myös tälle perheelle.

  • Kaupoille voi mainosti lähteä kävellen, mutta ainakin vähintään pyörällä.

Muuten alueen liikuntamahdollisuudet ovat riittävät, lumityötkin liikuttavat perheen miehiä aivan riittävästi.

Jos ei jaksa kävellä, bussikin kulkee pienen kävelymatkan takaa. Ja jos jaksaa taivaltaa Keskussairaalan mäelle, bussivuoroja ajaa sen kautta moneen suuntaan.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 11.12.2010. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Lähes kolmen promillen rattijuoppo ajoi vastaantulijoiden kaistalla Jämsässä
Lähes kolmen promillen rattijuoppo ajoi vastaantulijoiden kaistalla Jämsässä
Vahvasti humaltunut jämsäläismies ajeli vastaantulevien kaistalla Hallin keskustassa viime marraskuussa. Perjantai-iltana oli liikkeellä muuta liikennettä, ja yksi vastaantulijoista joutui väistämään rattijuopon henkilöautoa tien pientareelle. Miehen verestä mitattiin ajon jälkeen 2,78 promillen alkoholipitoisuus. 58-vuotiasta...
Lue lisää
Jyväskylän Perussuomalaiset ry:ssä kuohuu – kohujäsenelle halutaan lähtöpassit, piiri painostaa paikallisyhdistystä erottamisella
Jyväskylän Perussuomalaiset ry:ssä kuohuu – kohujäsenelle halutaan lähtöpassit, piiri painostaa paikallisyhdistystä erottamisella
Jyväskylän Perussuomalaiset kokoontuu sunnuntaina päättämään, erotetaanko kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen (ps.) paikallisyhdistyksestä.Keskisuomalaisen tietojen mukaan Torssonen halutaan erottaa yhdistyksestä, koska Perussuomalaiset-puolueesta hänet erotettiin jo toukokuussa.– Joka ei ole puolueen...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Omakotitalokauppa ja etenkin vanhojen omakotitalojen myynti käy nihkeästi, näin kiinteistönvälittäjät ovat meille kertoneet. Olisiko yhtenä syynä huonoon kauppaan talojen puutteellinen salaojajärjestelmä ja näin ollen vajavainen kosteuseristys.Syitä siihen, miksi salaojaremonttia ei ole tehty, on monia....
Lue lisää
Imupoikien näkymätön työ
Imupoikien näkymätön työ
Kun ajan patinoimia arvorakennuksia saneerataan nykyaikaisiksi asunnoiksi, purkutyö voi olla yhtä tarkkaa kuin uuden rakentaminen. Suojelukohteissa on edettävä kieli keskellä suuta, ettei vahingossakaan hävittäisi mitään arvokasta.Hyvät kumppanit ja erikoisosaajat ovat rakentajalle arvokkaita kavereita.Yksi...
Lue lisää