Kerrostalohuoneisto 2h,k, lasit.p 60 m²
Yliopistonkatu 10, Jyväskylä (Keskusta)

Myyntihinta: 129 731,54 € Velaton hinta: 159 000,00 €

Tilava kaksio aivan Jyväskylän keskustan läheisyydessä. Taloyhtiö on hyvin hoidettu ja siinä on juuri tehty kaikki isoimmat remontit. Huoneisto sijaitsee kuusi kerroksisen kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Kerrostalosta löytyy hissi. Asunnossa on reilusti asuinneliöitä ja lasitettu parveke on sisäpihalle päin. Talo on Jyväskylän ydin keskustasta noin 650 metrin päässä ja lähin kauppa on noin 200 metrin päässä. Yliopistolle on matkaa noin 600 metriä. Hyvällä sijainnilla oleva kaksio esimerkiksi sijoitusasunnoksi.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8137200
 • Osoite
  Yliopistonkatu 10, 40100 Jyväskylä
 • Huone-erittely
  2h,k, lasit.p
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  2h+k
 • Huoneluku
  2
 • Pinta-ala
  60 m²
 • Yleiskunto
  Tyydyttävä
 • Kerros/kerroksia
  3/6
 • Oma sauna
  Ei
 • Parveke
  On, Kaakkoon ja sisäpihalle., Lasitettu parveke.
 • Ikkunoiden suunta
  Kaakkoon ja luoteeseen. Sisäpihalle ja Yliopistonkadulle päin.
 • Hissi
  Kyllä
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappi, Pakastin, Kaapistot, Liesi (Sähköliesi), Liesituuletin, Astianpesukone
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Peilikaappi, Suihku, Pesukoneliitäntä, Seinät (laatta), Lattiat (laatta)
 • Lattiapäällyste
  Parketti ja keittiössä laatta.
 • Rakennusvuosi
  1955
 • Energialuokka
  F 2013
 • Rakennusmateriaali
  Betoni/tiili
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Ullakko/kellarikomero, Kerhohuone, Askarteluhuone, Pesutupa, Ulkoiluvälinevarasto, Sauna
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Suoritetut korjaukset
  2018 pystyviemäreiden ja huoneistohaarojen sukitus, pohjaviemärin ja tonttiliittymien sekä kellaritilojen viemäreiden uusinta, saunaosasto ja pesutupatilojen uusinta, sähkön nousujohtojen ja sähkökeskusten uusinta, Telian kaapeli-TV ja 10/10M kiinteistölaajakaistan asennus, uusi ovipuhelinjärjestelmä, patteriverkoston perussäätö, rappukäytävien ja kellarikerroksen yleisten tilojen maalaus ja ilmastoinnin puhdistus, 2006 julkisivujen huoltomaalaus, parvekkeiden ja tuulikaappien korjaus/huoltomaalaus sekä ullakkotilan ikkunat uusittu, 2004 hissien modernisaatiot, 1999 käyttövesiputkien uusinta ja vesimittareiden asennus, 1993 huoneistoikkunoiden ja -parvekeovien uusinta. Täydellinen lista välittäjällä.
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  Hallituksen selvitys kunnossapitotarpeista seuraaville 5 vuodelle; Kiinteistön LVISR kuntoarvion ja PTS-suunnitelman laadinta, lukkojen uusinta, vesikaton huoltokorjaus, jäteaseman uudelleen järjestely. Täydellinen lista välittäjällä.
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  1 090 m²
 • Hoitovastike
  234,00 €/kk
 • Rahoitusvastike
  120,00 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  354,00 €/kk
 • Myyntihinta
  129 731,54 €
 • Velaton hinta
  159 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Jyväskylä Keskusta

Alueesta yleisesti

Jyväskylän keskusta on Jyväskylän vanhin ja keskeisin kaupunginosa. Se rajoittuu kaakossa Jyväsjärveen ja rautatiehen, koillisessa Tourujokeen, luoteessa Harjun puistoalueeseen ja lounaassa Jyväskylän yliopiston alueeseen. Jyväskylän keskusta on kaupunkimaisemaa parhaimmillaan. Keskustaa halkoo Kauppakatu osin kävelykatuna. Kävelykadun varrelle on keskittynyt monipuolisten palveluiden, ostosmahdollisuuksien ja ajanviettopaikkojen verkosto. Tavaratalot, kauppakeskukset, erikoisliikkeet, kahvilat, ravintolat, teatterit ja museot ovat kaikki sijoittuneet lähelle toisiaan ja asiointi autottomassa ydinkeskustassa on miellyttävää. Kauppakadun eteläpäässä löytyy Jyväskylän yliopiston kampusalue, joka on Suomen kauneimpia. Keskustan alueelta löytyy kaikki mitä arkielämään tarvitsee. Kauppakatu tarjoaa ostos- ja palvelumahdollisuudet, mutta myös ulkoilumahdollisuudet ovat keskustassa kivenheiton päässä. Jyväsjärvenrantaväylälle on 10 minuutin kävelymatka ja Yliopistokadun vierellä nouseva Harju tarjoaa myös ulkoilu- ja urheilumahdollisuuksia. Keskustassa sijaitsee myös Jyväskylän matkakeskus, josta löytyvät rautatieasema sekä linja-autoasema. Molemmat ovat hyvin tärkeitä Keski-Suomen liikenteen kannalta. Jyväskylän perinteinen yläkaupunki ulottuu yliopiston kampukselta Kilpisenkadulle eli nykyisen kävelykadun eteläpäähän. Yläkaupungin asukasyhdistyksen toimiala on kuitenkin koko ruutukaava-alue. Jyväskylän perustamisen aikoihin yläkaupungilla asui lähes kaikki kaupungin asukkaat ja nykyään se on Keski-Suomen tiheimmin asuttu alue. Siitä huolimatta yläkaupunki on luonnonläheinen. Sitä reunustavat idässä Jyväsjärvi ja lännessä kaunis Harjun ulkoilualue. Etelässä Yläkaupunki päättyy yliopiston viehättävään kampusalueeseen. Itse yläkaupungin sisälläkin on kolme perusparannettua puistoa. Yläkaupungin vahvuus on palvelujen läheisyys. Yläkaupungilla asuva ei välttämättä tarvitse autoa, sillä monipuolisten kauppapalvelujen lisäksi pääkirjasto ja teatteri sijaitsevat yläkaupungilla. Myös kaupungintalo ja keskeiset virastot ovat yläkaupungilla. Uimahalli on yliopiston kampusalueella. Jäähalli ja liikunnan monitoimitalo ovat Uimahallin tuntumassa. Yläkaupungilla voi kouluttautua esikoulusta vaikka tohtoriksi saakka. Alueella on peruskoulu, lukio ja yliopiston pääkampus. Kaikkiin näihin on kävelymatkaa vajaa kilometri, asuipa sitten missä osassa yläkaupunkia hyvänsä.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Haastattelu

Jukka Juusela, kunnallisneuvos, Keskustan asukas

Olen asunut yläkaupungilla lähes koko elämäni eli yli 60 vuotta. Yläkaupunki sopii asuinpaikaksi kaikille. 1950- ja 1960-luvulla täällä oli paljon lapsia, mutta nykyään etupäässä opiskelijoita ja eläkeläisiä. Se johtuu paljolti pienten asuntojen suuresta määrästä. Ihmisten tilan tarve on muuttunut. Lapsiperheet eivät enää asu kaksioissa. Pienet asunnot ovat siirtyneet sijoitusasunnoiksi opiskelijoiden käyttöön. Eläkeläisissä on alueen vanhoja asukkaita tai omakotitalonsa myyneitä uusia tulijoita.

Alueen parhaat puolet ovat palvelujen läheisyys ja toisaalta luonnon läheisyys. Itse luovuin pari vuotta sitten autosta, koska minulla ei ole kesämökkiä. Täällä autoa ei tarvitse. Kaupunkisuunnittelussa aluetta kutsutaan bohemialueeksi. Sitä se varmaan onkin myönteisessä mielessä. Alueella on kulttuuriravintoloita, mielenkiintoisia erikoisliikkeitä ja monipuolisia palveluja. Samalla alue on turvallinen ja rikoksia tapahtuu vähän.

Paikallinen uutisartikkeli

Kirjasto on tärkeä

Ritva ja Risto Lehmusoksa nauttivat asunnossaan huikeista maisemista. Kuva: Klaus Elfving / Keskisuomalainen

Jyväskylän keskustassa asuu paljon opiskelijoita, eläkkeellä olevia ja sinkkuja. Mutta näkee siellä myös ”mökkiläisiä”. Ritva, 74, ja Risto Lehmusoksa, 74, ostivat aivan ydinkeskustasta vapaa-ajan asunnon neljä vuotta sitten. Vakituinen osoite heillä on Sumiaisissa ”maalla”.

 • Sieltä maalta on mukava lähteä välillä kaupungille asioille, konserttiin, kylään, elokuviin, teatteriin. On tosi hienoa, kun ei tarvitse körötellä enää yötä myöten takaisin kotiin vaan voi jäädä kaupunkiin yöksi. On kuin lähtisi aina pienelle matkalle, iloitsee Risto Lehmusoksa.

Aktiivinen pariskunta kun ei osaa olla aloillaan, vaikka eläkkeelläkin ollaan oltu jo kymmenkunta vuotta.

Kirjasto on tärkeä

Lehmusoksat etsivät pitkään sopivaa kakkosasuntoa, sillä pari vaatimusta uudelle kodille asetettiin.

