Rivitalohuoneisto 2h,kk,kph,s 42,5 m²
Keskikatu 27, Jyväskylä (Mäki-Matti)

Myyntihinta: 117 338,00 € Velaton hinta: 119 000,00 €

Saunallinen kaksio pienessä puutaloyhtiössä, arvostetulla Mäki-Matin alueella. Hyvät kulkuyhteydet ja keskustan palvelut lähellä. Asunto myydään vuokrattuna.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8103787
 • Osoite
  Keskikatu 27, 40700 Jyväskylä
 • Huone-erittely
  2h,kk,kph,s
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  2h+kk+s
 • Huoneluku
  2
 • Pinta-ala
  42,5 m²
 • Yleiskunto
  Tyydyttävä
 • Kerros/kerroksia
  1/1
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  Ei
 • Ikkunoiden suunta
  itä/länsi
 • Hissi
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin, Liesi, Liesituuletin
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna, Kiuas (sähkö), Peilikaappi, Suihku, Pesukoneliitäntä, Lattiat (laatta), Lattialämmitys (kph), kylpyhuonekaapisto
 • Lattiapäällyste
  parketti,laminaatti,laatta
 • Rakennusvuosi
  1988
 • Energialuokka
  D 2013
 • Rakennusmateriaali
  Puu
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Ullakko/kellarikomero, Ulkoiluvälinevarasto
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Suoritetut korjaukset
  vesikattojen huoltomaalaus -17, lämmönjakolaitteiston uusinta -17, ilmastointikanavien nuohous -14, patolevyt kivijalkaan ja sadevesiviemäröinti -11, ulkoiluvälinevarastoon portti ja lukitus -05, ulkomaalaus ja varastojen verkko-osien tukkiminen päätyseinästä -05, patteriverkoston liittimet väliseinissä -98.
 • Päätetyt korjaukset
  ei ole
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  Kiinteistön kunnossapitosuunnitelma seuraaville viidelle vuodelle: Aitojen korjaus ja siistiminen, ulkoseinien maalaus/kunnostus tarvittavilta osin (havaittu molempien talojen päätyseinissä alkavia vaurioita), A-talon portaiden kunnostus, varautuminen sähköautojen latauspisteisiin (selvitys kuinka monta latauspistettä sähköverkko kestää nykyisellään sekä lisärakentaminen). Tällä ei katsottu olevan vielä erityistä kiirettä eikä sitä toteutettane seuraavan viiden vuoden aikana. Pihan muotoilu (mm.painumien korjaus)
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  1 229 m²
 • Hoitovastike
  170,00 €/kk
 • Rahoitusvastike
  15,30 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  185,30 €/kk
 • Myyntihinta
  117 338,00 €
 • Velaton hinta
  119 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Mäki-Matti

Alueesta yleisesti

Mäki-Matti on Jyväskylän keskustan läheisyydessä sijaitseva kaupunginosa, jossa asutus on suurilta osin omakoti- ja kerrostaloasutusta. Mäki-Mattiin kuuluva Rautpohjan pienalue on pääosin teollisuusaluetta. Valtion tykkitehtaan tarpeisiin rakennettu kerrostaloalue edustaa funktionalistista tyyliä ja se on rakennettu vuosina 1938-1939. Alueeseen kuuluvat kaikkiaan 14 kaksikerroksista, vaaleaksi rapattua lamellitaloa, johtajan ja insinöörien asuintalot sekä suurehko huoltorakennus. Kerrostaloalue kuuluu museoviraston vuonna 1993 tekemään luetteloon valtakunnallisesti arvokkaista rakennetuista kohteista. Rautpohja muistuttaa suuresti Tukholman Hjorthagenin aluetta. Rautpohjan teollisuusalueella sijaitsevat Moventas-yhtiön tehdas, Metson Rautpohjan tehdas ja Savelan voimalaitos. Mäki-Matissa sijaitsee Jyväskylän suosituimpiin kuuluva leikkipuisto, Mäki-Matin perhepuisto. Siellä on myös kouluja, Schildtin-lukio ja kolmetoistavuotinen yhtenäiskoulu sekä Jyväskylän Rudolf Steiner -koulu. Hippoksen alueella on muun muassa jäähalli ja Jyväskylän monitoimitalo.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Paikallinen uutisartikkeli

”Unelmapaikka”

Vaikka moni niin luulee, Mäki-Mattia ei ole nimetty Matti Nykäsen mukaan. Kuva: Jaana Kautto / Keskisuomalainen

Kun kolmilapsinen perhe päättää muuttaa Helsingistä Jyväskylään, voisi kuvitella, että sopivan talon löytäminen teettäisi paljon työtä ja ajeluttaisi vanhempia asunnon näytöille Keski-Suomeen harva se viikonloppu.

Toisin kävi kuitenkin Sampo ja Tiina Hankaman perheelle. Tiina Hankama, 45, on kotoisin Jyväskylästä, jossa hänen vanhempansa, mummu ja pappa edelleen asuvat. Perhe perustettiin kuitenkin Helsinkiin, jossa kaikki lapset myös syntyivät.

