Omakotitalo 6H 158 m²
Kotasavuntie 3, Vaajakoski (Jyväskylä, Vaajakoski)

Myyntihinta: 279 000,00 € Esittely: Ma 22.07.2019 klo 17:00 - 17:30

Tämä tilava talo kaipaa uusia asukkaita. Talo on valmistunut 2005 ja kuntotarkastettu 5/2018. Puistoon rajoittuva iso tontti, 1040m². Hintaan kuluu marjapensaita, omenapuita sekä ulkoporeamme. Hyvät liikenne yhteydet keskustaan, alle 15 min. moottoritietä Jyväskylään. Järvi kävelymatkan päässä, marjametsään omaltapihalta. Varaa aika ja tule tutustumaan tilaisuuteen.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Tässäpä meidän kodin tarina:

 

Kiitos sinulle, että tulit lukemaan meidän kotimme tarinaa.

Haluamme muutamalla sanalla kertoa rakkaasta kodistamme, joka kenties on sinun tuleva kotisi.

 

Tämä koti on suunniteltu erityisesti lapsiperhettä varten ja on muunneltavissa perheen koon ja elämäntilanteen mukaan.

Kotimme sijaitsee Kaunisharjussa, Leppäveden kauniiden vesistöjen ympäröimänä ja hienon Kotavuoren rinteellä.

Kaunisharju on rauhallinen ja hyvin lapsiystävällinen asuinalue, jossa marjametsät polkuineen ja upeat maisemat houkuttelevat perheitä luontoon.

 

Astuessasi sisään kotiimme kohtaat ensimmäisenä kura-altaalla varustetun tuulikaapin ja ison eteisen. Nämä, sekä alakerran kodinhoitohuone runsaine säilytystiloineen helpottavat arjen pyöritystä.

Keittiö ja olohuone ovat suurta yhtenäistä tilaa, joka yhdessä korotetun sisäkaton kanssa antaa suuren tilan tunteen ja mahdollistaa perheen yhdessäolon.

Tässä kodissa on mahdollisuus sijoittaa lasten ja vanhempien huoneet eri kerroksiin. Varsinkin lasten vartuttua teineiksi olemme todenneet tämän ratkaisun erittäin onnistuneeksi ja toimivaksi.

Yläkerran vaatehuone sekä alakerrassa olevat kaksi lämmintä varastoa ovat olleet hyvin tarpeelliset, unohtamatta tietenkään isoa autokatoksen yhteydessä olevaa varastoa.

Molemmissa kerroksissa on varaavat takat, jotka varsinkin talviaikana tuovat lämpöä ja tunnelmaa asuntoon.

Pintamateriaalit tähän kotiin on valittu ajattomaan ja klassiseen tyyliin sopivaksi.

 

Olemme olleet hyvin tyytyväisiä pohjaratkaisuun, joka nimenomaan suunniteltiin lapsiperhettä varten.

Omistajan Top 3

 • Avarat ja valoisat huoneet
 • Huoleton ja helppo arki
 • Lapsiystävällinen asuinalue
Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8101061
 • Osoite
  Kotasavuntie 3, 40800 Vaajakoski
 • Asuintilat
  6h,k,khh,s,2xwc,vh,p,var,ak
 • Muut tilat
  Autokatos ja ulkovarasto
 • Huoneluku
  6
 • Pinta-ala
  158 m²
 • Kokonaispinta-ala
  243 m²
 • Kerrosala
  195 m²
 • Yleiskunto
  Hyvä
 • Kerros/kerroksia
  1/2
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  On, Etelä, kaakko, lounas, puistoon
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappi (uusittu 2019), Pakastin (uusittu 2019), Kaapistot, Liesi (Induktio), Liesituuletin, Astianpesukone (uusittu 2019)
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna (Laatta / paneeli), Kiuas (Aina valmis), Erillinen WC (2x), Peilit, Suihku (2x saunassa ja 1x yläkerran WC), Pesukoneliitäntä, Seinät (laattaa), Lattiat (laattaa), Lattialämmitys (Sähkö)
 • Pintojen materiaalit
  Seinät: Maalatut, tapetti, Lattiat: Laminaatti, keittiössä laatta, kosteissatiloissa laatta.
 • Rakennusvuosi
  2005
 • Energialuokka
  C 2018
 • Kattotyyppi ja materiaalit
  Harja, Tiilikatto
 • Lämmitys
  Yösähkö, ilmalämpöpumppu ja 2 takkaa
 • Tehdyt korjaukset ja muutokset
  Korjaukset: ei ole, Katto: alkuperäinen, Kylpyhuone/wc: alkuperäiset, Julkisivu ym.: alkuperäiset
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  1 040 m²
 • Tonttikuvaus/maasto
  Nurmikko, marjapensaita, omenapuita, istutuksia.
 • Kaavatiedot
  vahvistettu, Asemakaava
 • Velaton hinta
  279 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Vaajakoski

Alueesta yleisesti

Jyväskylän Vaajakoski sijaitsee seitsemän kilometrin päässä Jyväskylästä. Julkiset kulkuyhteydet Jyväskylään ovat hyvät ja omalla autolla matkan kulkee kymmenessä minuutissa. Asuinalueilta on lyhyt matka luontopoluille ja järvien rannoille. Vaajakosken ympärillä nousevat jylhät mäet ja vesistöt muovaavat maisemia. Vaajakoski–Jyskän alueella on yli 14 000 asukasta. Asuinalueita ovat mm. Tammirinne, Väinölä, Savonmäki, Kotimäki, Linna, Tölskä, Kivilampi, Janakka, Kaunisharju, Kanavuori, Leppälahti ja Oravasaari. Valtakunnallinen Moderni puukaupunki -hanke toteutuu Haapaniemen asuntoalueella. Kunnallisten palvelujen lisäksi Vaajakosken keskustasta löytyvät hyvät päivittäistavara-, kauppa- ja ravintolapalvelut, mm. apteekki, vaateliikkeitä, kukkakauppa, optikko, huonekaluliike ja kemikalio. Alueella toimii monia palveluyrittäjiä, esimerkiksi autokouluja, kampaamoita ja fysikaalisia hoitolaitoksia. Vaajakosken keskustassa on kaksi pankkia ja postipalvelut, Alko ja taksi. Vaajakoskella on yleisurheilu- ja jalkapallostadion, jonka taso täyttää vaativimpienkin liikkujien toiveet. Liikuntakeskuksessa on liikuntahalli, painisali, kokous- ja toimistotilat sekä hierontapalvelut. Vaajakoskelta löytyy tennis- ja koripallopaikka, joka talvella muuttuu tekojääkaukaloksi. Jyskässä on jalkapalloiluun tekonurmikenttä. Savonmäen ulkoilualueen monipuoliset, osittain valaistut reitit (23 km) lähtevät aivan urheilukentän reunalta. Vaajakosken uimahalli kuntosaleineen remontoitiin täysin ja avattiin syksyllä 2006. Luontopolku kiertää Kanavuorella. Jääskelässä luontopolun varrelta löytyy laavu ja nuotiopaikka järvenrannalta.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Paikallinen uutisartikkeli

Ei tarvitse leikata

Naissaaren alue on kauneinta Vaajakoskea. Kuva: Tiina Mutila / Keskisuomalainen

Vaajakosken kaikilla viheralueilla, puurivistöissä ja lukuisissa puistoissa näkyy puutarhuri Kalevi Pulkkisen, 82, kädenjälki.

SOK:n pitkäaikainen puutarhuri muutti Helsingistä Vaajakoskelle vuonna 1954. Hän hoiti yrityksen puutarhoja 29 vuotta, kunnes joutui ennenaikaiselle eläkkeelle SOK:n lopettaessa Vaajakoskella kaiken liiketoiminnan vuonna 1983.

Puutarhuri naurahtaa itselleen kertoessaan, että viime vuosikymmenet hänen on ollut vaikea pitää suutaan kiinni ja sormiaan erossa asuinalueensa istutuksista.

 • Katson aina pihoja, istutuksia ja puutarhoja ammattilaisen silmin, se on ammattitauti. Olisi kai pitänyt muuttaa pois täältä eläkkeelle jäätyäni, nythän olen työpaikalla jatkuvasti, Pulkkinen sanoo.
Ei tarvitse leikata

Pulkkinen ei silti nuhtele nykyistä isäntää istutusten ja viheralueiden istutuksista, päinvastoin.

 • Kaupunki on hoitanut hyvin, samoin taloyhtiöt, mutta tielaitos saa välillä sapiskaa. Esimerkiksi kun teiden keskelle jäävä nurmikkokaistale leikataan lyhyeksi, jälkeä ei siivota, vaan ruoho leviää pitkin teitä, Pulkkinen puuskahtaa.

Hänen mielestään kyseisten alueiden hoito olisi viisaampi antaa kaupungille.

Tarkka mies on myös huomannut, että taloyhtiöillä on kummallinen vimma leikata koko ajan pensasaitoja, ja aika usein vielä väärällä tavalla.

 • Ei niitä tarvitse koko ajan leikata, kyllä ne mahtuvat kasvamaan ylöspäin.

Maiseman merkitystä ei myöskään saa vähätellä.

 • Kunnan tai vaikka jonkun julkisivulautakunnan tulisi vaikka pakottaa omakotitalojen asukkaat huolehtimaan pihojen siisteydestä. Asukkaat voisivat myös sopia keskenään pensasaitojen leikkauksesta.

Nyt jokainen leikkaa, miten sattuu, jos ylipäätään leikkaa, puutarhuri pohtii.

Tunneli on järkevin

Pulkkisella on antaa kaupunkisuunnittelulle järkevä motto: Luonto nuolee haavansa.

Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka välillä joudutaan esimerkiksi kaatamaan puustoa tai muuten muokkaamaan rajustikin ympäristöä, lopputulos on sittenkin yleensä onnistunut, kunhan pari vuotta menee. Puut kasvavat ja tihenevät.

Maisemaa ei saisi myöskään Pulkkisen mukaan mitata rahassa. Hän ihmettelee suuresti ajatusta rakentaa silta Niitynpäästä Kanavuoreen.

 • Olen tunnelipuolueen jäsen ehdottomasti. Sillalla tullaan pilaamaan äärimmäisen kaunis virtamaisema katsottaessa sitä sähkölaitoksen sillalta, Pulkkinen toteaa surullisesti.

Talvisin, kun SOK:n viheralueet olivat talvilevolla, Pulkkinen suunnitteli omakotitalojen pihoja asukkaiden iloksi.

Asukkaat kun olivat pääosin SOK:n tehtaiden henkilökuntaa.

 • Useimmat vanhojen talojen asukkaista remontoivat talojaan säännöllisesti, mutta piha yleensä jää siihen kuntoon kun se perustettaessa on. Kyllä pihaakin pitää uudistaa säännöllisesti, Pulkkinen huomioi.
Aika leikata puut

Nyt on esimerkiksi sopiva aika leikata hedelmäpuut. Puutarhuri neuvoo, että vanhan omenapuun saa myös huoletta kaataa, jos puu ei anna enää hedelmiä.

 • Uusi vaan tilalle kasvamaan, neuvoo Pulkkinen.

Monet Vaajakosken puista on puutarhurin suunnitelmien mukaisesti paikalleen istutettu. Myöskään eläkkeellä olo ei ole estänyt häntä ryhtymästä puuhommiin.

Vuonna 1996 Vaajakosken Lions Club räväytti kunnolla ja istutti Pulkkisen johdolla keskustan alueelle  102 puuta, koivuja, pihlajia, lehmuksia ja tammia.

Kyseessä oli Viihtyisyyttä Vaajakoskelle -työryhmän yksi ideoista.

 • Yhtään niistä ei ole kaadettu, yhden on syönyt myyrä ja kaksi piti poistaa liikenteen tieltä, Pulkkinen toteaa mielissään.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 17.4.2010. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Keski-Suomi polskii levättömissä vesissä – lämpenevä sää saattaa muuttaa tilanteen nopeasti
Keski-Suomi polskii levättömissä vesissä – lämpenevä sää saattaa muuttaa tilanteen nopeasti
Sinilevä ei tällä hetkellä kiusaa keskisuomalaisia vesipetoja, joten uimaan pääsee huoletta lähes kaikilla seudun uimarannoilla. Järviwiki-verkkopalvelun leväbarometrin mukaan levää ei ole havaittu viime päivinä maakunnan virallisilla mittauspaikoilla juuri lainkaan. Hiukan sinilevää oli barometrin mukaan...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Voiko talvella maalata vai ei? – Maalivalmistajien suositukset erilaisia
Voiko talvella maalata vai ei? – Maalivalmistajien suositukset erilaisia
Milloin on sopiva keli maalaamiseen? Voiko esimerkiksi syksyllä tai talvella maalata? Kuinka ohjeistaa Tikkurilan maalilinja?Lämpötilaraja on viisi astetta, ja suhteellisen ilmankosteuden raja on 80 prosenttia. Maali ei muuten tartu pintaan eikä kuivu. Puun kosteuden pitää olla alle 18 prosenttia – ideaali...
Lue lisää