 • Sen piti olla ihan keskustassa, ja taloyhtiöllä piti olla lämmin autotalli, johon saisimme automme. Emme olisi voineet kuvitellakaan, että rapsuttaisimme auton ikkunoita jossain sivukadulla, Ritva Lehmusoksa toteaa.

Keskustassa asumisen vaatimus johtui myös siitä, että ruokakirjailijapariskunta tarvitsee jatkuvasti niin kaupunginkirjaston kuin yliopiston kirjastonkin valikoimia.

 • Jyväskylän yliopiston kirjastossa on esimerkiksi Fennica-kokoelma, joka on harvassa kaupungissa. Sitä käytämme paljon, Risto Lehmusoksa kertoo.

Fennica-kokoelmasta löytyvät kaikki Suomessa julkaistut kirjat ja teokset, joissa on vähintään 48 sivua.

 • Muun muassa vanhoja keittokirjoja ei juurikaan mistään muualta saa käyttöönsä.
Oopperaan ja leffaan

Nyt Lehmusoksat viettävät osan ajastaan kaupungin keskustassa, ja elämä siellä on tietysti tyypillistä kaupunkielämää, johon on totuttava. Melun ja hälinän ei saa antaa häiritä.

Paljon maailman turuilla kulkenut pariskunta kuitenkin suree ja harmittelee yhtä keskustan ilmiötä.

 • Kirkkopuisto muuttuu viikonloppuisin näin kesäaikaan sellaiseksi taistelutantereeksi, että emme moista ole nähneet missään, Lehmusoksat ihmettelevät.

Mutta ongelma on heille kuitenkin loppujen lopuksi vähäinen, sillä plussapuolelle kertyy paljon enemmän.

 • Olen suuri oopperan ystävä, ja nythän Finnkino on esittänyt maailmanoopperoita jo useammankin kerran.

Viimeksi kävin katsomassa Rossinin Armidan, Ritva Lehmusoksa hehkuttaa.

Elokuvissa käynti on toinen lempipuuha, samoin konsertit. Maalla asuessa näistä iloista yleensä ensimmäisenä tinkii.

Torilla herkkuja

Ruokaihmisinä pariskunnalle merkitsee paljon myös mahdollisuus käydä torilla, ruokaostoksilla, ravintoloissa ja kahviloissa.

 • Nyt torilta saa jo paljon herkkuja, kuten varhaiskasviksia, savukalaa, tuoretta kalaa, ja uusimpana lörtsyjä, Risto Lehmusoksa sanoo.

Tosin hän kaipailee torille myös keskisuomalaista tarjontaa. Lörtsythän eivät sitä puolta edusta.

Kauppahallin ja maalaispuodin puutteen ruokakirjailijat osittain ymmärtävät.

 • Jyväskylän asukasrakenne on tässä mielessä liian opiskelijavoittoista. Eivät opiskelijat kaipaa toreja, kauppahalleja eivätkä lähiruokayllätyksiä. Heille riittävät ihan muut ilot, Lehmusoksat vihjailevat.

Samaan hengenvetoon he ovat myös ilahtuneita esimerkiksi Mäkisen kivijalkakalakaupasta Kauppakadulla.

Harjulla kuntoillaan

Viereinen Harjun alue saa Ritva-emännältä kiitosta.

 • Käyn aina siellä sauvakävelemässä, kun olemme täällä. Ja on sieltä upeat näköalat.

Kuntoilulenkin jälkeen Lehmusoksien ”mökillä” lämpiää sauna. 55-neliöinen kaksio kunnostettiin perin juurin, ja sinne rakennettiin myös tilava kylpyhuone saunoineen. Sumiaisten-kodissa puolestaan kylvetään puulämmitteisessä rantasaunassa ja pulahdetaan uimaan Keiteleen puhtaisiin vesiin.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 10.7.2010. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Vuoden kuvajournalisti asuu viikon Jyväskylän keskustagalleriassa ja työstää sanomalehtiteosta
Vuoden kuvajournalisti asuu viikon Jyväskylän keskustagalleriassa ja työstää sanomalehtiteosta
Uuden Maan Sanomien toimitus avautui Jyväskylässä viikonloppuna. Kyseessä on kuvajournalisti Touko Hujasen "kokeellinen sanomalehtiteos". Toimitus avattiin Äkkigallerian pop-up-tiloihin Väinönkatu 32:ssa. Poikkitaiteellinen projekti on osa Luovan valokuvauksen keskuksen 30-vuotisjuhlaviikkoja. Hujanen...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Omakotitalokauppa ja etenkin vanhojen omakotitalojen myynti käy nihkeästi, näin kiinteistönvälittäjät ovat meille kertoneet. Olisiko yhtenä syynä huonoon kauppaan talojen puutteellinen salaojajärjestelmä ja näin ollen vajavainen kosteuseristys.Syitä siihen, miksi salaojaremonttia ei ole tehty, on monia....
Lue lisää