Sarvivuori

Sarvivuori sijaitsee noin yhdeksän kilometriä Jyväskylästä etelään. Rauhallisen ja luonnonläheisen alueen asunnot ovat lähinnä omakoti- ja rivitaloja. Nimensä mukaisesti alueella on korkeutta, ja kauniit maisemat ovatkin parhaita puolia Sarvivuoressa. Keljonkankaan ABC on vuorokauden ympäri auki ja se sijaitsee reilun kahden kilometrin päässä ysitien varressa. Moottoritien läheisyys mahdollistaa ripeän siirtymän Jyväskylään ja Keljon marketeille. Koulutietä taas alakoululaisille kertyy noin kaksi kilometriä Keljonkankaan koululle.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Paikallinen uutisartikkeli

Pyörällä töihin

Sarvivuoren Aamutuulentiellä kukat loistavat syksyn väreissä. Kuva: Risto Aalto / Keskisuomalainen

Sarvivuoren asemakaava on 1980-luvun lopulta ja suuri osa asukkaistakin on jo tuolloin alueelle muuttaneita. Lapset ovat jo lentäneet monesta pesästä pois, siksi nuoret lapsiperheet ovat Sarvivuoressa vähemmistönä.

Laakson perhe, Riikka, 32, Perttu, 33, ja lokakuussa kaksi vuotta täyttävä Matleena oli alueelle tervetullut.

Perhe muutti Sarvivuoreen toukokuussa.

  • Taloyhtiössämme asuu kymmenen lasta ikähaarukassa 0–8 vuotta, Riikka Laakso kertoo.
Pyörällä töihin

Laaksot asuivat aiemmin Viitaniemessä kerrostalokolmiossa. Matleenan synnyttyä he etsivät kiivaasti omakotitaloa tai rivitaloasuntoa joka puolelta.

  • Kävimme kymmenissä näytöissä, mutta aina kohteessa oli joku asia, joka ei sopinut meille: hinta, koko, kunto, Perttu Laakso muistelee.

Perhe halusi alkujaan uuden kotinsa viiden kilometrin säteellä keskustasta, mutta laajensivat reviiriä hiljalleen.

Riikka Laakso toimii luokanopettajana Keljonkankaan alakoulussa. Hän kertoo nauraen sanoneensa joskus, että Keljonkankaalle hän ei halua ymmärrettävästä syystä muuttaa.

  • Mutta nyt asia onkin päinvastoin. Minulla on lyhyt työmatka, emme tarvitse kahta autoa, sillä kuljen töihin luonnollisesti pyörällä ja samalla vien Matleenan perhepäivähoitoon matkan varrelle.
Kavereita kirjastossa

Perttu-isä puolestaan tarvitsee autoa, sillä hänen työpaikkansa on Saarijärven yläkoulussa ja lukiossa liikunnanopettajana.

  • Täältä on niin hyvät yhteydet Saarijärvelle, että minulta menee täältä melkein sama aika kuin aiemmin meni Viitaniemestä kulkiessa, Perttu Laakso huomioi.

Jyväskylästä Saarijärvelle kulkee kymmenkunta opettajaa, joten kimppakyytiäkin on tarvittaessa saatavana.

Riikka Laakso sanoo, että hänellä on ollut monta  mukavaa tilannetta omien oppilaidensa kanssa työajan ulkopuolella.

  • Pyöräilen usein Matleenan kanssa lähikirjastoomme. Usein siellä on oppilaita, jotka hyvin mielellään leikkivät, lukevat ja touhuavat opettajan tyttären kanssa.
Keljon marketit matkan varrella

Laakson perhe on sen verran vähän aikaa asunut Sarvivuoressa, että kaikki alueen edut eivät välttämättä ole vielä auenneet. Lapsen kanssa Sarvivuoressa on kuitenkin hyvä elää. Alueella on parikin puistoa ja perhepäivähoitajia on useita. Lähellä on kaksi päiväkotia ja alakoulu, Keljonkankaan puolella, mutta kuitenkin lähes vieressä.

Läheisen ostoskeskuksen yhteydessä on vielä neuvola, kirjasto, posti ja Kotiväylä-kauppa.

  • Keljon automarketithan ovat myös matkan varrella, Perttu Laakso sanoo.
Luonnon keskellä

Sarvivuoren alue on rakennettu aivan luonnon keskelle vuorelle, joten liikuntaa ja luonnossa kulkemista voi harrastaa täällä mielin määrin. Sarvivuoren hiihtoreitit ovat tienoon rankimmat.

  • Täältä pääsee hiihtäen Kinkomaalle asti, Perttu Laakso tietää.

Hän kertoo pelaavansa salibandya, lenkkeilevänsä kuntopoluilla ja pyöräilevänsä usein vaikka kaupunkiin.

Riikka puolestaan on tanssillisen voimistelun taitaja. Harrastus on tosin jäänyt Matleenan myötä vähän vähemmälle. Yhdessä perhe myös pyöräilee.

  • Näiden etäisyyksien sekä hyvien pyöräteiden myötä täällä näkee paljon pyöräilyn harrastajia, Perttu Laakso sanoo.

Uimaranta on sarvivuorelaisten lempipaikka, siellä voi uida myös talvella.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 15.9.2012. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Hulevesitaksa puhututti Jämsässä
Hulevesitaksa puhututti Jämsässä
Hulevesitaksa puhututti Jämsän kaupunginvaltuustossa runsain sanankääntein maanantai-iltana. Valtuusto kuitenkin päätti hyväksyä hulevesijärjestelmän taksan noudattamisalueet esityksen mukaisesti, mutta päätös vaati lopulta kolme erillistä äänestystä. Jyrki Niittymaa (ps.) esitti, ettei Jämsä aloita...
Lue lisää
Kolumni: Sarjaepäonnistumiset saivat arvoisensa lopun sarjaepäonnistumisten monumentissa
Kolumni: Sarjaepäonnistumiset saivat arvoisensa lopun sarjaepäonnistumisten monumentissa
Rauman Äijänsuo on ilmapiiriltään jotenkin vähän tunkkainen ja ummehtunut mesta. Sellaisia pienten kaupunkien jäähallit tuppaavat joskus olemaan. Paitsi Lappeenrannassa, jonne on aina mukava mennä.Tietyllä lailla Äijänsuo on myös eräänlainen sarjaepännistumisten monumentti. Lukko operoi jatkuvasti liigan...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Savuttelulle suitset asumisoikeustaloissa
Savuttelulle suitset asumisoikeustaloissa
Paitsi huoneistoissa, tupakointi on kielletty Norkkokatu 2:n parvekkeilla, yhteisissä tiloissa ja jopa piha-alueilla. Sen verran periaatteesta on joustettu, että savutella saa mahdollisesti erikseen osoitettavalla tupakointipaikalla.– Tämä on meidän ensimmäinen täysin savuton talomme Jyväskylässä, mutta...
Lue lisää
Keljon koulusta Jyväskylän portti
Keljon koulusta Jyväskylän portti
Keljon koulun, entisen Valkolan koulun, ympäristöön on rakentumassa uusien kerrostalojen muodostama asuinkortteli, joka sopivasti tervehtii sekä junalla etelästä että autolla ysitietä tulevia.Sadat tulevat asukkaat saavat uuden kodin hyvien liikenneyhteyksien varteen ja Keljonkeskuksen monipuolisten...
Lue lisää