Omakotitalo 3H 77 m²
Alvar Aallon tie 19, Säynätsalo (Jyväskylä, Muuratsalo)

Myyntihinta: 129 000,00 €

Kahden makuuhuoneen talo, jossa autolle katos ja mukavasti varastotilaa. Ilmalämpöpumppu helteille helpotukseksi. Talon katto sekä lämmitysjärjestelmä uusittu. Tämä sijaitsee Muuratsalon sydämessä, reilun kokoisella omalla tontilla. Suojaisalla takapihalla kota illanistujaisiin. Nauti tästä kaikesta jylhän maiseman kera. Tee tästä se oma kotisi!

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8162477
 • Osoite
  Alvar Aallon tie 19, 40900 Säynätsalo
 • Asuintilat
  3h, k, s, erill.wc
 • Muut tilat
  tekninentila, varasto*2
 • Huoneluku
  3
 • Pinta-ala
  77 m²
 • Kokonaispinta-ala
  102,3 m²
 • Kerrosala
  102,3 m²
 • Yleiskunto
  Tyydyttävä
 • Kerros/kerroksia
  1/1
 • Oma sauna
  Kyllä
 • Parveke
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin, Kaapistot, Liesi (keraaminen), Liesituuletin, Astianpesukone
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna, Kiuas (sähkö), Erillinen WC, Peilikaappi (wc), Suihku, Pesukoneliitäntä (kph), Seinät (laatta), Lattiat (laatta)
 • Pintojen materiaalit
  Seinät: levy/laatta, Lattiat: Kosteat tilat laatta, muuten muovi
 • Rakennusvuosi
  1975
 • Energialuokka
  Ei lain edellyttämää energiatodistusta
 • Kattotyyppi ja materiaalit
  Harja, Pelti
 • Lämmitys
  Ilma-vesilämpöjärjestelmä / sähkö
 • Tehdyt korjaukset ja muutokset
  Korjaukset: lämmitysjärjestelmän uusinta (myös putket ja patterit) -16, KV-johdot -13, Katto: uusittu -15, Kylpyhuone/wc: -, Julkisivu ym.: -
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  1 543 m²
 • Tonttikuvaus/maasto
  Suojainen tasamaatontti
 • Kaavatiedot
  vahvistettu, Tila asemakaava alueella, mahdollisista laadunmuutoskustannuksista vastaa ostaja.
 • Velaton hinta
  129 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Muuratsalo

Alueesta yleisesti

Muuratsalo on saari, joka sijaitsee aivan Säynätsalon ja Muuramen vieressä. Muuratsalon pohjoiseen pistävää vuorimaista niemeä sanotaan Satasarviseksi ja Satasarvisesta pohjoiseen työntyvää niemeä Haikaksi. Satasarvinen kohoaa noin 70 metriä Päijänteen pinnan yläpuolelle. Sen laki tunnetaan myös näköalapaikkana. Satasarvisen eteläpuolella oleva Paljaspää on kalliomäki, jolla kulkevalta luontopolulta on paikoin esteettömät näköalat 60-70 metriä alemmas Päijänteen Hauhonselälle. Muurame on toimiva, kasvava keskisuomalainen kunta, joka tarjoaa kehittyneitä kunnallisia palveluja ja viihtyisän työ- ja asuinympäristön. Muuramessa asukkaat nauttivat luonnon läheisyydestä, kauneudesta ja rauhasta. Kuntaa kehitetään kuntalaisten tarpeet huomioiden. Peruspalveluiden lisäksi Muuramen kunta tarjoaa asukkailleen monipuoliset vapaa-ajan palvelut. Moderni ja kehittyvä Muuramen kunta sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien ja valtatien 9 / E 63 varrella. Jyväskylään on noin 15 minuutin ja lentokentälle noin 40 minuutin matka.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Paikallinen uutisartikkeli

Monelta ajalta

Muuratsalon Paljaspään laelta on komea näkymä Poronselälle. Kuva: Risto Aalto / Keskisuomalainen

Muuratsalossa asuvat eivät ehkä tarvitse kesämökkiä, sillä alueen luonnonmukaisuus järvineen täyttää todennäköisesti mökkitarpeen.