Kaipuu kotiseudulle ja uusi mahdollisuus hyvässä työpaikassa terveyskeskuslääkärinä Jyväskylän kaupungilla saivat perheen muuttamaan tänne.

 • Tiina tuli työpaikkahaastatteluun eräänä perjantaina, ja samana päivänä kävimme katsomassa erästä taloa. Sama asunnonvälittäjä vinkkasi tästä talosta, johon ei oltu vielä järjestetty edes näyttöä. Mietimme yhden yön yli, ja päätimme ostaa tämän. Aikaa siitä on seitsemän vuotta, Sampo Hankama kertoo.
”Unelmapaikka”

Hankaman talo on 170-neliöinen, vuonna 1938 rakennettu niin sanottu uudempi Viljasen talo. Talo on kahden erillisen asunnon osakeyhtiö.

Talon myyjäpariskunta oli hellinyt taloaan pieteetillä, joten Hankaman perheen ei liiemmin tarvinnut taloaan ruveta korjailemaan. Toki vanha talo vaatii jatkuvaa kunnostamista, viimeksi keittiöremontin yhteydessä pari vuotta sitten, yksi keittiön seinistä otettiin hirsipinnalle.

 • Tämä on todellinen unelmapaikka, saamme asua samalla kaupungin keskustassa, mutta kuitenkin kuin maalla. Olen laskenut, että täällä asuessa minulle jää kaksi tuntia päivässä enemmän aikaa kaikkeen muuhun kuin mitä Helsingissä olisi, talon isäntä hehkuttaa.

Saara -tytär, 15, yhtyy isän mielipiteeseen. Hän ei haluaisi asua pääkaupungissa, eikä edes kaipaa sinne enää.

Hankama toimii musiikinopettajana ammattiopistolla, niinpä työmatkaa on muutama sata metriä. Myös Tiina-äidin työmatka sujuu pyörällä, samoin lasten koulumatkat.

 • Käyn koulua norssissa, joten koulumatka kestää ehkä minuutin, Saara sanoo.
Portaat pitävät kuntoa yllä

Kun asuu ja elää Harjun kupeessa, on selvää, että Harjun liikuntamahdollisuudet tulee hyödynnettyä.

Vanhemmat lenkkeilevät Harjun hiekkapoluilla, ja liikunnasta käy myös päivittäinen kulkeminen Harjun yli kauppoihin ja harrastuksiin. Hankama toimi aiemmin musiikinopettajana yliopistolla, jolloin hän kulki työmatkankin aina Harjun yli.

 • Portaat pitävät kyllä kuntoa yllä, tosin talvella tämän puolen portaita ei huolleta. Täältä myös tulee lähdettyä joka paikkaan pyörällä. Kaikki on helppoa.

Mäki-Matin vieressä on liikunnalliselle ihmiselle myös Hippoksen taivas. Yksi Hankaman harrastuksista on tennis, joten sekin puoli hoituu kätevästi lähitienoolla.

Harju kohottaa mieltä

Hankama määrittelee Harjun merkityksen myös mieltä kohottavana. Kaunis maisema niin harjulle päin kuin yli koko Mäki-Matin alueen, Harjun urheilukenttä kaikkine tapahtumineen ja peleineen sekä alueen oma historiallinen arvo ovat koko perheelle tyytyväisyyden lähde.

Tiina Hankama haluaa vielä korostaa omien vanhempiensa läsnäoloa sekä kaikkea sitä apua, mitä he ovat mummulasta saaneet lastenhoidossa vuosien varrella.

Mäki-Matin perhepuistoa koko perhe yltyy kehumaan. Saara tietää, että se on Suomen vanhin perhepuisto.

 • Päiväkotikin oli ihan vieressä, Oikokadulla.

Sampo Hankama naurahtaa kertoessaan, kuinka hän aluksi Mäki-Mattiin muutettuaan luuli, että alueen nimi oli annettu Matti Nykäsen mukaan. Nykänen asui aiemmin Mäki-Matissa.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 12.5.2012. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Keski-Suomi polskii levättömissä vesissä – lämpenevä sää saattaa muuttaa tilanteen nopeasti
Keski-Suomi polskii levättömissä vesissä – lämpenevä sää saattaa muuttaa tilanteen nopeasti
Sinilevä ei tällä hetkellä kiusaa keskisuomalaisia vesipetoja, joten uimaan pääsee huoletta lähes kaikilla seudun uimarannoilla. Järviwiki-verkkopalvelun leväbarometrin mukaan levää ei ole havaittu viime päivinä maakunnan virallisilla mittauspaikoilla juuri lainkaan. Hiukan sinilevää oli barometrin mukaan...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Voiko talvella maalata vai ei? – Maalivalmistajien suositukset erilaisia
Voiko talvella maalata vai ei? – Maalivalmistajien suositukset erilaisia
Milloin on sopiva keli maalaamiseen? Voiko esimerkiksi syksyllä tai talvella maalata? Kuinka ohjeistaa Tikkurilan maalilinja?Lämpötilaraja on viisi astetta, ja suhteellisen ilmankosteuden raja on 80 prosenttia. Maali ei muuten tartu pintaan eikä kuivu. Puun kosteuden pitää olla alle 18 prosenttia – ideaali...
Lue lisää