Jouluinen riisipuuro vaniljaisella twistillä

Pinnalla nyt

Haluatko vaihtelua joulupuuroosi? Kokeile tätä jouluisen vaniljaista reseptiä. Vaniljan maun voimakkuutta voit säädellä vähentämällä tai lisäämällä vaniljan määrää.

Perinteisen vivahteen ja samalla kauniin koristelun puuroon saat paahdetuilla luumuilla tai päärynöillä, sekä tietenkin ripauksella kanelia!

Vaniljainen joulupuuro (4 hlö):

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l täysmaitoa (maidon voi halutessasi korvata esimerkiksi mantelimaidolla)
1-2 vaniljatankoa
1 tl suolaa
nokare voita
ripaus kanelia

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisi. Keitä muutama minuutti. Lisää maito. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pikkulusikalla vaniljatangon sisältä. Lisää siemenet ja halkaistu vaniljatanko puuroon. Anna hautua hiljalleen noin 45 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä, lisää nokare voita ja mausta. Anna puuron hautua vielä hetki. Poista vaniljatanko ennen tarjoilua.

Koristeluun ja makua tuomaan:

Paahdetut kaneliluumut/päärynät:

6 luumua ja/tai muutama päärynä
2 kanelitankoa
1 rkl ruokosokeria
0,5 tl kardemummaa

Halkaise luumut. Laita luumut ja kanelitangot uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle ruokosokeria ja kardemummaa. Paista uunin keskitasolla 180-asteessa 30­–40 minuuttia. Käytä puuron koristeluun tai herkuttele sellaisenaan.