Kerrostalohuoneisto 2h, kt, s, p 49 m²
Korkeakoskentie 27 F 12, Jyväskylä (Keljo)

Myyntihinta: 49 715,00 € Velaton hinta: 165 500,00 €

Tämän kauniin alueen uudessa kerrostalossa on nyt muuttovalmiina kolmannen kerroksen isoin kaksio. Tässä avarassa ja valoisassa kaksiossa pääset nauttimaan saunan löylyistä aina silloin, kun sitä kaipaat. Tilava lasitettu parveke sisäpihalle päin. Makuuhuone on sijoitettu huoneiston rauhalliseen päähän, josta näkymä avautuu koilliseen. Olohuone ja keittiö nykyaikaisesti yhtenäistä avaraa tilaa, jossa kauniit vaaleat pinnat ja laadukkaat materiaalit. Tule ihastumaan uuteen kotiisi!

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

As Oy Valkolanrinne rakennetaan Jyväskylän Keljoon. Ensimmäisten kantatilojen historia alueella ulottuu 1500-luvulle, ja nykyään vanhimmat talot ovat 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta. Asutusta synnytti Korkeakosken viinatehdas ja saha ja myöhemmin myös Porin tulitikkutehdas Jyväsjärven toisella rannalla.

1920-luvulla muodostui maantien ja rautatien väliselle alueelle mökkiasutusta ilman varsinaista kaavoitusta. Tontteja muodostettiin tällöin alueen vanhoista Lahden, Ylälahden ja Hovilan tiloista. Alueen asutuksen synty ajoittuu pääasiassa vuosille 1924-1925, jolloin maanviljelijä Onni Hovila alkoi myydä tilaansa tonteiksi. Myös Valkolan talosta irrotettiin palstoja tonttimaiksi.

Korkeakoskentien, alunperin vanha maantie, varrelta löytyy vielä muutamia yksittäisiä alueen historiasta kertovia rakennuksia, mm. Keljon koulu v. 1936, Hovilan tila pihapiireineen v. 1781/1939, Mäki-Paja 1900-luvun alkupuolelta ja entisen Parviaisen viinatehtaan rakennuksia v.1870.

Korkeakoskentie on rauhallista aluetta, josta on hyvät etäisyydet keskustaan ja Keljon kauppakeskukseen. Valkolanrinteeltä on hyvät liikenneyhteydet myös Rantaraitille että Länsi-Päijänteentielle. Olet mukavalla asuinalueella, kuitenkin vain hetken päässä kaupungin kaikista tapahtumista ja palveluista.

Omistajan Top 3

 • Lähellä kaupungin tapahtumia ja palveluja
 • Rauhallinen ja mukava asuinalue
 • Jyväsjärven kauniit rantareitit vieressä
Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8149025
 • Osoite
  Korkeakoskentie 27 F 12, 40500 Jyväskylä
 • Huone-erittely
  2h, kt, s, p
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  2h+kt+s
 • Huoneluku
  2
 • Pinta-ala
  49 m²
 • Yleiskunto
  Uusi
 • Kerros/kerroksia
  2/5
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  On, koillinen, lasitettu
 • Ikkunoiden suunta
  koillinen
 • Hissi
  Kyllä
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin, Liesi (keraaminen), Astianpesukone
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna, Kiuas, Peilikaappi, Suihku, Pesukoneliitäntä, Seinät (laatta), Lattiat (laatta), Lattialämmitys
 • Lattiapäällyste
  parketti
 • Rakennusvuosi
  2018
 • Energialuokka
  C 2013
 • Rakennusmateriaali
  Betonielementti
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Ullakko/kellarikomero, Ulkoiluvälinevarasto, Väestönsuoja
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Tontti
  Oma tontti
 • Hoitovastike
  137,20 €/kk
 • Rahoitusvastike
  546,30 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  683,50 €/kk
 • Myyntihinta
  49 715,00 €
 • Velaton hinta
  165 500,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Keljo

Alueesta yleisesti

Keljo on Jyväskylän 10. kaupunginosa. Laajemmin ymmärrettynä se on kaupungin seitsemäs suuralue, joka sijaitsee eteläisessä Jyväskylässä. Matkaa Jyväskylän keskustaan on 3–10 kilometriä. Keljossa on melko vanhoja omakotitaloalueita. Keljonlahden rannalla on myös rakenteilla oleva Keljonlahden voimalaitos. Jyväskylään kuuluvia Keljon kaupunginosia ja pienalueita ovat mm. Keljonkangas, Etelä-Keljo, Sarvivuori ja Sääksvuori. Keljo on aivan suurten markettien keskittymän läheisyydessä, joten matkaa isoillekkaan ostoksille ei kerry paljon. Keljo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, joten matka Jyväskylän keskustaankin taittuu vaivattomasti.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Paikallinen uutisartikkeli

Ilves pihalla

Hannu Castrén kertoo olevansa täysin keljolainen. Kuva: Matti Salmi / Keskisuomalainen

Kuvataiteilija, taidekriitikko, kuraattori ja tietokirjailija Hannu Castrén, 56, toteaa, että osa ihmisen identiteetistä syntyy siitä, missä hän asuu. Keljon herkkä maisema ja erikoinen, monin paikoin lehtomainen luonto on tälle taiteilijalle elinehto.

 • Olen täysin keljolainen, vaikka en olekaan asunut täällä kuin vajaat kaksikymmentä vuotta.

