Ylivieska

 

Ylivieska on osa Pohjois-Pojanmaan maakuntaa ja kaupunki, joka on kasvanut Kalajoen rantamille. Kalajoki on 130 kilometriä pitkä joki ja kaupungin päävesistö. Ylivieska on markkina-alueen keskus ja tunnetaan palvelukaupunkina, yli 73% työpaikoista on palvelualojen paikkoja. Autokauppa on ollut perinteisesti kaupungin vahvinta osa-aluetta ja työllistääkin asukkaita merkittävästi.

Sijainti rautateiden risteyskohdissa tekee kaupungista hyvin saavutettavan. Junamatka Helsingistä Ylivieskaan kestää noin 5 tuntia. Lähimmät lentokentät sijaitsevat Kruunupyyssä ja Oulussa. Juna- ja linja-autoyhteyksiä löytyy myös Kokkolan, Oulun ja Iisalmen suuntiin.

Koulutusta Ylivieskassa tarjoaa oppilaitokset kuten Centria-ammattikorkeakoulu, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Ylivieskan seudun musiikkiopisto sekä kansalaisopisto.

 

Monipuolisia aktiviteetteja

Ylivieskan upea luonto luo hienot puitteet ulkoilulle. Metsissä ja luontopoluilla voi lenkkeillä, pyöräillä, suunnistaa ja hiihtää. Kaupungissa on myös liikuntakeskus, jossa voi myös harrastaa monia urheilu- ja liikuntalajeja.

Kulttuurillisia aktiviteetteja löytyy myös kaupungista monipuolisesti. Kulttuurikeskus Akustiikka tarjoaa erilaisia konsertteja ja tapahtumia ja keskus toimii myös elokuvateatterina. Muita tapahtumia Ylivieskassa on esimerkiksi vuosittaiset Sun Pampas-kaupunkifestivaali ja Ylivieskan Härkäjuhlat.

Matkailijoille nähtävyyksiä kaupungista löytyy muun muassa Puuhkalan kotiseutumuseo, Huhmarkallio tai Jumbo, joka on vanha entisöity höyryveturi.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voit tutustua kaupungin omalla matkailusivustolla.

 

Asuinalueet

Ylivieska tarjoaa turvallisen asuinympäristön hyvien palvelujen lisäksi. Naapurikunnat ovat Alavieska, Haapavesi, Kalajoki, Nivala, Oulainen, Merijärvi ja Sievi.

Paikkakunnalle valmistuu jatkuvasti uusia asuinalueita joko keskustan alueelle tai kauniin jokimaiseman äärelle. Erikokoisia tontteja ja asuntoja on tarjolla monipuolisesti. Unelmoitko oman kodin rakentamisesta Ylivieskan alueella? Tutustu Ylivieskan myytäviin tontteihin tästä.

 

Myytävät asunnot Ylivieska> Katso tästä kaikki avoimet kohteet