Asiakastoiveet murroksessa Suomen asuntokaupassa

SKV Blogi

Asiakastoiveet ovat muuttuneet monilla toimialoilla. Yksilöity ja juuri omiin tarpeisiin räätälöity palvelukokemus on nykypäivän palvelun kivijalka. Myös kiinteistönvälitys on muutoksen keskellä. Esimerkiksi asuntoportaalien asuntoilmoitusten vahva visuaalisuus luo ostajalle jo ennakkoon tarkan kuvan asunnosta, mikä on johtanut yleisesittelyjen kävijämäärien vähenemiseen. Ne, jotka ovat todella kiinnostuneita, haluavat oman yksityisesittelyn itselle sopivaan ajankohtaan.

Toinen vahva muutos liittyy kodin todellisen asiantuntijan eli myyjän näkökulman tuomiseen osaksi asuntokauppaa välittäjän juridisen ja markkina-asiantuntemuksen rinnalle. Me suomalaiset rakastamme tarinoita. Myyjän oma tarina kodin ja sen ympäristön erityispiirteistä luo uniikkia sisältöä, johon ostajat kiinnittävät huomiota. Nämä yksityiskohdat herättävät kiinnostuksen aivan tavallistakin kotia kohtaan.

Varmistaakseen asiakkaan nykyaikaisen palvelun SKV Kiinteistönvälitys on tarjonnut Kodin TarinaaTM vuodesta 2015 lähtien. Kodin TarinaTM -palvelun avulla asunnon myyjä voi omin sanoin, kuvin ja videoin kertoa kotinsa erityispiirteistä. Ostajat ovat olleet erittäin kiinnostuneita näistä kohteista. Analysoimme vuoden 2017 lukuja ja noin 2 000 asuntokaupan otoksessa tulokset ovat olleet huimia. Netin klikkaukset ja kävijämäärät ovat olleet kaksinkertaisia Kodin TarinaTM-kohteiden osalta ja niiden parissa vietetty aika lähes 40 % pidempi. Tämä on hyvä saavutus aikana, jolloin ostajien ajasta ja huomiosta käydään kiivasta taistelua.

Kodin TarinanTM avulla ostajat näyttävät löytävän itselleen sopivan kodin nopeammin, sillä Kodin TarinaTM auttaa heitä näkemään pintaa syvemmälle. Samalla myyjät hyötyvät löytäessään sen oikean ostajan. SKV:n Kodin TarinaTM -kohteiden hinnat ovatkin olleet valtakunnallisesti, asuntotyypistä riippuen, noin 10 % - 30 % korkeammat kuin kohteiden, joissa ei ole ollut Kodin TarinaaTM. Samalla myös myyntiajat ovat olleet useimmissa asuntotyypeissä nopeammat. Tarinoihin panostaminen kannattaa!

Anu-Elina Hintsa 
Liiketoimintajohtaja, SKV Kiinteistönvälitys 
anu-elina.hintsa@skv.fi
puh. 0504823807