Rivitalohuoneisto 4h,k,s 94,5 m²
Saunarannantie 10 A 5, Haapaniemi (Jyväskylä, Haapaniemi)

Myyntihinta: 179 804,00 € Velaton hinta: 323 000,00 €

Keskellä taloa, lyhyt matka joka suuntaan. Päijänteen rantaan, jylhiin kalliomaisemiin valmistuu korkeatasoisia huoneistoja, joissa yhdistyvät asumisen mukavuus ja monipuolinen vapaa-ajan vietto. Asumisen mukavuutta korostavat jämäkkä betonirakenne ja huoleton maalämpö sekä edulliset asumiskustannukset ja huikea ympäristö. Vapaa-ajan mukavuutta täydentävät käytössäsi oleva oma venepaikka ja päivän päätteeksi voit lämmittää rantasaunan ja nauttia luonnon tarjoamista näkymistä. Saunaranta on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa nautit asumisesta ympäri vuoden.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Kuvittele, kevättuulen häikäisevän kirkkaaksi tasoittamat hanget ja viivoina kantta halkovat hiihtoladut Päijänteellä… Tuhansissa väreissä liplattava Päijänne kesän autereisessa iltapäiväauringossa ja lahdella hiljaa lipuva purjevene… Soutuvene illan kesäyön hiljaisuudessa… Oma laituri ja siellä oma jolla odottamassa pääsyä retkille Päijänteelle. Kuvittele itsesi miettimässä, mennäkö saunomaan purjehdusseuran saarisaunaan, vai paistamaan makkaraa ja lettuja laavulle, vai patikoimaan lähistön luontopolulle kuuntelemaan kevätlintujen laulua…

Saunarannassa nämä kuvitelmat muuttuvat haaveista todeksi.

Saunaranta on järvenrantakoti elämästä nautiskelijalle. Sinulle joka rakastat järveä ja luontoa ja tykkäät rauhallisuudesta ja ulkoilusta Keski-Suomalaisissa maisemissa. Tykkäät asua Jyväskylän lähellä, mutta kuitenkin pois betonilähiöstä. Nimensä mukaisesti Saunarannassa luonto ja kansallismaisema tulevat osaksi kotiasi. Ne tarjoillaan arkkitehtonisesti jylhässä ja kestävässä betonitalossa, joka sijoittuu Päijänteen rantaan valoisalle länsirinteen tontille.

Saunaranta on samalla kesämökkisi, jos et satu sellaista omistamaan! Se on hyvien bussiyhteyksien varressa, joten voit asua siellä vaikkapa ilman autoa. Se sopii yhtä hyvin lapsiperheille, sinkuille kuin eläkeläispariskunnille!

Omistajan Top 3

 • Päijänne
 • Rantasauna ja oma venepaikka
 • Korkealaatuinen toteutus
Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8126568
 • Osoite
  Saunarannantie 10 A 5, 40820 Haapaniemi
 • Huone-erittely
  4h,k,s
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  3-4h+k+s
 • Huoneluku
  4
 • Pinta-ala
  94,5 m²
 • Yleiskunto
  Uusi
 • Kerros/kerroksia
  1-2/2
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  On, lounas,
 • Ikkunoiden suunta
  koillinen/lounas
 • Piha
  On
 • Hissi
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappi, Pakastin, Liesi, Astianpesukone
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna, Kiuas, Erillinen WC, Suihku, Pesukoneliitäntä, Ikkunat, Seinät (laatta), Lattiat (laatta), Lattialämmitys
 • Lattiapäällyste
  laminaatti
 • Rakennusvuosi
  2017
 • Energialuokka
  C
 • Rakennusmateriaali
  Betoni
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Kylmäsäilytystilat, Sauna, Muut tilat: venelaituri, uimalaituri, grillikatos
 • Lämmitys
  Maalämpö
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  5 607 m²
 • Hoitovastike
  189,00 €/kk
 • Rahoitusvastike
  818,00 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  1 007,00 €/kk
 • Myyntihinta
  179 804,00 €
 • Velaton hinta
  323 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Haapaniemi

