Pupuhuhta

Pupuhuhta on asuinalue Jyväskylässä Kangasvuoren kaupunginosassa, joka kuuluu Huhtasuon suuralueeseen. Pupuhuhdasta löytyy kerrostaloja ja muutamia rivitaloja. Pupuhuhdassa on myös keilahalli, ravintola Fun Pub, Siwa, perhepuisto, pizzeria, ala-aste, päiväkoti sekä vanhusten hoitokoti. Pupuhuhdasta Jyväskylän keskustaan on matkaa noin 4 kilometriä. Alueella edullisia ja tilavia asuntoja aivan tarvittavien palveluiden läheisyydessä. Liikenne yhteydet keskustaan ja muihin kaupunginosiin ovat hyvät, ja kangaslammen/huhtasuon alue tarjoaa monia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Paikallinen uutisartikkeli

Rauhoittunut alue

Nimensä mukaisesti Pupuhuhdassa seisoo iso pupu. Kuva: Jaana Kautto / Keskisuomalainen

Koulunkäyntiavustaja Eeva Tuunanen, jos kuka, tietää Pupuhuhdan asioista, onhan hän asunut alueella jo yli 30 vuotta, osittain tosin Huhtasuon puolella. Aktiivisena asukkaana hän on osallistunut moneen toimintaan niin luottamustehtävien kuin harrastustenkin kautta.

  • Olen ollut muun muassa Pupuhuhdan koulun johtokunnan puheenjohtajana kahdeksan vuotta, Tuunanen kertoo.

Vanhempainneuvostossa vierähti pari vuotta, Huhtasuon koulupiirin aluejohtokunnassa toiset pari vuotta ja viimeksi Huhtakeskuksessa sijaitsevan kylätoimiston puheenjohtajana pari vuotta. Mukaan on myös mahtunut toimintaa erilaisissa alueen kehittämisprojekteissa, muun muassa Pupuhuhta-projektissa sekä Huhtasuon asukasyhdistyksessä.

  • Nyt kun eläkkeelle lähtö kolkuttaa ovella, olen tietoisesti jättäytynyt pois kaikesta. Katsotaan sitten, miten aika riittää, Tuunanen suunnittelee.
Rauhoittunut alue

Pupuhuhdan rankka maine on Tuunasen mielestä historiaa. 1990-luvun alkupuolen lama ja työttömyys olivat Pupuhuhdassa vaikeaa aikaa monella tapaa.

Pupuhuhta-projektin myötä vuokra-asunnot jouduttiin tyhjentämään silloisista asukkaista, jotta hankkeen toteuttama asuntojen peruskorjaus olisi toteutunut. Tämä sai onnellisesti aikaan sen, että hankala asukasaines vaihtui luonnollista tietä.

Hän itse asuu rauhallisessa kerrostalossa Karsikkotiellä.

  • Karsikkotien tienoo on uneliasta aluetta. Meidänkin talossa asuu vielä alkuperäisiä asukkaita.
Maahanmuuttajia

Nykyisin Pupuhuhdan kaduilla näkee usein maahanmuuttajia perheineen. Alueen noin 2 400:sta asukkaasta noin 350 on maahanmuuttajataustaista. Erityisesti venäläisiä asuu täällä paljon.

Eeva Tuunanen työskentelee Pupuhuhdan koulussa koulunkäyntiavustajana. Koulussa on myös hyvin paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia.

  • On ymmärrettävää, että maahanmuuttajat haluavat muuttaa lähelle toisiaan.

Tuunanen on myös ystävystynyt monien ulkolaisten perheiden kanssa.

  • Eräs kosovolainen, hyvä ystäväperheeni muutti juuri Turkuun. Kävin heillä kylässä ja he meillä.

Hän muistelee nauraen, että perhe oli ihmetellyt sitä, ettei Tuunanen tuonut koko perhettä (kaksi aikuista poikaa perheineen) mukanaan vierailulle. Heillä sellainen olisi normaali tapa.

  • Se on sitä arvokasta vuorovaikutusta. Kyllä meidän tulee ajatella, että maahanmuuttajat ovat meille rikkaus.
Bussilla mäelle

Alueen palveluista Eeva Tuunasella ei ole negatiivista sanottavaa. Bussi numero 20 ajaa mäen päälle monen seniori-ikäisen onneksi.

Kauppoja on lähellä useampaakin eri merkkiä, ja kävelyintoiselle Seppälän kauppapalvelut ovat aivan vieressä. Huhtasuolla puolestaan löytyvät muut tarvittavat palvelut kuten terveyskeskus, apteekki, R-kioski, kirjasto, neuvola, ravintola ja hammashoitola.

  • Postin me kuitenkin menetimme juuri.

Luonnon vieressä

Pupuhuhta on saanut nimensä jäniksistä, joita alueella elelee edelleenkin runsaasti.

  • Ne ovat ihan oikeita jäniksiä, ei mitään citykaneja, Tuunanen kertoo.

Kaunis luonto on läsnä jatkuvasti. Tiheä metsä tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet kesät talvet.

  • Kun poikani olivat vielä lapsia, teimme paljon retkiä tuonne metsään. Meillä oli jopa hernekeittoa mukana, jota sitten lämmitimme nuotiopaikoilla. Käyn nykyisinkin paljon metsässä rentoutumassa, Eeva Tuunanen kertoo.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 3.4.2010. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Kirittäret lähtee tällä kertaa välieriin altavastaajana – Toistaako Emma Sallinen vuoden takaisen hurjan tempun?
Kirittäret lähtee tällä kertaa välieriin altavastaajana – Toistaako Emma Sallinen vuoden takaisen hurjan tempun?
Viime vuoden välieräsarja ratkesi mieleenpainuvasti. Neljännen välierän supervuoroparissa Emma Sallinen löi Kirittäret finaaliin kahden palon ajolähdöstä. Sallinen kumautti välilyönnin polttolinjan taakse, ja Marjukka Urpelainen juoksi kotiin finaalipaikan arvoisesti. Nyt Naisten Superpesiksen välierät...
Lue lisää
Kommentti: Pori olisi ollut helpompi vastus Kirittärille
Kommentti: Pori olisi ollut helpompi vastus Kirittärille
Naisten Superpesiksessä on tällä kaudella ollut kolmen kovan joukko: Porin Pesäkarhut, Lapuan Virkiä ja Kirittäret Jyväskylästä. Kaikki kärkijoukkueet ovat erittäin tasaväkisiä. Viime kauden kaltainen Kirittärien ylivoima loistaa nyt poissaolollaan.Vaikka Pori voitti runkosarjan, se olisi ollut Kirittärille...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Omakotitalokauppa ja etenkin vanhojen omakotitalojen myynti käy nihkeästi, näin kiinteistönvälittäjät ovat meille kertoneet. Olisiko yhtenä syynä huonoon kauppaan talojen puutteellinen salaojajärjestelmä ja näin ollen vajavainen kosteuseristys.Syitä siihen, miksi salaojaremonttia ei ole tehty, on monia....
Lue lisää
Imupoikien näkymätön työ
Imupoikien näkymätön työ
Kun ajan patinoimia arvorakennuksia saneerataan nykyaikaisiksi asunnoiksi, purkutyö voi olla yhtä tarkkaa kuin uuden rakentaminen. Suojelukohteissa on edettävä kieli keskellä suuta, ettei vahingossakaan hävittäisi mitään arvokasta.Hyvät kumppanit ja erikoisosaajat ovat rakentajalle arvokkaita kavereita.Yksi...
Lue lisää