Castrén muutti perheensä kanssa Voionmaankadulta Jyväskylän Taiteilijaseuran värikkäisiin taloihin mielellään, sillä vaikka asunnoissa ei ole ruhtinaallisesti asuintilaa, ateljeetilaa on sitäkin enemmän, 60 neliötä.

 • Aurinko paistaa juuri oikealla tavalla suurista ikkunoista ja antaa tarvittavan valaistuksen taiteen tekemiseen. Kesän hellekään ei häiritse keskittymistä, Castrén huomioi.

Kuusi taloa rakennettiin vuonna 1973. Täysremontti asuntoihin tehtiin 1997.

 • Talot olivat alkujaan laatikkomallisia, mutta remontissa niihin rakennettiin harjakatot. Talot suunnitteli arkkitehti Erkki Kantonen. Keljo todennäköisesti valikoitui rakennuspaikaksi aivan sattumalta, kun kaupunki luovutti maa-alueen kaupungin läheisyydestä taiteilijatalon rakentamista varten, taiteilija muistelee.
Ilves pihalla

Riemukkaat väripilkut ovat osa Keljon mielenkiintoista maisemaa. Castrén kertoo, että Jyväskylän Taiteilijatalosäätiö tarkistaa joka kolmas vuosi, että asunnon saanut taiteilija todella tekee taidetta.

Hannu Castrén ei väsy kehumaan Keljoa asuinalueena, tosin välillä kuuluu myös soraääniä. Alueella on vähän luontoa, mutta se riittää asukkaille.

Vaikka Keljo on rautatien, moottoriteiden, valtateiden ja ramppien tiukassa kainalossa, pihoilla voi nähdä jopa ilveksen, tavallisimmista eläimistä kuten jäniksistä puhumattakaan. Myös satakieli on ilahduttanut kesäiltoina.

 • Ympäristöhän täällä on huikaiseva, etenkin Korkeakosken tienoilla. Vanhoja taloja on onneksi vielä jäljellä joitain.

Hän viittaa etenkin ”laskevan auringon taloon”, joka kuitenkin paraikaa rapistuu asukkaiden puutteeseen.

Se on ilman muuta ollut vaihtoehtokulttuurin keskus Jyväskylässä ja hyvä esimerkki myös puurakentamisen mahdollisuuksista.

 • Kerrostalonkin voi rakentaa betonia kaihtaen.

Castrén haikailee myös aikaa, jolloin he muuttivat Keljoon. He ehtivät nähdä asuinalueensa ilman marketeja.

 • Paikalla oli vain niittyä.
Puita äänieristeeksi

Aiemmin kodin toisen kerroksen ikkunasta näkyi myös Keljonlahti, mutta nyt näkymän peittää teiden viidakko ja voimalaitoksen savupiippu.

 • Äänisaaste, joka lähtee niin liikenteestä kuin voimalastakin, piirittää meidät joka puolelta, Castrén harmittelee.

Hän muistuttaa kaupunkia lupauksesta, joka asukkaille annettiin, kun marketien ramppia rakennettiin.

Rampin ja talojen väliseen metsikköön luvattiin istuttaa kuusia äänieristeeksi, ja ne olisivatkin hoitaneet eristyksen oivallisesti.

 • Muutama kuusi siihen istutettiin, mutta niistä kuoli aika pian puolet. Viime kesänä voimalan rakentamista varten metsikköä myllättiin lisää oikein kunnolla, ja nyt paikalla on mutapelto.
Ei läpikulkua

Moitteen seuraksi Hannu Castrén haluaa myös kiittää kaupunkia ratkaisusta, joka toteutuessaan olisi pilannut koko Keljon vanhan puolen täysin.

Kun marketit aikoinaan rakennettiin, suunniteltiin vakavasti, että autoliikenne marketeihin tapahtuisi Korkeakosken tietä eli vanhaa Tampereen tietä pitkin. Suunnitelma kaatui onneksi, ja ramppi rakennettiin sen sijaan.

 • Ajattele, mikä liikenne tässä nyt olisi, taiteilija kauhistelee.

Keljon alakoulukin olisi ollut kyseisen tien varrella. Koulun sijainti näin keskeisellä paikalla Keljoa ilahduttaa asukkaita. Koulumatka on kaikille Keljon lapsille turvallinen.

 • Mekin kerkesimme nauttia turvallisesta koulusta.

Nyt Castrénin kolme lasta ovat jo maailmalla, mutta kohta viisi lastenlasta pääsee vuorostaan nauttimaan rauhaisasta ja turvallisesta pihapiiristä mummilassa vieraillessaan.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 27.11.2010. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Jämsästä lupaus Aville: Päivystyspalveluja vahvistetaan vielä tänä vuonna
Jämsästä lupaus Aville: Päivystyspalveluja vahvistetaan vielä tänä vuonna
Jämsän Jokilaakson sairaan päivystystoimintoja vahvistetaan vielä tänä vuonna. Näin linjataan lausunnossa, jonka Jämsän Terveys Oy antoi kaupunginhallituksen siunaamana Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan torstaina.Se hyväksyi kaupungin ja Pihlajalinnan...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Innokkaimmat hankkivat kuusen jo halloweeniksi
Innokkaimmat hankkivat kuusen jo halloweeniksi
Juhlat Etkö jaksa odottaa jouluun, jotta pääset tuomaan kuusen sisään? Ei tarvitsekaan. Joulun klassikkokoriste soveltuu halloweenin juhlintaan, kun siihen ripustaa teemaan sopivat koristeet. Halloween-kuusi näyttäytyy jo useina versioina sosiaalisessa mediassa, kertoo voice.fi-sivusto. Sellainen syntyy...
Lue lisää