Vihti

 

Vihti sijaitsee Uudenmaan maakunnassa ja Hiidenveden rannalla, joka on kaupungin suurin järvi. Vihti on osa Helsingin metropolialuetta ja Helsinkiin pääsee kätevästi ja nopeasti. Tästä syystä Vihdin alue onkin lapsiperheiden suosiossa samoin kuin muutkin Helsingin kehyskunnat. Vihdissä on mahdollisuus asua rauhallisesti ja luontoa lähellä, mutta kuitenkin lähellä isomman kaupungin sykettä ja palveluita.

Nummela on Vihdin suurin taajama ja myös sen hallinnollinen keskus. Muut Vihdin taajamat ovat Ojakkala, Otalampi ja Vihdin kirkonkylä. Nummelassa sijaitsee monia Vihdin kunnan palveluista esimerkiksi kunnanvirasto, nuorisokeskus, päiväkoti ja – kerhot, terveyskeskus, kuntosali jne.

Vihdissä ja Nummelassa on pitkät uintiperinteet. 1977 vuodesta asti uinti on ollut osa Nummelan Kisaajia, joka on Vihdin uinnin erikoisseura. Paikkakunnan tunnetuin uimari on myös Suomen menestynein, Jani Sievinen.

Nähtävyydet ja luonto

Yksi Vihdin nähtävyyksistä on Pyhän Birgitin kirkon rauniot. Kirkko rakennettiin keskiajan lopulla. Vihdin kirkko rakennettiin korvaamaan menetettyä Pyhän Birgitin kirkkoa 1772. Muita historiallisia nähtävyyksiä ovat muun muassa Vihdin museo, Kivipuisto Gadoliniitti ja Salmelan Rusthollimuseo.

Vihdin alueella on myös kaunista luontoa ja lukuisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja reippailuun. Vihti jakaa Espoon kanssa suositun ja upean Nuuksion kansallispuiston, joka sisältää useita luontoreittejä, tulentekopaikkoja ja telttailualueita. Monipuolinen ja jääkauden muovaama luonto tarjoaa alueella muitakin mielenkiintoisia kohteita kuten Konianvuori, Rokokallio ja Pääkslahden luontopolku.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

Asuinalueet

Vihdin naapurikuntia ovat Karkkila, Loppi, Hyvinkää, Nurmijärvi, Espoo, Kirkkonummi, Siuntio ja Lohja.

Vihdissä on monipuolisia asumisvaihtoehtoja, voi valita omakoti-, kerros- ja rivitaloista. Asuntotarjontaa on myös runsaasti.

Vihdissä on ihanteellinen ympäristö myös talonrakentajille. Unelmoitko oman kodin rakentamisesta luonnon äärelle mutta monipuolisten palvelujen lähelle? Katso myytävät tontit Vihdin alueella tästä.

 

Myytävät asunnot Vihti> Katso tästä kaikki avoimet kohteet