 • Tämä meidän talo on minulle kuin vapaa-ajan asunto, sillä työni on jatkuvaa matkustamista. Tulen töistä kotiin kuin tulisin lomalle, ainakin yritän päästä siihen tunnelmaan, toteaa muuratsalolainen Anneli Tuura.

Hän itse on asunut saarilla jo yli kymmenen vuotta, ja yhdessä miehensä Matti Niemisen kanssa talossaan seitsemän vuotta. Alina-tytär, 5, on myös paljasjalkainen muuratsalolainen.

Tuura sanoo myös, että hän ei ole tyypillinen Muuratsalon asukas, sillä hänellä ei ole saarella juuria kuten hyvin monella sen asukkaalla on.

Monelta ajalta

Tuura-Nieminen-pariskunta kunnostaa ja laajentaa paraikaa vuonna 1936 rakennettua, hyvin tyypillistä aikakautensa omakotitaloa.

 • Muuratsalosta löytyy erikoisesti taloja jokaiselta vuosikymmeneltä, vanhimmat Haikan puolella ovat 1920-luvulta ja tuoreimpia vielä rakennetaan, Anneli Tuura kertoo.
 • Koko aluehan vasta vapautui 1970- ja 1980-luvulla muillekin kuin säynätsalolaisille. Sitä ennen tontteja myytiin vain kanta-asukkaille, tehtaan työläisille, näin Tuura muistaa kuulleensa.

Taloja toki myytiin muillekin. Talot sijaitsevat myös erityisesti sekaisin, sillä vanhimpien kohdalla ei vielä asemakaava ollut. Tontit ovat melko suuria, ja se mahdollistaa suuret pihat ja puutarhat. Onpa pihoilla pidetty lehmääkin.

 • Meidän pihalta löytyi ikivanha liekatappi.
Pieniä taloja

Anneli Tuura muistelee, että hän ihastui alueeseen vieraillessaan Muuratsalossa asuvan ystävänsä luona.

Alue on suosittu, ja talot vaihtavat vauhdilla omistajaa. Vanhat tehdastyöläisten kodit on aikoinaan rakennettu tehtaan ylijäämätavarasta, eikä laatuvaatimuksia tuolloin vielä tunnettu. Siitä syystä useimmat vanhoista taloista ovat joko hyvin pieniä tai melkoisen huonokuntoisia.

Hiljaisuus on alueen arvoista tärkein Anneli Tuuran mielestä.

 • Tänne ei kuulu lainkaan liikenteen melut. Helsinkiläiset ystävämme ovat ihmeissään täällä käydessään.

Luonnon tärkeyttä ei epäile kukaan, sen verran paljon sitä joka puolella on. Muuratsalon ja myös naapurisaarien luonnonrannat ovat usein paikoin hiekkarantaa, ja vuosien varrella kaupunki onkin kunnostanut alueelle monta uintipaikkaa. Nyt käytössä on yksi kaupungin ylläpitämä ranta.

 • Me tosin käymme muiden saarelaisten tavoin myös sellaisella rannalla, Kaivorannalla, jolla komeilee kyltti ”Uimaranta on poistettu käytöstä”. Ranta on kuitenkin yleensä täynnä ihmisiä, Anneli Tuura nauraa.

Matti Nieminen puolestaan kiittelee ympärillä olevaa, lähes erämaata muistuttavaa metsää.

Siiirtolohkaremaisema on karuudessaan hyvin kaunis.

