Lohja

 

Uudenmaan maakunnassa sijaitseva Lohja on virallisesti kaksikielinen ja sen väestöstä 3,5 % puhuu ruotsia äidinkielenään. Kaksikielisyys perustuu historiaan, sillä alueella on asunut ruotsinkielisiä asukkaita jo keskiajalta lähtien. Lohjan naapurikuntia ovat Inkoo, Karkkila, Raasepori, Salo, Siuntio, Somero, Tammela ja Vihti. Kaupunginosiin lukeutuu muun muassa Ahtsalmi, Pappila, Moisio ja Vienola. Kuntaliitoksien vuoksi suuri osa Lohjan kaupungista ei kuulu vielä mihinkään kaupunginosaan.

Lohjalla on paljon kaivos- ja metsäteollisuutta ja kaupunki on muutenkin hyvin teollisuusvaltainen. Lohjalla oli Suomen ensimmäisiä rautakaivoksia, mutta vielä tärkeämmäksi kaivannaiseksi osoittautui alueelle ominainen kalkkikivi.

Pääkaupunkiseudulta pääsee moottoritietä Lohjalle noin puolessa tunnissa. Kaupunkiin pääsee kätevästi myös Turun ja Tampereen suunnasta ja Helsinki-Vantaan lentokenttä on vain 40 minuutin päässä.

Lohjalla on erittäin hyvät mahdollisuudet kaikenlaiseen urheiluun. Kisakallion urheiluopisto tarjoaa puitteet niin sisä- kuin ulkoliikuntaankin ja moniin eri urheilulajeihin. Kaupungissa on myös yleisesti lukuisia halleja ja kenttiä eri lajeja varten. Lohjalla edustaa myös menestyksekkäitä urheiluseuroja.

Ihanteellinen omenakaupunki

Lohja tunnetaan myös omenakaupunkina, kaupungissa nimittäin kasvaa ainakin 136 000 omenapuuta kotipihoilla, puutarhoissa ja ammattitiloilla. Siksipä paikkakunnalla onkin oma omenaviinitila. Alitalon omenaviinitalo Lohjansaaren Askolan kylässä tarjoaa matkailijoille idyllisen majatalon ja omenan tuoksua keväisin. Majataloja ja kartanoita maaseutumaisemissa on monia muitakin paikkakunnalla, esimerkiksi Katteluksen tila ja Martinpiha.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

Myytävät tontit ja loma-asunnot Lohja

Lohjalla on hyvät yksityiset ja julkiset palvelut. Tonttien ja asuntojen hinnat ovat myös kohtuullisia ja edullisempia kuin pääkaupunkiseudulla. Katso tästä vapaana olevat tontit Lohjan seudulla.  Järvenrantakaupungista löytyy myös mitä kauneimmat maisemat lomalaisille. Tutustu myös myytäviin loma-asuntoihin tästä.

 

Myytävät asunnot Lohja -> Katso tästä kaikki avoimet kohteet