Kannattaako asunnon remontoiminen ennen myyntiä? Kysyimme välittäjiltä!

Pinnalla nyt

Moni asunnon myyjä miettii myyntitilanteessa, kannattaako asunnon remontointi myyntiä varten ja kuinka paljon vanhan kodin remontoimiseen on kannattavaa varata budjettia.  Remontoiminen paremman myyntihinnan toivossa voi houkuttaa. Mutta saako remonttirahat kauppahinnassa takaisin ja millaisesta remontista myyntitilanteessa on myyjälle eniten hyötyä?

Barometriin vastanneista välittäjistä yli 60 prosenttia oli sitä mieltä, että asunto kannattaa kunnostaa tai remontoida ennen myyntiä.

Remonttia puoltaneiden välittäjien mielestä remontti kannattaa, koska sen avulla asunto on mahdollista saada nopeammin kaupaksi tai siitä saadaan myydessä parempi kauppahinta.

”Remontin kannattavuus myyntitilanteessa riippuu kuitenkin myös sen hetkisestä markkinatilanteesta, asunnon sijainnista sekä kysynnän ja tarjonnan suhteesta. Kaikilla paikkakunnilla remonttirahoja ei markkinatilanteesta johtuen välttämättä saa aina takaisin”, kertoo eräs SKV:n välittäjä.

Ostajaa kiinnostaa erityisesti keittiön ja kylpyhuoneen kunto

Miten myynnissä olevaa asuntoa sitten kannattaisi kunnostaa ilman, että remonttirahat valuvat hukkaan? Kysyimme välittäjiltä, millaista remonttia he asunnon myyjälle suosittelisivat.

”Kylpyhuone on yksi niistä asioista, joita potentiaalinen ostaja tarkastelee kriittisesti. Huonokuntoinen ja kulahtanut kylppäri ei houkuttele ostajaa, paitsi jos tämä nimenomaan etsii remonttikohdetta”, kertoo eräs välittäjistä.

SKV:n välittäjistä lähes 60 prosenttia suositteleekin kiinnittämään huomiota kylpyhuoneen kuntoon. Kaakeleiden ja märkätilojen kalusteiden uusiminen muuttaa nopeasti kylpyhuoneen ilmettä.

Toinen ostajaa varmasti kiinnostava tila on keittiö ja yli puolet välittäjistä suositteleekin keittiön ilmeen päivittämistä, kuten vetimien, tasojen tai kaappien vaihtamista.

”Kovin kallista keittiöremonttia en kuitenkaan pidä järkevänä, koska kalliilla toteutettu uusi keittiö ei välttämättä miellytä tulevan omistajan makua”, toteaa eräs välittäjä.

Kolmanneksi suositelluin remontti oli pintaremontti, eli esimerkiksi seinäpintojen uudelleen maalaus tai tapetointi. Myös muu pienremontointi, kuten rikkinäisten listojen uusiminen sekä maalaaminen ja kahvojen tai vetimien vaihtaminen on välittäjien mukaan useimmiten kannattavaa. 

Pidä remonttibudjetti maltillisena – joskus siisteys ja ehjät pinnat riittävät

Aina remontti ei kuitenkaan ole tarpeen, vaan jo pienemmilläkin toimenpiteillä asunnon ilmeen saa raikkaammaksi myyntiä varten.

”Joskus tehokas siivoaminen ja turhan tavaran karsiminen ovat tarpeeksi. Jos kuitenkin remontoit, käytä laadukkaita materiaaleja ja neutraaleja sävyjä”, neuvoo välittäjä.

Varsinkin vanhoissa kiinteistöissä asunnon kunto ei ole ainoa asia, mikä ostajaa kiinnostaa.

”Vanhemmissa kiinteistöissä ostajaa voi kiinnostaa enemmän taloyhtiön tulevat putkiremontit ja peruskorjaukset, kuin itse asunnon remontit, jotka ostaja voi hyvin teettää myöhemmin oman makunsa mukaisesti”, kertoo välittäjä. 

Lue myös muita vinkkejämme asunnonvaihtajille>