 • Näin eräänä talvisena aamuyönä suden tuossa tonttimme reunalla, hän kertoo.
 • Tosin siitä on kulunut jo muutama vuosi.
Vaeltajan keidas

Muuratsalossa voi vaeltaa komeissa maisemissa. Anneli Tuuran kodin läheltä menee muutaman kilometrin pituinen luontopolku, joka huipentuu Paljaspää-nimiselle kalliolle.

 • Sieltä näkee Jyväskylään ja aina Laajavuoren mäkeen asti. Maisemat ovat kuin Kolilla, Tuura ihastelee.

Myös näkymä toiselta korkealta paikalta, Satasarviselta on yhtä huikaiseva. Kauempaakin monet saapuvat patikoimaan ja retkille ainutlaatuisiin metsiin.

Palvelut lähellä

Muuratsalo on perinteinen alkuperäisväestön ja heidän sukujensa kansoittama saari, mutta muuri on alkanut murtua. Vanhoja taloja kunnostetaan nuorissa käsissä, ja lapsiluku kasvaa kohisten. Muuratsalossa on päiväkoti Aallokko ja alakoulua aina neljännelle luokalle asti. Sen jälkeen koulua käydään viereisellä saarella, Lehtisaaressa.

Emäsaari Säynätsalo puolestaan tarjoaa Muuratsalon asukkaille kaikki palvelut, saarelta itseltään ei juuri mitään ekstraa löydä. Säynätsalossa on terveyskeskus, apteekki, kirjasto, kaupat, kampaamot ja jopa pitseria.

Yksi erikoisuus tosin löytyy, toistaiseksi. Mairen baari saaren länsirannalla kutsuu asukkaita elintarvikekioskiin pikkuostoksille, mutta myös kahville ja viikonlopun iltaisin karaokea laulamaan. Baaria emännöivä Maire Seppänen on touhunnut baarissaan jo 15 vuotta, ja nyt on aika jäädä eläkkeelle.

 • Baarikioski on myynnissä. Heti kun sopiva ostaja löytyy, minä siirryn vapaalle, Maire Seppänen ilmoittaa selkeästi.

Anneli Tuurakin tunnustautuu Mairen baarin kävijäksi.

 • Suunnitteilla on mennä naisporukalla jalka- ja lentopalloharjoitusten kesäkauden päättäjäisten jälkeen baariin drinksuille ja laulamaan, Tuura kertoo.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 7.8.2010. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Jyväskylän aluekaavoitus

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Osaavatko nuoret enää soittaa puhelimella? – Pikaviestimet ovat syrjäyttäneet perinteisen langoilla roikkumisen, puhelintöihin ei ole tunkua
Osaavatko nuoret enää soittaa puhelimella? – Pikaviestimet ovat syrjäyttäneet perinteisen langoilla roikkumisen, puhelintöihin ei ole tunkua
Osaavatko nuoret enää puhua puhelimessa? Kysymystä on pohdittu jyväskyläläisessä markkinatutkimustalo Tietoykkösessä, joka on etsinyt tuloksetta tutkimushaastattelijaa tekemään puhelinhaastatteluita. Aikaisemmin etenkin opiskelijat ovat tarttuneet pesteihin hanakasti, mutta nyt tekijää ei tunnu löytyvän....
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Kuinka loihtia uutta ilmettä kotiin nollabudjetilla, sadalla eurolla tai 500 euron budjetilla? Ammattilaiset vastaavat
Kuinka loihtia uutta ilmettä kotiin nollabudjetilla, sadalla eurolla tai 500 euron budjetilla? Ammattilaiset vastaavat
Kysyimme kolmelta sisustusalan ammattilaiselta, kuinka toisit uutta ilmettä syksyiseen kotiin kolmella eri rahasummalla: nollabudjetilla, sadalla eurolla ja 500 eurolla. Sisustussuunnittelija, bloggaaja Maru HautalaNollabudjetti:Käyttäisin hyväksi luonnonantimia. Keräisin järviruokoa ja mustikanvarpuja...
Lue lisää