Turku

 

Turku sijaitsee Saaristomeren rannalla ja kuuluisan Aurajoen suulla. Kaupungin nimi on ruotsiksi Åbo ja se tarkoittaa jokivarren asukasta suomeksi. Aurajoen varrella sijaitsevat myös tunnettuja kohteita kuten yliopisto, tuomiokirkko, vanha suurtori, Turun linna sekä ydinkeskusta.

Turku oli maamme ensimmäinen pääkaupunki vuosina 1809–1812 ja vielä myöhemminkin suurin kaupunki. Turku on satamakaupunki ja matkustajaliikenne Maarianhaminaan ja Tukholmaan on vilkasta. Kaupunki on myös kaksikielinen, noin 5,4 prosenttia väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia.

Turku sijaitsee erittäin hyvien kulkuyhteyksien päässä suurimmista kaupungeista. Juna- bussi- satama ja lentoliikenne ovat kaikki hyvin edustettuna kaupungissa.

 Turku vaikuttaa vahvasti kulttuurikaupunkina ja vuonna 2011 se olikin Euroopan kulttuuripääkaupunkina yhdessä Tallinnan kanssa.

 

Valoisa kesä- ja opiskelijakaupunki

Turussa on kaksi yliopistoa ja neljä korkeakoulua, opiskelijoita on kaupungissa noin 40 000.  Nuorison osuus on siis Turussa suuri ja se onkin tunnetusti suosittu opiskelijakaupunki. Nuorison lisäksi Turku houkuttelee matkailijoita ja varsinkin kesäaikaan Turku on parhaimmillaan. Jokirantaan kannattaa mennä kesäpäivänä tutustumaan ihmisiin ja kulttuuriin. Aurajoenranta on usein kohtaamispaikka ja nähtävyyksien lisäksi siellä voi myös ruokailla ja siemailla juomia esimerkiksi jokilaivoilla, jotka ovat kaupungin erikoisuus. Turun alueella löytyy myös paljon luontoa ja ulkoilumahdollisuuksia.

Turussa on myös erittäin monipuolinen tapahtumatarjonta. Tunnetuin ja perinteikkäin kesän tapahtumista on varmastikin Ruisrock, joka järjestetään vuosittain Ruissalon saarella. Ruisrock on yksi merkittävimmistä musiikkifestivaaleista suomessa ja kerää hyvin tunnettuja huippuesiintyjiä. Muita kesän juhlia ovat esimerkiksi Turun musiikkijuhlat, Aura Fest ja Down By The Laituri (DBTL).

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

 

Asuinalueet

Turun kaupunki jakautuu nykyään yhdeksään kaupunginosaan. Keskustan kaupunginosat ovat merkitty roomalaisin kirjaimin I-IX. Muita kaupunginosia ovat esimerkiksi Kupittaa, Pääskyvuori, Varissuo ja Skanssi.

Turun rajanaapurikuntia ovat Aura, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Pöytyä, Raisio ja Rusko.

Onko unelmasi rakentaa oma koti Turun aluelle? Katso Turun myytävät tontit tästä.

Myytävät asunnot Turku> Katso tästä kaikki avoimet kohteet