Omakotitalo 2H 48 m² (+ parvihuone n. 30 neliötä.)
Käsämäntie 10, Käsämä (Liperi, Käsämä)

Myyntihinta: 98 000,00 € Ensiesittelyssä: To 21.03.2019 klo 17:00 - 18:00

Ihastuttava pikkutila! kirkasvetisen Kuorinka- järven tuntumassa. Tila on perustettu v. 1956 päärakennus on kattavasti remontoitu vastaamaan nykypäivän määräyksiä, kuitenkin kunnioittaen 50- luvun henkeä. Pihapiirissä on v. 2015 rakennettu hirsinen saunarakennus jonka puukiuas antaa makoisat löylyt.Rakennuksesta löytyy myös parvellinen takkatupa, saunan jälkeiseen vilvoitteluun tai vieraiden majoittamiseen. Vanhassa navettarakennuksessa on puolilämmin askartelutila ja kylmää varastotilaa, tilat sopivat toki myös eläimille.Kotipuutarhurin iloksi tontilta löytyy kasvihuone ja toimiva maakellari jossa sato säilyy hyvin. Tämä kokonaisuus sopii niin kodiksi kuin vapaa-ajan viihdykkeeksi. Kuroringan kirkkas vesi viilentää uimareita ja kenties antaa myös saalista. Nyt tämä Jyrkilän tila etsii uutta omistajaa,oletko se kenties sinä? Otahan yhteyttä käydään paikanpäällä tutustumassa Jyrkilään.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Jyrkilän vaiheita

Jyrkilän pikkutila perustettiin Liperin Käsämään, Tupakkamäen korkeimmalle kohdalle ja kirkasvetisen Kuorinka-järven tuntumaan vuonna 1956. Timpuri Yrjö Westman sai tontin vastineeksi naapuritilalla tekemistään rakennustöistä (”Jyrki” on Yrjö-nimen karjalainen vastine). Kalliolle rakennettu talo koostui vaatimattomasti pienestä tuvasta ja kamarista. Lisäksi tiluksille nousi kahden lehmän navetta ja ulkosauna. 1990-luvulla taloa laajennettiin keittiö- ja kylpyhuoneosiolla.

Westmanin perheen jälkeen Jyrkilässä ehti asua useampia ruokakuntia. Nykyinen omistajapariskunta osti kiinteistön syksyllä 2013 ensin kakkosasunnoksi, sitten paluumuuton tukikohdaksi. Rauhallinen pihapiiri viehätti jo ensivisiitillä. Myös sijainti oli mitä mainioin, esimerkiksi Joensuuhun pääsee noin 20 minuutissa. Liperin kaikki taajamat palveluineen ovat kukin noin 10 minuutin ajomatkan päässä.

Remontti 50-luvun hengessä

Edellinen omistaja oli muun muassa vaihdattanut ikkunat ja teettänyt salaojat, mutta muuten talo kaipasi remonttia. Toimeen ryhdyttiin ammattilaisten avustuksella kesällä 2015. Purueristeinen puukoolattu lattia muutettiin asianmukaisesti kapillaarikatkolla varustetuksi betonilattiaksi, jonka päälle tuli mäntylaudoitus. Kylpyhuone remontoitiin täysin, samoin keittiö.

Emme halunneet tuoda vanhaan taloon laminaattia, harjattua terästä tai kartanolevyä, vaan pyrimme pitäytymään perinteisissä materiaaleissa nykyajan asumistarpeisiin soveltaen. Niinpä keittiöön nikkaroitiin 50-luvun täyspuisia purkukaapistoja hyödyntäen talon rakennusajan tyyliin sopivat kaapit. Seiniin valittiin Pihlgren & Ritolan paperitapetit 50-luvun kuoseilla. Lisäksi punatiilinen 80-luvulla muurattu leivinuuni rapattiin valkoiseksi.

Keväällä 2017 talon vesikatto uusittiin. Samalla vanha käyttöullakko otettiin uudelleen hyötykäyttöön ja eristettiin.  

Saunarakennus ja pihapiiri

Kesällä 2015 urakoitiin harjakorkeuteen myös hirsinen saunarakennus; vanha ulkosauna oli palanut jo vuosikymmeniä sitten. Uuteen rakennukseen tuli hyvät löylyt antavan puusaunan lisäksi viihtyisä, parvellinen takkatupa, joka käy niin saunanjälkeiseen istuskeluun kuin vieraiden majoittamiseenkin. Saunarakennus maalattiin ja viimeisteltiin seuraavana kesänä.

Vanha navettarakennus korjattiin, punamullattiin ja kalkittiin uuteen uskoon. Varsinainen navettaosa on ollut puolilämpimänä verstaana – se sopisi toki myös eläimille – ja muut tilat varastokäytössä.

Nykyisellään pihapiiri on kotipuutarhurin unelma: kukkamaahan koottujen perinneperennojen lisäksi silmäniloa ja puuhaa tarjoavat kasvihuone, kasvimaa – peruna kasvaa hyvin hiekkamaassa! – vanhat omenapuut sekä marjapensaat. Satoa voi säilöä maakellarissa. Talouden omavaraisuutta on lisännyt pieni maatiaiskanaparvi, jolle on eristetty ympärivuotinen kanala ulkorakennukseen. Kanalatilan voi halutessaan muuttaa vaikkapa nukkuma-aitaksi.

Kodiksi tai kesämökiksi

Viime vuosien myötä Jyrkilän pikkutalo idyllisine pihapiireineen on siis komistunut entisestään. Se sopii hyvin niin jatkuvaan asumiseen kuin mukavuuksin varustetuksi kakkosasunnoksikin – asumiskulut eivät päätä huimaa. Aidatulla pihalla pysyvät sekä koirat että pikkulapset. Omasta koivikosta saa kätevästi kotitarvepuut. Kuoringalle uimaan tai kalaan on vain kivenheiton matka.

Nyt Jyrkilä etsii uusia, talon ja pihapiirin henkeä arvostavia asukkaita, jotka toivottavasti viihtyvät siellä yhtä hyvin kuin me olemme viihtyneet. 

Omistajan Top 3

 • Hyvä sijainti
 • Monien mahdollisuuksien pihapiiri
 • Kuoringan läheisyys
Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8110795
 • Osoite
  Käsämäntie 10, 83430 Käsämä
 • Asuintilat
  tupakeittiö, mh, kph/wc, parvella nukkuma-/työtilat, et.
 • Muut tilat
  erillinen ulkosauna/saunatupa, navetta, maakellari, kasvihuone
 • Huoneluku
  2
 • Pinta-ala
  48 m² , + parvihuone n. 30 neliötä.
 • Kokonaispinta-ala
  78 m²
 • Kerrosala
  78 m²
 • Yleiskunto
  Hyvä
 • Kerros/kerroksia
  1/1,5
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin, Kaapistot, Liesi, Liesituuletin, Astianpesukone, puulämmitteinen liesi ja leivinuuni
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna (ulkorakennuksessa), Kiuas (puu), Peilit, Peilikaappi, Suihku, Pesukoneliitäntä, Ikkunat, Seinät (laatta), Lattiat (laatta), Lattialämmitys, wc istuin kph:ssa.
 • Pintojen materiaalit
  Seinät: maalattu / tapetoitu, Lattiat: mänty lautalattia
 • Rakennusvuosi
  1956
 • Energialuokka
  Ei lain edellyttämää energiatodistusta
 • Kattotyyppi ja materiaalit
  Harjakatto, Pelti
 • Lämmitys
  Sähkö
 • Tehdyt korjaukset ja muutokset
  Korjaukset: talossa tehty suuria remontti- ja perusparannustöitä 2015-2018, joista laajemmat ja tarkemmat kuvat työselvityksineen löytyvät välittäjältä. Ulkosauna/saunatupa rakennettu 2016, myös ulkorakennuksia peruskorjattu 2016-2018., Katto: uusittu 2017, samalla ullakkotila otettu asuinkäyttöön (peruskorjattu, lisälämmöneristetty)., Kylpyhuone/wc: kylpyhuone/wc uusittu 2015 (sisäsauna purettu), uusittu käyttövesiputkisto ja lämminvesivaraaja., Julkisivu ym.: talon laajennus 1991. Uudet ikkunat ja talon salaojat 2011. Kasvihuone rakennettu ja maakellari peruskorjattu 2016.
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  1 ha
 • Tonttikuvaus/maasto
  Tontilla runsaasti istutuksia ja vanhoja hedelmäpuita.
 • Kaavatiedot
  vahvistettu, yleiskaava, Liperin kunta.
 • Velaton hinta
  98 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Joensuu

Kuvaus

Nordean kodinrahoituksen ammattilaiset auttavat sinua suunnittelemaan rahoituksen unelmakotiasi varten Joensuun seudulla. Asiantuntijamme tarjoamat kodin rahoitusratkaisut ovat yksilöllisiä. Varaa rohkeasti aika ja tee haaveistasi totta!

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Joensuu Kauppakeskus Isomyy 2 krs Siltakatu 10, JOENSUU Toimistomme on avoinna ma-pe klo. 10-16:30

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Käsämä

Alueesta yleisesti

Käsämä on noin 650 asukkaan kasvava maaseutukylä Liperissä. Matkaa Liperin keskustaan on noin 13 kilometriä ja Joensuuhun noin 25 kilometriä.

Alueen perustiedot

Aluekehitys

Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/