Kerrostalohuoneisto 2h,k,kph,p 53 m²
Saihokatu 5, Jyväskylä (Köhniö)

Myyntihinta: 59 000,00 € Velaton hinta: 59 000,00 €

Köhniön kauniissa vehreissä maisemissa rauhallisella asuinalueella kaksio heti vapaana uudelle omistajalle. Kattavasti remontoitu yhtiö sijaitse päättyvän kadun varrella. Käynnissä viemäriputkiston remontti, jonka kustannuksia ei ole vielä jyvitetty huoneistoille. Tämän huoneiston osuus tulee olemaan enintään 12.250,28 euroa, lisätietoja isännöitsijältä. Köhniön uimarannalle pääset rentoutumaan kävellen viidessä minuutissa. Urheilemaan Buugille sekä lähikauppaan matka taittuu kävellen alle 15 minuutissa. Hyvät ja nopeat kulkuyhteydet useaan suuntaan. Keskustaan noin 4 km matka. Tässä oiva koti pienelle perheelle koulun läheltä, sinulle ensikodiksi tai sijoitukseen. Tule tutustumaan!

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8147763
 • Osoite
  Saihokatu 5, 40630 Jyväskylä
 • Huone-erittely
  2h,k,kph,p
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  2h+k
 • Huoneluku
  2
 • Pinta-ala
  53 m²
 • Yleiskunto
  Tyydyttävä
 • Kerros/kerroksia
  1/3
 • Oma sauna
  Ei
 • Parveke
  On, etelä, rauhallinen parveke metsän puolella
 • Ikkunoiden suunta
  läpitalon huoneisto, näkymät asuinalueelle ja metsikköön
 • Hissi
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin, Liesi, Liesituuletin, Mikroaaltouuni
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Peilit, Amme, Suihku, Pesukoneliitäntä, Seinät (laatta/maali), Lattiat (laatta), mahdollista osallistua kylpyhuonekorjausten yhteishankintaurakkakilpailutukseen, lisätietoja isännöitsijältä
 • Lattiapäällyste
  Muovimatto
 • Rakennusvuosi
  1967
 • Energialuokka
  F 2013
 • Rakennusmateriaali
  Betoni/tiili
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Askarteluhuone, Pesutupa, Ulkoiluvälinevarasto, Sauna, Väestönsuoja
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Suoritetut korjaukset
  viemäreiden pinnoitus alkoi 2018, lukituksen uusiminen 2017, iv-järjestelmän puhdistus ja säätö 2013, parveke- ja julkisivukorjaukset ml. ikkunoiden ja parvekeovin uusiminen 2011-2012, salaojaputkistojen kuvaukset ja puhdistukset, kuntoarvio 2009, katon huoltomaalaus, syöksytorvien ja rännien uusinta 2006, lämmönvaihtimen uusiminen 2005, käyttövesiputkistojen uusiminen 2003, täydellinen lista välittäjällä
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  autotalliovien uusiminen/kunnostus, hissien modernisoinnit
 • Tontti
  Vuokratontti
 • Tontin pinta-ala
  9 240 m²
 • Hoitovastike
  185,55 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  185,55 €/kk
 • Myyntihinta
  59 000,00 €
 • Velaton hinta
  59 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Köhniö

Alueesta yleisesti

Köhniö on Kypärämäen eteläosassa sijaitseva omakotitaloalue. Köhniö ja Köhniönranta muodostavat yhdessä Köhniön, joka ei kuitenkaan alueena kuulu Kypärämäkeen. Köhniönranta on kerros- ja rivitalovaltainen alue, mutta siellä on myös omakotitaloja Kahakadulla ja Keihäsmiehenkadulla, joiden välissä sijaitsee Kahakadun liikuntapuisto ja kuntopolku, talvella lumen riittäessä latu-ura. Köhniö ja Köhniönranta ovat saaneet nimensä vieressään sijaitsevasta Köhniönjärvestä. Köhniön omakotialueen kadut ovat polveilevia pitkittäiskatuja, jotka muodostavat ikään kuin silmukkamaisen, maaston mukaan laskevan katuverkon. Tontit ovat suuria puutarhatontteja, rakennukset on sijoitettu niiden etureunaan piharakennusten jäädessä tontin takaosiin. Pihoja reunustavat orapihlaja-aidat ja kadun puolella etupihat. Rakennuskanta on moni-ilmeistä, erilaiset tyyppitalot muodostavat alueen sisällä omia kokonaisuuksiaan.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Paikallinen uutisartikkeli

Hyvä yhteishenki

Puutalot kuuluvat maisemaan Köhniöllä. Kuva: Risto Aalto / Keskisuomalainen

Kun puhutaan Köhniöstä, ei voida välttää Kypärämäkeä, sillä oikeasti Köhniö on osa viimeksi mainittua.

Moni asia on näille yhteinen kuten päiväkoti, koulu, kirjasto ja kirkko.

Aiemmin oli myös apteekki, pankki ja useita ruokakauppoja, joita enää on vain yksi. Tilalle on tullut musiikkikoulu, pizzeria, eläinlääkäriasema ja eläintarvikekauppa.

Kypärämäki-Köhniö on asukkaidensa näköinen, ja sen huomaa aktiivisesta asukasyhdistyksestä.

Kaupunginosa on huomattu ja huomioitu  myös valtakunnallisesti, sillä vuonna 2004 Kotiseutuliitto valitsi alueen koko Suomen Vuoden parhaaksi kaupunginosaksi.

Hyvä yhteishenki

Kypärämäki–Köhniö-asukasyhdistyksen entinen puheenjohtaja ja sihteeri, musiikkikasvatuksen professori Jukka Louhivuori ei voisi kuvitellakaan asuvansa muualla. Puoliso, musiikinopettaja Sini Louhivuori saa asua lapsuutensa maisemissa, sillä hän on syntynyt Kypärämäessä.

 • Lapsuuteni talo on edelleenkin olemassa.

Jukka Louhivuori kiteyttää alueen erinomaisuuden kolmeen seikkaan.

 • Kylämäinen, poikkeuksellinen me-henki sekä houkutteleva miljöö puutarhatontteineen, hän luonnehtii.

Köhniön alueen sievät ja siistit omakotitalot suurehkoine, valmiine pihaalueineen ovat olleet aina myös taiteellisten asukkaiden mieleen.

Alueella asuu paljon eri taiteenalojen edustajia, on muusikkoja, kuvataiteilijoita, kirjailijoita ja näyttelijöitä.

Tapahtumia riittää

Köhniölle Helsingistä muuttanut korvalääkäri Einari Anttinen perheineen osti talonsa siksi, että työpaikka keskussairaalassa tulisi olemaan vieressä.

 • Mutta kyllä valmis, puutarhamainen tontti vaikutti myös ostopäätökseemme, Anttiset muistelevat.

Piharakennusta pystyi myös laajentamaan isännän puutyöharrastusta varten.

Asukasyhdistys järjestää pitkin vuotta runsaasti tapahtumia. Kulttuuripäivät kerran vuodessa, kahvimatinea kirkolla kuutisen kertaa talven aikana, tupajazzit ja barokkimatinea. On kesäjuhlia uimarannalla, urheilutapahtumia urheilukentällä ja lasten oopperaa koulun tiloissa.

Myös tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Kypärämäen Martat toimii tehokkaasti asukkaiden iloksi.

Erityislaatuinen luonto

Kypärämäen ja Köhniön luonto on erityislaatuinen, varsinkin kasveista kiinnostuneet löytävät lehtomaisista metsiköistä ja kalliokedoilta runsaasti erilaisia ja jopa harvinaisia kasveja, puita ja pensaita.

Köhniöjärven linnusto kutsuu keväisin alan harrastajia rannoilleen.

Aukasyhdistys on julkaissut kirjasen ja CD:n alueen kasveista ja eläimistä. Asukkaiden iloksi Köhniöjärveä kiertää luontopolku, myös Laajavuori ovat vieressä.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 23.5.2009. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Länkipohjan "kuolemanloukku" puhutti Jämsässä
Länkipohjan "kuolemanloukku" puhutti Jämsässä
Taajamien huonokuntoiset tiet nousivat Jämsän valtuuston puheenaiheeksi maanantaina. Valtuuston käsittelyssä oli Länkipohjan kevyen liikenteen väyliä koskeva valtuustoaloite, mutta keskustelu laajeni koskemaan myös muita huonokuntoisia teitä.Tiet ovat ely-keskuksen vastuulla, mutta monet valtuutetut...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Hirsi luo luksusta kanavataloihin
Hirsi luo luksusta kanavataloihin
Ensi kuulemalta hirsirakenteinen rivitalokoti rantatontilla, asukkaiden yhteinen rantasauna ja kesäkeittiö lähes kaupungin vilskeessä kuulostaa sadulta tai kauniilta unelta.Totta se on.As Oy Äijälän Aarni rakennetaan lamellihirrestä Äijälänjoen varteen vain viiden minuutin automatkan päähän Jyväskylän...
Lue lisää