Annamari Pirinen
Annamari Pirinen Kiinteistönvälittäjä, LKV - 040 675 4480

Omakotitalo 3H 105 m²
Leppäkuja 10, Korpilahti (Jyväskylä, Korpilahti)

Myyntihinta: 98 000,00 €

Valoisa omakotitalo autotallilla rauhallisella kulmatontilla Korpilahdella. Terassilla voit istua katselemassa rauhaisaa metsämaisemaa tai kasvattaa hyötykasveja ja perennoja. Talo on siistissä kunnossa mutta pinnat kaipaavat päivittämistä. Tämä koti vapautuu tarvittaessa nopeastikin, tule tutustumaan.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Ostimme talon ensikodiksemme joka oli ollut saman perheen omistuksessa rakentamisesta lähtien jonka vuoksi saimme talo historian hyvin tietoomme. 

Talo oli meille juuri sopiva ja se sijaitsi hyvällä paikalla oikean kokoisella tontilla. Huoneet ovat avarat ja valoisat, ikkunoita on paljon, jopa saunassakin. Talossa on pääosin puiset pinnat, jotka luovat lämpöisen tunnelman. Ne viehättivät meitä, vaikka nykyään moni niitä maalaisikin vaaleammaksi.

Talon ympärillä on rauhallinen ja suojainen tontti, jossa voi unohtaa arjen kiireet seuraamalla oravaa tai lintuja pihalla. Katettu terassi antaa suojaan tuulelta, joten myös lämpötilan laskiessa voi nauttia auringosta. Tontti rajoittuu kaupunkimetsään ja näköyhteys naapureihin on kesällä lähes olematon. Puulämmitteisestä saunasta pääsee suoraan pihaan vilvoittelemaan, joka on harvinaista herkkua omakotitalo alueella.

Pihassa on useita kukkia ja kukkivia kasveja. Raparperi kasvaa keväällä ja marjoja voi kesällä poimia suoraan pihasta ja viinimarjoja löytyy punaisia, mustia ja valkoisia. Lisäksi tummat karviaiset ja villit vadelmat omalta tontilta maistuvat hyviltä ja marjoja riittää meille koko vuodeksi, jopa linnutkin saavat osansa. Omalle kasvimaalle on hyvin tilaa, vaikkei sitä tällä hetkellä olekaan. 

Omakotitaloalue, jossa talo sijaitsee, on hyvin rauhallinen, päättyvän tien päässä ei ole turhaa liikennettä. Lasten suosima pulkkamäki on aivan oven edessä ja valaistu hiihtolatukin löytyy lyhyen automatkan päässä. Kesäisin käymme usein uimassa kylän uimarannalla, erityisesti lasten kanssa siellä voi viihtyä vaikka koko päivän. 

Korpilahden palvelut ovat lähellä ja matkamme taittuu useimmiten kävellen. Koulu, apteeki ja joitakin kunnan ja terveydenhuollon tarjoamat palvelut löytyvät keskustasta. Kauppojakin löytyy pari kappaletta ja Satamakapteeni ravintola antaa mahtavat puitteet rauhoitua ruoan tai juotavan ääressä Päijänteen rannan venesataman maisemassa. 

Meille tärkeä asia taloa valittaessa olivat myös hyvät kulkuyhteydet Jyväskylään.  Pihaan pääsee Jyväskylästä puolen tunnin sisällä ja pimeän aikaan katu on kokonaan katuvalojen valaisemana ja tarvittaessa julkisillakin pääsee.

Olemme täällä asuneet ja viihtyneet noin kahdeksan vuotta. Talo kaipaa uusia asiakkaita, jotka osaavat päivittää sitä nykyisten vaatimusten tasolle. Meidän elämä vie eteenpäin ja maiseman vaihto on ajankohtainen. Toivottavasti sinua kiinnostaa kodin tarinan jatkaminen, taloa ja pihaa arvostaen.

Kiitos sinulle kun jaksoit lukea kotimme tarinan!

