Kerrostalohuoneisto 2h, k, kph, vh, lasit.p 65 m²
Taitoniekantie 11, Jyväskylä (Kortepohja)

Myyntihinta: 106 000,00 € Velaton hinta: 106 000,00 €

Etsitkö itsellesi hyväkuntoista asuntoa, arvostat nopeita liikenneyhteyksiä keskustaan, palveluita kävelymatkan päässä ja rauhallista sekä hyvin hoidettua pihapiiriä? Tämä viehättävä asunto on juuri saanut uuden kylpyhuoneen ja on pinnoiltaan hyvässä kunnossa. Asunnon parvekkeelta avautuvat näkymät yhtiön isolle ja rauhalliselle sisäpihalle, josta löytyvät niin grillikatokset kuin lasten leikkipaikatkin. Asunto on läpitalon huoneisto, jolloin keittiöstä ja makuuhuoneesta avautuvat näkymät talon vehreälle takapihalle. Säilytystilaa asunnosta löytyy runsaasti, sillä makuuhuoneissa ja eteisessä olevien vaatekaappien lisäksi asunnossa on iso vaatehuone sekä erillinen häkkivarasto ja kylmäkellari. Asunnosta on pidetty hyvää huolta ja lähivuosina on uusittu mm. asunnon parketit, keittiön maalipinta sekä ja laatat, kylpyhuone sekä tapetit. Yhtiöstäkin on pidetty hyvää huolta, sillä mm. ikkunat- ja parvekeovet, vesikatto ja vesijohto-ja sähköt ovat uusitut. Sovi itsellesi esittelyaika ja tule tutustumaan!

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8134534
 • Osoite
  Taitoniekantie 11, 40740 Jyväskylä
 • Huone-erittely
  2h, k, kph, vh, lasit.p
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  2h+k+p
 • Huoneluku
  2
 • Pinta-ala
  65 m²
 • Yleiskunto
  Hyvä
 • Kerros/kerroksia
  1/3
 • Oma sauna
  Ei
 • Parveke
  On, länsi, lasitettu
 • Ikkunoiden suunta
  sisäpihalle avarat ja vehreät näkymät
 • Hissi
  Kyllä
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin (2012), Liesi, Liesituuletin (2017)
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Peilikaappi, Suihku, Pesukoneliitäntä, Seinät (laatta), Lattiat (laatta), Lattialämmitys (sähkö), remontoitu 2017
 • Lattiapäällyste
  parketti
 • Rakennusvuosi
  1971
 • Energialuokka
  F 2013
 • Rakennusmateriaali
  Betoni
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Kerhohuone, Kylmäsäilytystilat, Pesutupa, Mankeli, Ulkoiluvälinevarasto, Sauna, Väestönsuoja, Uima-allas, Muut tilat: kuivaushuone
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Suoritetut korjaukset
  yhteisten kellaritilojen maalauksia -17, vesijohto ja sähkösaneeraus 16-17, hule ja sadevesijärjestelmien kunnostus, ilmanvaihtokanavien puhdistus ja säätö, C-talon edustan tonttiviemärin ja B-talon pohjaviemäreiden uusiminen osittain, A-, B-, ja C-talojen vesikattojen saneeraus -16. Täydellinen lista välittäjältä.
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  Hallituksen kunnossapitotarveselvitys vuosille 2018-2022: A-talon porrastasanteiden kunnostus, poistoilmakoneiden saneeraus ja lämmön talteenotto, uima-altaiden kunnostus, C-talon päädyn salaojien uusiminen, sokkelin vesieristys, asfaltin poisto autokatoksen edustalta, muutos murskepinnalle, julkisivujen ja parvekkeiden kunnostus ja mahdollisesti parvekekaiteiden uusiminen, viemäreiden pinnoitus ja sukiminen
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  12 480 m²
 • Hoitovastike
  253,50 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  253,50 €/kk
 • Myyntihinta
  106 000,00 €
 • Velaton hinta
  106 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Kortepohja

Alueesta yleisesti

Kortepohja on noin 6800 asukkaan asuinalue Jyväskylässä 3,5 kilometrin päässä keskustasta. Nimensä alue sai siten, että otettiin paikannimen Kortesuo alkuosa ja paikannimen Rautpohja loppuosa nimeksi. Kortepohjassa sijaitsee suuri osa Jyväskylän ylioppilaskunnan opiskelija-asunnoista, noin 2 000 asukkaan ylioppilaskylä. Kortepohja on kerrostalovaltainen alue; lisäksi siellä on rivitaloja, joita kutsutaan "legotaloiksi". Kortepohjassa sijaitsee myös ulkoilijoita ja liikkujia miellyttävä Kortepohjan liikuntapuisto, joka sijaitsee luonnonkauniilla Tuomiojärven alueella Rautpohjanlahden rannalla. Alueen palveluista löytyy myös mm. ruokakauppoja, kahviloita, ravintoloita, kampaamoita, kirpputoreja, päiväkoti, koulu, kirjasto ja kirkko. Aivan oman leimansa alueelle luo suosittu Laajavuoren ulkoilualue, jonka kautta pääsee nauttimaan liikunnan lisäksi laajoista marja- ja sienimaastoista. Kylpylähotelli hemmottelee myös alueen asukkaita runsailla palveluillaan. Kortepohja on yhteisöllinen kaupunginosa, jossa asuu tavallista aktiivisempaa väkeä. Kortepohjassa on virkeä asukasyhdistys, ja alueella ilmestyy oma lehti Kortepohjalainen.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Paikallinen uutisartikkeli

Lapset leikkivät

Tasakattoiset talot ovat Kortepohjan tunnusmerkki. Kuva: Risto Aalto / Keskisuomalainen

Kortepohjan luhti- ja rivitaloyhtiöt ovat 1960–1970-luvuilta. Kun talot aikanaan valmistuivat, ne olivat erikoisia ja moderneja, ja sellaisia ne ovat tänäänkin.

