Lapua

 

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Lapua tunnetaan historiastaan, kulttuuristaan ja urheilijoistaan. Historiasta kaupunki on jäänyt mieleen todennäköisesti Lapuan liikkeen ansiosta. Myöhemmin kaupunki on opittu tuntemaan myös rikkaasta kulttuuristaan. Lapualla sijaitsee vanhan patruunatehtaan tilalle rakennettu kulttuurikeskus Vanha Paukku. Keskuksessa palvelevat kaupungin matkailu- ja kulttuuritoimisto, kaupunginkirjasto, kansalais- ja musiikkiopistot, museot ja näyttelytilat sekä lukuisat yritykset. Samassa paikassa pääsee siis vaikkapa museokäynnille, syömään ja elokuviin. Tunnettuja urheilijoita Lapualla on monta. Esimerkiksi Lapuan Virkiä, naisten superpesisjoukkue, on voittanut Suomen mestaruuden pesäpallossa useasti. Muutama olympiatason urheilijakin on kotoisin Lapualta.

Lapuan naapurikuntia ovat Alajärvi, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi ja Seinäjoki.

Löydät kaikki tarjolla olevat kodit tämän tietosivun alareunasta, myytävät asunnot Lapua -osiosta.

Tapahtumia ja aktiviteetteja Lapualla

Lapualla on rikas kulttuuritarjonta ja siihen kuuluu myös monia tapahtumia. Kulttuurikeskus Paukussa pidetään vuosittain Vanhan Paukun Festivaali ja Vanhan Paukun Filosofiapäivät. Muita tapahtumia paikkakunnalla on mm. Lapuan Päivän juhla, Lapuan Urkufestivaalit ja rockfestivaali Ritafest.

Muita aktiviteetteja Lapualla riittää. Halusit sitten kokea luontoretkeilyä, liikuntaa, talviurheilua, tanssia tai taidetta, Lapualla löytyy varmasti tarjontaa. Lapuan keskellä kohoava vuori Simpsiö, on läntisen Suomen suurin monirinteinen laskettelukeskus. Se pitää sisällään myös esimerkiksi näkötornin, maasto- ja luontoreittejä sekä uimaloita.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

Myytävät tontit ja loma-asunnot Lapua

Haluaisitko rakentaa oman unelmiesi kodin rauhalliseen kaupunkiin, jossa palvelut ovat kuitenkin lähellä? Katso vapaana olevat tontit Lapuan alueella täältä.

Kauniin luonnon keskellä on ihanaa viettää lomaa ja nauttia kaikessa rauhassa hiljaisuudesta. Lapualla on myös tarjolla idyllisiä loma-asuntoja. Katso vapaat Lapuan loma-asunnot täältä.

Myytävät asunnot Lapua -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet