Juha Sirkka, Oravankuja Halssilan Asukasyhdistyksen puheenjohtaja

Haastattelu

 

Halssilassa on hauskaa asua!

Muutin perheeni kanssa Halssilaan 2006, pienen mökin paikalle tehtyyn uuteen omakotitaloon. Etsimme omakotitaloa pyörämatkan päässä keskustasta ja kävelymatkan päässä päiväkodista ja ala-asteesta. Täällä saimme lisäksi erinomaiset liikuntamaastot ja mainiot naapurit, olemmekin viihtyneet erinomaisesti.

Halssila on hyvin monimuotoinen alue ja asukkaita on todellakin vauvasta vaariin, tämä luo hyvin lämpimän ja suvaitsevaisen kasvuympäristön, hyvien ihmisten kylän. Kivistön työväentalo ei enää ole keskipiste, vaan Halssilan koulu ja kirjasto. Koululla on esiopetusta ja ala-aste, henkilökunta on erinomaista ja yhteistyö vanhempien ja Asukasyhdistyksen kanssa tiivistä, mm. keväällä pidetään yhteinen siivouspäivä. Halssilan Asukasyhdistykselle on myönnetty tunnustuspalkinto omalla asuinalueella tehdystä kestävän kehityksen edistämistyöstä 2009.

Viime aikoina olemme moneen kertaan joutuneet kampanjoimaan lähikirjastomme säilyttämiseksi. Viimeisimmät kampanjat ja mielenilmaukset levisivät 2014 myös muihin lähiöihin ja saimmekin kaupungin suunnitelmat muuttumaan, nyt voimme lopulta huokaista! Toivotan uudet asukkaat tervetulleeksi Halssilaan, olkaa myös aktiivisia tutustumaan naapureihin ja alueen seuroihin, kerhoihin ja porukoihin!