Kerrostalohuoneisto 4h,k,kph,p 98 m²
Vaasankatu 8, Jyväskylä (Keskusta)

Myyntihinta: 205 496,00 € Velaton hinta: 232 000,00 €

Tarjolla hieno tilaisuus päästä tilavan arvokodin omistajaksi. Vakavarainen ja huolellisesti hoidettu yhtiö, todella edullinen hoitovastike. Yhtiön omistuksessa useita liikehuoneistoja, joista kertyy hyvin vuokratuottoja. Sijainti ei voisi olla parempi, kaikki keskustan mahdollisuudet ovat aivan kulman takana. Kylpyhuone on remontoitu linjasaneerauksen yhteydessä. Olohuoneessa tunnelmallinen takka, tästä asunnosta on helppo rakentaa todella tyylikäs citykoti. Tule paikan päälle toteamaan itse, mistä on kyse!

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8131751
 • Osoite
  Vaasankatu 8, 40100 Jyväskylä
 • Huone-erittely
  4h,k,kph,p
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  4h+k+ph
 • Huoneluku
  4
 • Pinta-ala
  98 m²
 • Yleiskunto
  Tyydyttävä
 • Kerros/kerroksia
  2/5
 • Oma sauna
  Ei
 • Parveke
  On, lounas, näkymät Jyväsjärven ja keskustan suuntaan
 • Ikkunoiden suunta
  läpitalon huoneisto, näkymät Vaasankadulle ja sisäpihalle
 • Hissi
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappi, Liesi, keittiö alkuperäiskuntoinen
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Peilikaappi, Suihku, Pesukoneliitäntä, Seinät (laatta), Lattiat (laatta), Lattialämmitys, kylpyhuone remontoitu 2012
 • Lattiapäällyste
  muovimatto, laatta
 • Rakennusvuosi
  1952
 • Energialuokka
  F 2013
 • Rakennusmateriaali
  Betoni
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Ullakko/kellarikomero, Pesutupa, Mankeli, Ulkoiluvälinevarasto, Sauna, Muut tilat: Kuntosali, joka on ilmainen yhtiön asukkaille.
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Suoritetut korjaukset
  toimistojen koneellinen ilmanvaihto -14/15, porraskäytävien maalaus -12, perinteinen putkiremontti -11/12, kiinteistöliittymän hankinta ja lämmönvaihdinten saneeraus -10, vesikatteen osittainen uusiminen -08, ant.verkon saneeraus digi-aikaan ja lukostojen uusiminen-05, saunaosaston saneeraus -02, hissien saneeraus -00/01.Täyd.lista välittäjältä.
 • Päätetyt korjaukset
  ei tiedossa olevia päätettyjä korjauksia.
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  Hallituksen selvitys kunnossapitotarpeista seuraaville 5 vuodelle (18.4.2018); parvekkeiden kunnostus, porttikongin päällysteen uusiminen, vesikaton saneeraus, peruskuntoarvion teettäminen
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  2 795 m²
 • Hoitovastike
  254,80 €/kk
 • Rahoitusvastike
  263,40 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  518,20 €/kk
 • Myyntihinta
  205 496,00 €
 • Velaton hinta
  232 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Jyväskylä Keskusta