Omistajan Top 3

 • Aamuaurinko terassilla luontoa seuratessa
 • Saunasta suoraa suojaisaan pihaan
 • Avara ja valoisa talo palvelujen läheisyydessä
Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8137780
 • Osoite
  Leppäkuja 10, 41800 Korpilahti
 • Asuintilat
  3h,k,et,vh,wc,ph,s,at,2xvar,ter
 • Huoneluku
  3
 • Pinta-ala
  105 m²
 • Kokonaispinta-ala
  157 m²
 • Yleiskunto
  Tyydyttävä
 • Kerros/kerroksia
  1/1
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin, Liesi, Liesituuletin
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna, Kiuas (puu), Erillinen WC, Suihku, Pesukoneliitäntä, Lattialämmitys
 • Pintojen materiaalit
  Seinät: puu, tapetti, maali,muovi, Lattiat: parketti, puu, muovi
 • Rakennusvuosi
  1976
 • Energialuokka
  Ei lain edellyttämää energiatodistusta
 • Kattotyyppi ja materiaalit
  Harja, Pelti
 • Lämmitys
  Öljy/puu
 • Tehdyt korjaukset ja muutokset
  Korjaukset: ikkunat uusittu 2013, Katto: alkuperäinen, Kylpyhuone/wc: alkuperäiset, Julkisivu ym.: julkisivu alkuperäinen
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  1 200 m²
 • Tonttikuvaus/maasto
  Istutuksia ja hyötykasveja
 • Kaavatiedot
  vahvistettu, asemakaava (ohjeellinen tonttijako) vahvistettu 8.10.1973, yleiskaava (179-y:100), vahvistettu 10.11.2014
 • Velaton hinta
  98 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Korpilahti

Alueesta yleisesti

Korpilahti on Jyväskylän noin 5000 asukkaan komea asuinalue, jonka jylhä Päijänne halkoo maa- ja vesipuoleen. Korpilahti tunnetaan kulttuuriperinnettään vaalivana ja aktiivisesti kulttuuritarjontaa tuottavana kuntana. Korpilahtelaiseen kulttuuriin voi tutustua esimerkiksi lukuisissa tapahtumissa tai maineikkaassa Korpilahden kesäteatterissa. Korpilahti sijaitsee keskeisellä paikalla Keski-Suomessa: Keskustaajamasta matkaa Jyväskylään ja Jämsään kertyy 9-tietä pitkin 28 km – Muuramen Riihivuoren ja Jämsän Himoksen laskettelukeskuksiin ei senkään vertaa. Tämän ovat suunnitelmissaan huomioineet useat yrittäjät ja muut Korpilahdelle asettuneet. Luonnossa liikkumiseen, marjastukseen, metsästykseen ja kalastukseen Korpilahdella on erinomaiset mahdollisuudet. Alueella on merkittyjä vaellusreittejä laavuineen ja nuotiopaikkoineen. Liikuntatoimi pitää valaistut ladut ja kuntopolut kunnossa.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Paikallinen uutisartikkeli

Paljon tapahtumia

Satama on korpilahtelaisille tärkeä. Kuva: Heikki Pölönen / Keskisuomalainen

Kun paljasjalkainen korpilahtelainen alkaa kehua kotikyläänsä, ei tule mieleenkään epäillä.

Kuvataiteilija, valokuvaaja, toimittaja Pekka Suomäki päätti myös toimia ennen kuin on liian myöhäistä. Hän on toimittanut jo yhdeksän ja toimittaa vielä kaksi Korpilahden kyläkirjaa. Valitut kylät ovat Tikkala, Ylä-Muuratjärvi, Saukkola, Sarvenperä, Horkka-Hirvimäki, Hyrkkölä, Päiväkunta, Oittila, Putkilahti, Moksi ja Saakoski.

 • Kylien tarinaperinne on aina kiehtonut minua. Ihailen myös ihmisten taitoa tehdä työtään sellaisilla metodeilla, joita ei enää käytetä eikä kohta enää tunnetakaan, Suomäki toteaa.

Nykyisin peräänkuulutetaan yhteisöllisyyttä liiankin kanssa, se on lähes muotisana tai ratkaisu ongelmiin.

Suomäki on huomannut, että ennen vanhaan yhteisöllisyys kumpusi luonnostaan, se oli välttämättömyys.

Kyläläiset jaksoivat toimia myös työn ulkopuolella, muun muassa maamiesseuroissa.