Harva asukas on enää alkuperäinen. Yksi alkuperäisistä on lähes 77-vuotias pariskunta Ulla ja Peter Jarrett.

He muuttivat Torpankujalle vuonna 1969.

 • Muutimme tänne keskustan pienestä vuokra-asunnosta, Peter Jarrett muistelee.

He muuttivat kolmekerroksiseen rivitaloon ja asuivat samassa asunnossa 30 vuotta vuoteen 2000 asti.

 • Aloimme väsyä kulkemaan kolmen kerroksen väliä, joten ostimme asunnon tästä luhtitalosta Emännäntieltä, aivan läheltä ensimmäistä kotiamme, Ulla Jarrett toteaa.

Luhtitalot ovat kaksikerroksisia, pitkiä taloja, joissa kulku toisen kerroksen asuntoihin on keskeltä taloa portaita pitkin, ja asuntoja kiertää ikään kuin pitkä parveke. Ensimmäisen kerroksen asuntoihin mennään sisään suoraan pihalta. Omia pihoja tai parvekkeita ei ole, vaan taloyhtiön talojen keskelle jää yhteinen piha-alue.

Lapset leikkivät

Jarrettin perhe halusi aikanaan Kortepohjaan luonnon vuoksi. Metsät latuineen olivat jo tulleet tutuiksi, ja mäkinen maisema viehätti heitä. Uusi ja erilainen asuinalue kiinnosti myös englantilaista perheenpäätä.

 • Asunnot olivat tuolloin kohtuuhintaisia, paitsi lainan korot olivat korkealla, muistaakseni kymmenessä prosentissa, Peter Jarrett muistelee.

Perheen lapset olivat tuolloin pieniä ja alue oli muutenkin lapsiperheiden suosiossa alusta alkaen.

 • Talojen keskelle jäi lapsille yhteinen leikkialue, ja kyllä siellä leikittiinkin. Muistan ainakin kirkonrotan.

Lapsilla oli jopa oma Korterannan lippu, Ulla Jarrett muistelee.

Alueella asui myös useita ulkomaalaisia perheitä, se oli yliopiston ja esimerkiksi Valmetin henkilökunnan suosiossa. Isä Jarrett kertoo nauraen norjalaisesta pikkutytöstä, joka leikkien oppi suomen kielen hetkessä, ja toimi jopa vanhempiensa tulkkina.

Kirjasto säilyi

Jarrettit toteavat, että Kortepohjan koulu on aina ollut hyvässä maineessa. Kodikkaassa koulussa oli ja on hyvä henki.

 • Vähän mietityttää, kuinkahan kaikki lapset mahtuvat kouluun, kun nyt sinne tulevat myös Haukkalanrannan lapset, Ulla Jarrett pohtii.

Kortepohjassa oli alkujaan myös oma neuvola, mutta lapsiperheiden suureksi suruksi se siirrettiin kaupunkiin, säästösyistä tietysti. Päiväkoteja on useitakin.

Kirjaston kohtalo on ollut kauan vaakalaudalla, mutta nyt näyttää, että kortepohjalaiset saavat pitää kirjastonsa.

 • Hyvä, että edes jotakin jätetään.
Ystävät tärkeitä

Seniori-ikäisellä pariskunnalla on Kortepohjassa vielä joitakin vanhoja, alkuperäisiä ystäviä.

 • Senioreille sopivaa asumismuotoa tänne tietenkin toivottaisiin, mutta suunnitelmat etenevät hitaasti, Ulla Jarrett tuumaa.

Heille riittää rauhallinen ja kaunis luonto aivan vieressä. He ulkoilevat kävellen Laajavuoren loputtomilla luontopoluilla.

Bussiyhteyttä Kyllöön ja Keskussairaalaan ei valitettavasti enää ole. Bussilinja 25 toisaalta ulottuu Etu-Palokasta keskustan läpi Kangaslammelle asti.

 • Meille on myös erittäin tärkeää, että tässä on elämää joka puolella. Hyvien naapureiden arvo on mittaamaton, pariskunta huomioi yhteen ääneen.
 • Elämään kuuluvat kontaktit ja myös konfliktit. Vanha Kortepohja on kuin pieni kylä, joka tarjoaa runsaasti kontakteja, Peter Jarrett toteaa.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 20.2.2010. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Valmetille kartonkikonetilaus Slovakiasta
Valmetille kartonkikonetilaus Slovakiasta
Valmet toimittaa keräyspahvin kierrätyskuitu- ja OptiConcept M -ulkopakkauskartonkilinjat Mondi SCP:n tehtaalle Ružomberokiin Slovakiaan. Linjat on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 loppupuolella.Tilauksen hintaa ei julkistettu – eikä myöskään sitä, minkähintaisia vastaavat konetoimitukset yleensä...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Helmen voi löytää pienellä pääomalla
Helmen voi löytää pienellä pääomalla
Luonnonläheinen ympäristö. Hyväkuntoinen, osittain peruskorjattu perheasunto, ei välitöntä remontintarvetta. Kaupan palvelut, terveysasema ja koulut lähellä. Hintakaan ei päätä huimaa – asunnon velaton kauppahinta riittäisi Kankaan alueen kaksion omarahoitusosuudeksi, minkä jälkeen velkaa jäisi parisataa...
Lue lisää