Alueesta yleisesti

Haapaniemi on Jyväskylän kaupunginosa nro. 68. Haapaniemi on myös kyseisessä kaupunginosassa sijaitseva asumalähiö sekä Päijänteessä oleva niemi, jolla asuinalue sijaitsee. Haapaniemen alueeseen kuuluu niemen kärjessä olevat alueet, niemen ja Väinölän välissä sijaitseva Iso-Haapasaari sekä Vuoritsalon saari. Iso-Haapasaaressa on luontopolku, joka esittelee alueen pienehköjä lehtoja, rantamaisemia, vanhaa metsää ja niittyjä sekä kallioalueita. Haapaniemi onkin hyvin luonnonläheinen alue, mikä tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet luonnonhelmassa. Kuitenkin liikenneyhteydet kaupungin keskustaan ovat kunnossa. Haapaniemessä sijaitsevat Noukanniemen veneilykeskus, Savutuvan Apaja, SOS-nuorisokoti ja Haapaniemen koulu. Sammallahden alueella entisissä Vaajakosken tehtaiden rakennuksissa sijaitsee Palloilukeskus Hutunki.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Paikallinen uutisartikkeli

Tilan oma poika

Haapaniemestä on muun muassa kauniita näkymiä Päijänteelle. Kuva: Jaana Kautto / Keskisuomalainen

Oksalan tila Haapaniemessä elää uutta kukoistustaan. Vanha 1937 rakennettu tilan päärakennus remontoitiin täydellisesti reilu kaksi vuotta sitten. Tilan nuori isäntä Juhamatti Rutanen asuttaa tilaa yhdessä vaimonsa Taru Rutasen, lapsukaisten, kaksivuotiaan Emmiinan ja viisivuotiaan Vihtorin sekä Paavo-koiran kanssa.

 • Otimme muun muassa vanhat lattialaudat esiin ja maalasimme ne vaaleanharmaiksi. Maalasimme muutenkin kaikkialta kolmesta kerroksesta, keittiön siirsimme huoneesta toiseen sekä purimme seinää valoisuuden lisäämiseksi. Viime kesänä puolestaan teimme piharemontin ja salaojituksen talon ympärille, luettelee tilan isäntä, joka maanviljelyn ohella pyörittää omaa Puu–ST Oy -metsänhoitoyritystään. Yritys tekee pihapuiden kaatoja ja metsänhoitotyötä Keski-Suomessa.
 • Kaadan myös puuta omasta metsästä ja myyn polttopuusäkkejä.

Tilalla viljellään viljaa, ruista, ohraa ja kauraa. Oksalan tilan historia ulottuu aina 1600-luvulle saakka, ja se on aina ollut saman suvun omistuksessa. Tila on yksi Haapaniemen kolmesta kantatilasta. Oksalan lisäksi kaksi muuta ovat Haapaniemen tila ja Pellonpään tila. Viimeksi mainittua ei enää ole olemassa.

Tilan oma poika

Juhamatti Rutanen on tilan oma poika, omat vanhemmat Matti ja Sirpa Rutanen asuvat Leppälahdessa, mutta pihapiirissä asustaa Rutasen isovanhemmat, vanha isäntä ja emäntä. Yli 90-vuotias Mikko-pappa ja 84-vuotias Raili-mummi ovat jo sen verran iäkkäitä, että he viihtyvät omissa oloissaan omassa talossaan, mutta kuitenkin valvovan silmän alla.

Rutasen juuret ovat hyvin vahvasti kiinni Haapaniemessä. Hän kertoo opiskelleensa metsätalousinsinööriksi muualla ja molempien työpaikan vuoksi asuttu on myös Heinolassa. Kuitenkin koko ajan on ollut itsestäänselvää, että omalle tilalle asetutaan aikanaan.

Maaseudun rauhaa

Rutasen puolison Taru Rutasen kädenjälki näkyy tyylikkäästi kaikkialla, koti on moderni, kaunis maatila, jossa tilan vanha esineistö ja tunnelma pääsevät oikeuksiinsa. Perhe asuu ja elää keskellä maaseutua, mutta aivan kaupungin kyljessä kiinni.

Maaseudun rauha onkin juuri se seikka, jonka Juhamatti Rusanen sekä muistaa omasta lapsuudestaan ja tunnistaa nykyelämästä. Tosin ennen vanhaan tie Noukanniemeen meni pihapiirin lävitse, mutta noin parikymmentä vuotta sitten tie muutettiin kulkemaan hieman edemmäksi. Rauha tuntuu ilmassa vieläkin, vaikka Haapaniemen kerrostaloasutus alkaa noin 200 metrin päässä omalta pihalta.

 • Meillä oli aiemmin myös eläimiä, mutta ei enää, Rutanen kertoo.

Hän katselee ikkunasta pelloille, ja muistelee, että pienenä poikana heinätöiden aikaan hän saattoi istua traktorin selässä ja ohjata sitä, kun muut tekivät heinätöitä.

Maine parantunut

Haapaniemen levoton maine on Rutasen mukaan myös parantunut melkoisesti, sillä aiemmin vuokrakerrostalot ovat muuttuneet suurelta osin omistusasunnoiksi. Muuten elämä on jatkunut samanlaisena, mutta yhtä asiaa Rutanenkin muiden asukkaiden tavoin toivoo.

 • Täällä oli aiemmin peräti kaksi kauppaa, mutta nyt ei yhtään, vain elintarvikekioski. Kuitenkin samaan aikaan lapsiperheitä muuttaa koko ajan ja uutta rakennetaan. Kyllä täällä lähikauppa menestyisi, Rutanen toivoo.

Lapsiperheet ovat tyytyväisiä omaan päiväkotiin ja alakouluun, jossa haapaniemeläiset lapset saavat käydä kahta ensimmäistä luokkaa.

 • Meillä käy kirjastoautokin, Rutanen sanoo.

Rutanen toteaa, että omilla lapsilla riittää leikkikavereita sekä päiväkodissa että ympäristössä, sillä Haapaniemessä asuu paljon juuri samanikäisiä lapsiperheitä.

Järviä joka puolella

Oman rauhan lisäksi Haapaniemen asukkaat saavat nauttia ylen määrin ympäröivästä luonnosta. Kun järviä on joka puolella, on uimarantaakin riittävästi, Rutasilla on oma sellainen. Viereinen Noukanniemi palvelee vierailijoitaan kesäisin ja talvisin.

 • Hiihtämään täällä pääsee mitä parhaiten jäälle, jos vain on jäätä. Viime talvena ei ollut.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 29.11.2014. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Konehalli tuhoutui tulipalossa Äänekoskella – omistaja pelasti traktorin palavasta hallista vain hetkeä ennen rakennuksen sortumista
Konehalli tuhoutui tulipalossa Äänekoskella – omistaja pelasti traktorin palavasta hallista vain hetkeä ennen rakennuksen sortumista
Konehalli tuhoutui täysin tulipalossa Äänekosken Hirvaskankaalla. Hallin sisällä ollut traktori oli syttynyt tuleen ilmeisesti sähkövian takia. Palo oli levinnyt 1980-luvulla rakennetun kylmähallin rakenteisiin. Halli oli jo sortunut pelastuslaitoksen saavuttua palopaikalle Rannankyläntielle, kertoo...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Holsti jäämässä mottiin, asukkaat huolissaan
Holsti jäämässä mottiin, asukkaat huolissaan
Rantaväylän parannussuunnitelmat ovat saaneet Jyväskylän Holstin alueen keskellä asuvat asukkaat älähtämään. Suunnitelman mukaan Holstin nykyiset kulkuväylät, Kolikkotie sekä Holstintien liittymä Merasimelle, katkaistaisiin liikenteeltä. Tällöin kulku asuinalueelle tapahtuisi jatkossa uutta, Kyyhkysentieltä...
Lue lisää