 • Nykyisinhän ihmiset eivät arvota vapaaehtoistyötä juuri minään, Suomäki harmittelee.
Paljon tapahtumia

Noin 5 000 asukkaan Korpilahden vahvuus on juuri kylissä. Vaikka keskimäärin 200 asukkaan kylät ovat pieniä, niiden henkinen vireystila on yllättävän aktiivinen. Tällä tavoin yhteisöllisyys elää onneksi edelleen.

 • Hyvinä esimerkkeinä voisin mainita Putkilahden Jazz -festivaalin kesäkuun toisena lauantaina tai Sarvenperän Saunamaratonin heinäkuun toisena keskiviikkona, Suomäki luettelee mielellään.

Perinteeksi on myös muodostunut Päijänteen Palvipäivät, jota isännöi Korpilahden yrittäjät ry. Kuuluisa satama on puolestaan Satama Bluesin paikkana elokuussa.

Pekka Suomäki on iloinen siitä, että korpilahtelaiset ovat yllättävän hyvin ottaneet vastaan tarjotut mahdollisuudet. Ihmiset ovat huomanneet, että tekemällä itse vapaaehtoisesti työtä oman yhteisön hyväksi, on omakin hyvinvointi kunnossa.

 • Ihmiset selvästi viihtyvät omissa ympyröissään kylillä, tasapainoisuus ja tyytyväisyys kyllä huomataan, Suomäki iloitsee.
Satamassa teatteri

Korpilahden satama-alue kahviloineen on monen turistin ja veneilijän suosikkipaikka.

Satama onkin varustukseltaan korkeatasoinen. Sataman vieressä on muutama kaunis, vanha tiilirakennus piippuineen, jotka ovat onneksi suojeltu liian innokkailta uudistajilta.

Vanhassa Nurmisen sahan voimalarakennuksessa toimii Korpilahden aktiivinen teatteri, jossa tänä kesänä pyörii kaksikin eri esitystä.

Korpilahtelaisten käsityöyrittäjien Kaisla on avoinna kesäisin, ja kahvilassa istuu muitakin kuin veneilijöitä ihailemassa kaunista maisemaa, korpilahtelaiset itsekin nauttivat mielellään satamakahvilan antimista.

Pekka Suomäki nostaa vielä kyläelämää jalustalle.

 • Vaikka kylät ovat pieniä, neljässä niistä on toimiva kauppa tai baari. Esimerkiksi Tikkalassa oleva Mehtosen kyläkauppa on toiminut jo yli sata vuotta. Sehän vasta varsinaista palvelua on, toteaa Suomäki ylpeänä.
Todella kaunista

Korpilahden oma taiteilija pohtii, mitä hän esittelisi vaikka italialaisille turisteille tyypillisenä korpilahtelaisena kohteena. Luonnon monimuotoisuus on Korpilahden valtteja.

 • Se olisi ehdottomasti pohjoisen Korpilahden mäkistä metsäluontoa, esimerkiksi Moksin Uutelanmäkeä kelpaa näyttää. Etelässä puolestaan Vaarunvuori on edustava.
 • Myös aito viljelymaisema 9-tien varressa Maatianjärven kohdalla on aina yhtä kaunis katsella.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 16.8.2009. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Kirja-arvio: Riikka Pelon uutuusromaani Kaikki elävä on yksi kirjasyksyn helmistä
Kirja-arvio: Riikka Pelon uutuusromaani Kaikki elävä on yksi kirjasyksyn helmistä
Riikka PeloKaikki eläväTeos 2019. 615 s. Kaiken perustana on kieli. Sanat, jotka jättävät jäljen, sekä ne jotka ovat vain huurua, kehojen liikettä. Kieli, pohjiaan myöten, on olennainen osa Riikka Pelon romaania Kaikki elävä.Se on tarina kielen ja äänen lisäksi paljosta muusta. Sen monikerroksinen rakenne...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Omakotitalokauppa ja etenkin vanhojen omakotitalojen myynti käy nihkeästi, näin kiinteistönvälittäjät ovat meille kertoneet. Olisiko yhtenä syynä huonoon kauppaan talojen puutteellinen salaojajärjestelmä ja näin ollen vajavainen kosteuseristys.Syitä siihen, miksi salaojaremonttia ei ole tehty, on monia....
Lue lisää