Alueesta yleisesti

Jyväskylän keskusta on Jyväskylän vanhin ja keskeisin kaupunginosa. Se rajoittuu kaakossa Jyväsjärveen ja rautatiehen, koillisessa Tourujokeen, luoteessa Harjun puistoalueeseen ja lounaassa Jyväskylän yliopiston alueeseen. Jyväskylän keskusta on kaupunkimaisemaa parhaimmillaan. Keskustaa halkoo Kauppakatu osin kävelykatuna. Kävelykadun varrelle on keskittynyt monipuolisten palveluiden, ostosmahdollisuuksien ja ajanviettopaikkojen verkosto. Tavaratalot, kauppakeskukset, erikoisliikkeet, kahvilat, ravintolat, teatterit ja museot ovat kaikki sijoittuneet lähelle toisiaan ja asiointi autottomassa ydinkeskustassa on miellyttävää. Kauppakadun eteläpäässä löytyy Jyväskylän yliopiston kampusalue, joka on Suomen kauneimpia. Keskustan alueelta löytyy kaikki mitä arkielämään tarvitsee. Kauppakatu tarjoaa ostos- ja palvelumahdollisuudet, mutta myös ulkoilumahdollisuudet ovat keskustassa kivenheiton päässä. Jyväsjärvenrantaväylälle on 10 minuutin kävelymatka ja Yliopistokadun vierellä nouseva Harju tarjoaa myös ulkoilu- ja urheilumahdollisuuksia. Keskustassa sijaitsee myös Jyväskylän matkakeskus, josta löytyvät rautatieasema sekä linja-autoasema. Molemmat ovat hyvin tärkeitä Keski-Suomen liikenteen kannalta. Jyväskylän perinteinen yläkaupunki ulottuu yliopiston kampukselta Kilpisenkadulle eli nykyisen kävelykadun eteläpäähän. Yläkaupungin asukasyhdistyksen toimiala on kuitenkin koko ruutukaava-alue. Jyväskylän perustamisen aikoihin yläkaupungilla asui lähes kaikki kaupungin asukkaat ja nykyään se on Keski-Suomen tiheimmin asuttu alue. Siitä huolimatta yläkaupunki on luonnonläheinen. Sitä reunustavat idässä Jyväsjärvi ja lännessä kaunis Harjun ulkoilualue. Etelässä Yläkaupunki päättyy yliopiston viehättävään kampusalueeseen. Itse yläkaupungin sisälläkin on kolme perusparannettua puistoa. Yläkaupungin vahvuus on palvelujen läheisyys. Yläkaupungilla asuva ei välttämättä tarvitse autoa, sillä monipuolisten kauppapalvelujen lisäksi pääkirjasto ja teatteri sijaitsevat yläkaupungilla. Myös kaupungintalo ja keskeiset virastot ovat yläkaupungilla. Uimahalli on yliopiston kampusalueella. Jäähalli ja liikunnan monitoimitalo ovat Uimahallin tuntumassa. Yläkaupungilla voi kouluttautua esikoulusta vaikka tohtoriksi saakka. Alueella on peruskoulu, lukio ja yliopiston pääkampus. Kaikkiin näihin on kävelymatkaa vajaa kilometri, asuipa sitten missä osassa yläkaupunkia hyvänsä.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Haastattelu

Jukka Juusela, kunnallisneuvos, Keskustan asukas

Olen asunut yläkaupungilla lähes koko elämäni eli yli 60 vuotta. Yläkaupunki sopii asuinpaikaksi kaikille. 1950- ja 1960-luvulla täällä oli paljon lapsia, mutta nykyään etupäässä opiskelijoita ja eläkeläisiä. Se johtuu paljolti pienten asuntojen suuresta määrästä. Ihmisten tilan tarve on muuttunut. Lapsiperheet eivät enää asu kaksioissa. Pienet asunnot ovat siirtyneet sijoitusasunnoiksi opiskelijoiden käyttöön. Eläkeläisissä on alueen vanhoja asukkaita tai omakotitalonsa myyneitä uusia tulijoita.

Alueen parhaat puolet ovat palvelujen läheisyys ja toisaalta luonnon läheisyys. Itse luovuin pari vuotta sitten autosta, koska minulla ei ole kesämökkiä. Täällä autoa ei tarvitse. Kaupunkisuunnittelussa aluetta kutsutaan bohemialueeksi. Sitä se varmaan onkin myönteisessä mielessä. Alueella on kulttuuriravintoloita, mielenkiintoisia erikoisliikkeitä ja monipuolisia palveluja. Samalla alue on turvallinen ja rikoksia tapahtuu vähän.

Paikallinen uutisartikkeli

Kirjasto on tärkeä

Ritva ja Risto Lehmusoksa nauttivat asunnossaan huikeista maisemista. Kuva: Klaus Elfving / Keskisuomalainen

Jyväskylän keskustassa asuu paljon opiskelijoita, eläkkeellä olevia ja sinkkuja. Mutta näkee siellä myös ”mökkiläisiä”. Ritva, 74, ja Risto Lehmusoksa, 74, ostivat aivan ydinkeskustasta vapaa-ajan asunnon neljä vuotta sitten. Vakituinen osoite heillä on Sumiaisissa ”maalla”.

 • Sieltä maalta on mukava lähteä välillä kaupungille asioille, konserttiin, kylään, elokuviin, teatteriin. On tosi hienoa, kun ei tarvitse körötellä enää yötä myöten takaisin kotiin vaan voi jäädä kaupunkiin yöksi. On kuin lähtisi aina pienelle matkalle, iloitsee Risto Lehmusoksa.

Aktiivinen pariskunta kun ei osaa olla aloillaan, vaikka eläkkeelläkin ollaan oltu jo kymmenkunta vuotta.

Kirjasto on tärkeä

Lehmusoksat etsivät pitkään sopivaa kakkosasuntoa, sillä pari vaatimusta uudelle kodille asetettiin.

 • Sen piti olla ihan keskustassa, ja taloyhtiöllä piti olla lämmin autotalli, johon saisimme automme. Emme olisi voineet kuvitellakaan, että rapsuttaisimme auton ikkunoita jossain sivukadulla, Ritva Lehmusoksa toteaa.

