Tornio

 

Ruotsin rajalla ja Lapin maakunnassa sijaitseva Tornio on tärkein rajanylityspaikka Suomen ja Ruotsin välillä. Tornio on vahva teollisuuskeskittymä erityisesti teräs- ja tekstiiliteollisuuden osalta. Historiallisestikin kaupunki on ollut merkittävä markkina- ja kauppapaikkana sijaintinsa ansiosta Perämeren ja Tornionjoen yhtymäkohdassa.

Haaparanta on Tornion kaksoiskaupunki ja yhdessä ne muodostavat kansainvälisen, 32 000 asukkaan rajakaupungin.

Alueelle pääsee kätevästi esimerkiksi lentäen, Kemi-Tornion lentokentälle on suorat lennot Helsingistä. Kemiin on myös nopeat yhteydet Torniosta, kaupunki on vain 16 kilometrin päässä. Rautatieyhteydet kulkevat Ouluun, Kolariin ja Haaparannalle.

Tornion merkittävin työnantaja on Outokumpu, joka työllistää yli 2000 henkilöä. Kaupungissa voi kouluttautua oppilaitoksissa kuten Ammattiopisto Lappia, Lapin ammattikorkeakoulu ja Peräpohjolan Opisto.

 

Nähtävyyksiä Torniossa

Merkittäviin historiallisiin nähtävyyksiin Torniossa lukeutuu esimerkiksi 1686 valmistunut Tornion kirkko, Alatornion kirkko ja Karl Gustavin kirkko. Taiteeseen ja designiin voit tutustua muun muassa Aineen taidemuseossa, Tornion kuvataideseuran galleriassa tai Victoriantorilla.

Torniossa on myös useita luontopolkuja, koskia ja puistoja joiden alueella voi ulkoilla ja nauttia maisemista. Voit kivuta vaikkapa Nivavaaran huipulle ihailemaan näkymää Tornionjoelle tai vaellella vanhoissa kulttuurimaisemissa Haaparannalla.

Perheen pienimmät viihtyvät varmasti Candy Worldin leikkimaailmassa. Sieltä löytyy liukumäkiä, pallomeri, kiipeilytelineitä, trampoliineja ja kaikkea muuta kivaa. Muita hauskoja paikkoja ovat esimerkiksi liikennepuisto ja Duudsonit Activity Park, joissa voi leikkiä ja huvitella vaikka koko päivän.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

 

Asuminen

Tornio on pientalovaltainen paikka, jossa voi valita monesta eri alueesta. Voit asua meren rannalla, maaseudulla, joen äärellä tai keskustassa. Kahden maan palvelut ja matkustusmahdollisuudet ovat myös aivan ulottuvillasi.

Unelmoitko myös oman kodin rakentamisesta Lapin maisemiin? Katso kaikki vapaat tontit Tornion alueella täältä.

 

Myytävät asunnot Tornio> Katso tästä kaikki avoimet kohteet