Kuopio

 

Pohjois-Savon maakuntakeskus Kuopio on noin 112 000 asukkaan kaupunki Kallahden rannalla. Kuopio on Itä-Suomen suurin kaupunki ja merkittävä yliopistokaupunki. Kuntaliitosten myötä maaseutua on paikkakunnalla paljon. Kuopio on houkutteleva asuinympäristö järviensä, metsiensä ja luontonsa ansiosta. Kallavesi-järvi ympäröi kaupunkia ja muodostaa valtaosan vesistöstä. Rantaviivaa Kuopiossa on yhteensä 4760 kilometriä.

Kaupunki tunnetaan voimakkaasti tietyistä piirteistä kuten kalakukoista ja Puijosta, joka on mäki ja luonnonsuojelualue. Puijossa pidetään myös mäkihyppykilpailuita.

Kuopion lentoasema sijaitsee vain 14 kilometrin päässä keskustasta. Helsingistä lentomatka taittuu 45 minuutissa. Bussi- ja junayhteydet muista kaupungeista kulkevat myös tehokkaasti. Kuopion naapurikuntia ovat mm. Lapinlahti, Iisalmi ja Leppävirta. Kaupunginosiin kuuluu esimerkiksi Haapaniemi, Jynkkä ja Niirala.

Asuntotarjonta on Kuopiossa runsasta. Kasvavassa kaupungissa on hyvät asuinalueet ja palvelut lähellä.

Löydät kaikki tarjolla olevat kodit tämän tietosivun alareunasta, myytävät asunnot Kuopio -osiosta.

Laskettelua ja kulttuurielämyksiä

Kuopiossa sijaitsee suosittu laskettelu- ja matkailukeskus Tahko, jossa on aktiviteetteja laidasta laitaan. Keskuksessa järjestetään myös tapahtumia kuten Snowboarding Finnish Open. Kuopiossa riittää muutenkin puuhaa ja kulttuuri on tärkeässä asemassa. Tunnetuin Kuopiolainen tapahtuma on varmastikin Kuopio Tanssii ja Soi-tanssitapahtuma. Tämän lisäksi kaupungissa on mm. merkittäviä museoita kuten Suomen ortodoksinen kirkkomuseo. Muita vuosittaisia tapahtumia ovat esimerkiksi Kuopion kansainväliset viinijuhlat sekä ANTI – Contemporary Art Festival.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

Myytävät tontit ja loma-asunnot Kuopiossa

Kuopiossa asut lähellä luontoa sekä palveluita, siksi se on ihanteellinen paikka myös rakentaa oma koti. Omakotitontteja on paljon tarjolla paikkakunnalla. Katso vapaana olevat tontit täältä.

Kuopio on kaunis kaupunki, jossa on paljon koettavaa ja nähtävää niin kesällä kuin talvellakin. Unelmoitko omasta idyllisestä loma-asunnosta Kuopion suunalla? Katso vapaat loma-asunnot täältä.

 

Myytävät asunnot Kuopio -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet