Kerrostalohuoneisto 1h,alkovi,kt 40,5 m²
Kivääritehtaankatu 8, Jyväskylä (Tourula)

Myyntihinta: 76 047,77 € Velaton hinta: 182 500,00 €

Tule ja ihastu tähän pieneen tilaihmeeseen, joka sijaitsee historiallisessa miljöössä vanhan Kivääritehtaan alueella. Tässä kodissa on kaikki, mitä tarvitset. Asunnon yleisilme on moderni ja pinnoissa on käytetty vaaleaa sävymaailmaa. Ripauksen ylellisyyttä tuo parkettilattia, tupakeittiöstä avautuva ranskalainen parveke sekä syvät ikkunalaudat. Lähietäisyydeltä löydät Keskustan sekä Seppälän monipuoliset palvelut. Lisäksi Tourulan ja rantaraitin ulkoilumahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa. Sijainti on kuitenkin rauhallinen ja taloyhtiöltä löytyy suojaisa sisäpiha.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8130989
 • Osoite
  Kivääritehtaankatu 8, 40100 Jyväskylä
 • Huone-erittely
  1h,alkovi,kt
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  1H+alkovi+KT
 • Huoneluku
  1
 • Pinta-ala
  40,5 m²
 • Yleiskunto
  Hyvä
 • Kerros/kerroksia
  3/6
 • Oma sauna
  Ei
 • Parveke
  On, Lounaaseen ja parkkipaikalle päin, ranskalainen parveke
 • Ikkunoiden suunta
  Lounaaseen ja parkkipaikalle päin.
 • Hissi
  Kyllä
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin, Liesi (keraaminen taso), Astianpesukone (integroitu), liesikupu hormiin
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Peilikaappi, Suihku (suihkuseinällä), Pesukoneliitäntä, Seinät (laattaa), Lattiat (laattaa), Lattialämmitys, kylpyhuonekaapisto ja kiinteät valaisimet
 • Lattiapäällyste
  Parketti
 • Rakennusvuosi
  2016
 • Energialuokka
  C 2013
 • Rakennusmateriaali
  Betoni
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Ullakko/kellarikomero, Ulkoiluvälinevarasto, Väestönsuoja, Muut tilat: Kuivaushuone
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Suoritetut korjaukset
  Yhtiössä suoritetaan takuuseen kuuluvia korjauksia ja huoltokirjan mukaisia huolto- ja kunnossapitotöitä.
 • Päätetyt korjaukset
  Ei päätettyjä korjauksia.
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  Hallituksen selvitys kunnossapitotarpeista vuosille 2019 - 2023; takuuseen kuuluvia korjauksia ja huoltokirjan mukaisihuolto- ja kunnossapitotöitä.
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  1 327,4 m²
 • Hoitovastike
  60,75 €/kk
 • Rahoitusvastike
  405,00 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  465,75 €/kk
 • Myyntihinta
  76 047,77 €
 • Velaton hinta
  182 500,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Tourula

Alueesta yleisesti

Jyväskylän Tourula koostui aiemmin pienistä puutaloista, mutta niistä lähes kaikki purettiin 1980-luvulla. Niiden paikalle rakennetut uudet talot ovat pääasiassa korkeita punatiilisiä asuintaloja sekä kauppaliikkeiden rakennuksia. Kaupunginosassa sijaitsivat myös Kankaan paperitehdas ja Valtion Kivääritehdas, joka tunnettiin nimellä Tourulan tehdas. Tehdaskortteli on nykyään asuin- ja toimistotiloina. Kivääritehtaan vieressä sijaitsee viisi Museoviraston suojelemaa funkkistyylistä tehtaan työntekijöiden asuintaloa, jotka on kunnostettu vuokra-asunnoiksi. Alueella on nykyään myös oma pieni kauppakeskittymä sekä huonekalukaupat. Tourulan erottaa kaupungin keskustasta Tourujoki, joka oli aiemmin Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan raja Tourulan kuuluessa Jyväskylän maalaiskuntaan. Tourujoen varrelta löytyy myös pieni luonnonpuisto, johon on keskustasta matkaa vain reilu puoli kilometriä.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Paikallinen uutisartikkeli

Hurja liikkuja

Tourulassa pääsee ihailemaan esimerkiksi Tourujoen maisemia. Kuva: Sami Saarenpää / Keskisuomalainen

Tourulan asuinalueen sijainti Tourujoen läheisyydessä on luonnossa liikkujalle ja kuntoilijalle unelmapaikka.

Näin on käynyt myös eläkkeellä olevalle diakonille Veijo Pesoselle, 70.

 • Olemme asuneet tässä Ailakinkadun talossamme aivan sen valmistumisvuodesta eli 1987 alkaen, siis 27 vuotta, olimme ensimmäiset asukkaat talon B-rapussa, Pesonen muistelee.

Tuohon aikaan kolmilapsinen perhe asui Kortepohjassa kolmiossa ja tarvitsi kipeästi isompaa asuntoa.

Ailakinkadulta löytyi 103-neliöinen, viisi huonetta ja keittiö talon viidennestä kerroksesta. Pesonen tunnustaa heti, etteivät ole omakotitaloihmisiä, siksi muutto uuteen asuntoon, uuteen kerrostaloon oli perheelle erittäin mieluinen asia.

 • Tässä talossamme on näitä samankokoisia, viiden huoneen ja keittiön osakkeita yhteensä viisi kappaletta.

Meillä on myös oma sauna kuten lähes kaikissa talon asunnoissa.

Asunto on mielenkiintoinen ja erityisen kiva pohjaratkaisultaan myös siksi, että sen eri puolella olevista ikkunoista näkee joka ilmansuuntaan, yksi näkymä on myös Jyväsjärvelle.

 • Ikkunoistamme näemme luonnon parhaimmat puolet eri vuodenaikojen mukaan, Pesonen huomioi.
Hurja liikkuja

Veijo Pesonen on himoliikkuja ikäisekseen ja kun kuuntelee hänen listaansa eri liikuntasaavutuksista, alkaa oikein heikottaa: 74 kokomaratonia loppuun, lisäksi kaksi on tullut keskeytettyä, yksi sadan kilometrin juoksu kymmenessä tunnissa vuonna 1996, pyöräilyä esimerkiksi Ilomantsiin 320 kilometriä, muutaman mainitakseni.

 • Olen pitänyt kirjaa juoksuista viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajan, ja mittariin on tullut 34 000 kilometriä eli noin 1700 kilometriä vuodessa. Eräänä vuonna nuorempana olen juossut jopa yli 3000 kilometriä, Pesonen kertoo mielellään ja lisää vielä, että hän on juossut elämässään aktiivisesti 40 vuotta.

Kylmimmillään pakkasta on ollut juoksulenkin aikana 27 astetta.

Himoliikkuja juoksee nykyisin enää yhdestä kolmeen kertaan viikossa ja juoksulenkki suuntaa useimmiten Jyväsjärven tai Palokkajärven rantateille.

 • Tarkistan aina mistä päin tuulee, sen mukaan valitsen, kummin päin kierrän järven. Välillä juoksen myös Halssilan pururadalla, jonka kautta pääsee mainiosti vaikka Vaajakoskelle asti.

Pesonen tunnustaa, että kuntojuoksijallekin tulee aika ajoin myös taukoja, sillä rasitusvammoja saa hyvin treenannutkin, samoin paukkupakkaset ovat pitäneet juoksijan kotisohvalla.

Kaikki lähellä

Pesosen liikunnalliseen elämäntyyliin kuuluu myös se, ettei koko perheessä ole koskaan ollut autoa.

Kortepohjassa asuessaan Pesonen kulki työmatkat yleensä pyörällä tai kävellen samoin kuin hänen vaimonsakin. Nyt Tourulassa asuessaan matkat keskustaan asioille ja kauppoihin ovat entisestään lyhentyneet, joten autoa ei tarvitse senkään vertaa.

 • Kaupatkin ovat meille aivan lähellä kaikki, Minimani, Seppälän kaikki marketit ja myös keskustan kauppapalvelut, Pesonen toteaa.

Lomamatkatkin kotimaassa perhe on tehnyt aina junalla tai bussilla, tosin taksia on tarvittu aina välillä.

Luonto ja hienot maisemat

Tourulaa asuinalueena Pesonen jaksaa kiittää monelta kantilta, joista luonnonläheisyys ja hienot maisemat ovat tärkeimmät. Hän muistelee hymyssä suin aikaa, kun he muuttivat Tourulaan.

 • Havahduimme heti ensimmäisenä yönä siihen jatkuvaan melko kovaankin tehdashuminaan, mikä tuli viereiseltä Kankaan tehtaalta ja ehdimme jo säikähtää, että nyt tuli tehtyä hutiostos.

Mutta kaikkeen tottuu, ja muutaman yön jälkeen huminaa ei enää kuullut. Nykyisinhän ääntä ei edes enää tule, sillä tehdas on lopettanut jo toimintansa.

Aktiivinen seniori on kova marjamies. Autoa ei siis ole, mutta ei hätää, marjaretkille suunnataan ystävien autolla. Kymmeniä litroja puolukkaa ja mustikkaa päätyy pakastimeen ja kylmäkellariin kesän aikana.

 • Kaikki mitä kerätään, myös syödään.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 18.10.2014. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Vuoden kuvajournalisti asuu viikon Jyväskylän keskustagalleriassa ja työstää sanomalehtiteosta
Vuoden kuvajournalisti asuu viikon Jyväskylän keskustagalleriassa ja työstää sanomalehtiteosta
Uuden Maan Sanomien toimitus avautui Jyväskylässä viikonloppuna. Kyseessä on kuvajournalisti Touko Hujasen "kokeellinen sanomalehtiteos". Toimitus avattiin Äkkigallerian pop-up-tiloihin Väinönkatu 32:ssa. Poikkitaiteellinen projekti on osa Luovan valokuvauksen keskuksen 30-vuotisjuhlaviikkoja. Hujanen...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Omakotitalokauppa ja etenkin vanhojen omakotitalojen myynti käy nihkeästi, näin kiinteistönvälittäjät ovat meille kertoneet. Olisiko yhtenä syynä huonoon kauppaan talojen puutteellinen salaojajärjestelmä ja näin ollen vajavainen kosteuseristys.Syitä siihen, miksi salaojaremonttia ei ole tehty, on monia....
Lue lisää