Keskustassa asumisen vaatimus johtui myös siitä, että ruokakirjailijapariskunta tarvitsee jatkuvasti niin kaupunginkirjaston kuin yliopiston kirjastonkin valikoimia.

 • Jyväskylän yliopiston kirjastossa on esimerkiksi Fennica-kokoelma, joka on harvassa kaupungissa. Sitä käytämme paljon, Risto Lehmusoksa kertoo.

Fennica-kokoelmasta löytyvät kaikki Suomessa julkaistut kirjat ja teokset, joissa on vähintään 48 sivua.

 • Muun muassa vanhoja keittokirjoja ei juurikaan mistään muualta saa käyttöönsä.
Oopperaan ja leffaan

Nyt Lehmusoksat viettävät osan ajastaan kaupungin keskustassa, ja elämä siellä on tietysti tyypillistä kaupunkielämää, johon on totuttava. Melun ja hälinän ei saa antaa häiritä.

Paljon maailman turuilla kulkenut pariskunta kuitenkin suree ja harmittelee yhtä keskustan ilmiötä.

 • Kirkkopuisto muuttuu viikonloppuisin näin kesäaikaan sellaiseksi taistelutantereeksi, että emme moista ole nähneet missään, Lehmusoksat ihmettelevät.

Mutta ongelma on heille kuitenkin loppujen lopuksi vähäinen, sillä plussapuolelle kertyy paljon enemmän.

 • Olen suuri oopperan ystävä, ja nythän Finnkino on esittänyt maailmanoopperoita jo useammankin kerran.

Viimeksi kävin katsomassa Rossinin Armidan, Ritva Lehmusoksa hehkuttaa.

Elokuvissa käynti on toinen lempipuuha, samoin konsertit. Maalla asuessa näistä iloista yleensä ensimmäisenä tinkii.

Torilla herkkuja

Ruokaihmisinä pariskunnalle merkitsee paljon myös mahdollisuus käydä torilla, ruokaostoksilla, ravintoloissa ja kahviloissa.

 • Nyt torilta saa jo paljon herkkuja, kuten varhaiskasviksia, savukalaa, tuoretta kalaa, ja uusimpana lörtsyjä, Risto Lehmusoksa sanoo.

Tosin hän kaipailee torille myös keskisuomalaista tarjontaa. Lörtsythän eivät sitä puolta edusta.

Kauppahallin ja maalaispuodin puutteen ruokakirjailijat osittain ymmärtävät.

 • Jyväskylän asukasrakenne on tässä mielessä liian opiskelijavoittoista. Eivät opiskelijat kaipaa toreja, kauppahalleja eivätkä lähiruokayllätyksiä. Heille riittävät ihan muut ilot, Lehmusoksat vihjailevat.

Samaan hengenvetoon he ovat myös ilahtuneita esimerkiksi Mäkisen kivijalkakalakaupasta Kauppakadulla.

Harjulla kuntoillaan

Viereinen Harjun alue saa Ritva-emännältä kiitosta.

 • Käyn aina siellä sauvakävelemässä, kun olemme täällä. Ja on sieltä upeat näköalat.

Kuntoilulenkin jälkeen Lehmusoksien ”mökillä” lämpiää sauna. 55-neliöinen kaksio kunnostettiin perin juurin, ja sinne rakennettiin myös tilava kylpyhuone saunoineen. Sumiaisten-kodissa puolestaan kylvetään puulämmitteisessä rantasaunassa ja pulahdetaan uimaan Keiteleen puhtaisiin vesiin.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 10.7.2010. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Valmetille kartonkikonetilaus Slovakiasta
Valmetille kartonkikonetilaus Slovakiasta
Valmet toimittaa keräyspahvin kierrätyskuitu- ja OptiConcept M -ulkopakkauskartonkilinjat Mondi SCP:n tehtaalle Ružomberokiin Slovakiaan. Linjat on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 loppupuolella.Tilauksen hintaa ei julkistettu – eikä myöskään sitä, minkähintaisia vastaavat konetoimitukset yleensä...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Helmen voi löytää pienellä pääomalla
Helmen voi löytää pienellä pääomalla
Luonnonläheinen ympäristö. Hyväkuntoinen, osittain peruskorjattu perheasunto, ei välitöntä remontintarvetta. Kaupan palvelut, terveysasema ja koulut lähellä. Hintakaan ei päätä huimaa – asunnon velaton kauppahinta riittäisi Kankaan alueen kaksion omarahoitusosuudeksi, minkä jälkeen velkaa jäisi parisataa...
Lue lisää