Annamari Pirinen
Annamari Pirinen Kiinteistönvälittäjä, LKV - 040 675 4480

Kerrostalohuoneisto 2h+k+kph 54 m²
Rajakatu 30, Jyväskylä (Keskusta)

Myyntihinta: 119 000,00 € Velaton hinta: 119 000,00 €

Koti tunnelmallisessa kerrostalossa lähellä kaupungin keskustaa. Tuomiojärven ja Harjun läheisyys mahdollistavat hyvät ulkoilumahdollisuudet. Kohtuullinen hoitovastike ja tehdyt isommat remontit mahdollistavat edullisen asumisen tässä kodissa.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Sain opiskelupaikan Jyväskylän yliopistoon kesällä 2014, jonka jälkeen uskaltauduin etsimään itselleni kaksiota Jyväskylästä. Pidän itse tunnelmallisista vanhoista taloista, ja itsestään selvää oli, että asunnon oli löydyttävä keskustan läheisyydestä. Silloin minulla oli vielä koira, joka toi omat kriteerinsä asunnon etsintään. Kun astuin elokuun alussa vehreään pihaan ja ensimmäisen kerroksen asuntoon, tiesin heti, että tässä se on: meille sopiva koti. Keskustaan ja yliopistolle oli lyhyt matka, vierestä löytyi loistavat ulkoilupaikat ja lenkkipolut ja lisäksi alue on rauhallinen ja idyllinen. Kodissani erityisen ihanaa oli tilava keittiö ja mahdollisuus tehdä ruokaa isommallekin porukalle. Mieleeni ovat jääneet erityisesti keittiön pöydän ääressä vierailleet ystävät, joiden kanssa on itketty ja naurettu läpi vuodenaikojen. Tilava olohuone mahdollisti sen, että minulla oli työpöytä koulutöitä varten. Tuon pöydän ääressä on eräskin yö valvottu esseitä kirjoitellen ja teetä juoden. Varsinkin kandidaatin tutkielma valmistui lopulta kokonaan kotoa käsin. Rajakadun toisella puolella oleva JAMK on palvellut minua hyvin opiskeluvuosinani. Kävin siellä usein lounaalla, ja moni korkeakoululiikunnan ryhmäliikuntatunti pidettiin siellä. Viihdyin Rajakadulla opintojeni jälkeenkin, kun siirryin työelämään. Lyhyt työmatka keskustaan ja lähellä olevat peruspalvelut (kauppa, terveyskeskus jne) saivat minut jäämään. Nyt kuitenkin uudet työkuviot vievät minut pois Jyväskylästä, ja asunto etsii uusia asukkaita.

Omistajan Top 3

Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8168025
 • Osoite
  Rajakatu 30, 40200 Jyväskylä
 • Huone-erittely
  2h+k+kph
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  2h+k
 • Huoneluku
  2
 • Pinta-ala
  54 m²
 • Yleiskunto
  Tyydyttävä
 • Kerros/kerroksia
  1/3
 • Oma sauna
  Ei
 • Parveke
  Ei
 • Ikkunoiden suunta
  koillinen/lounas
 • Hissi
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin (uusittu 2014), Liesi (keraaminen liesi, uusittu 2014), Liesituuletin
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Peilikaappi, Pesukoneliitäntä
 • Lattiapäällyste
  laminaatti
 • Rakennusvuosi
  1955
 • Energialuokka
  F 2013
 • Rakennusmateriaali
  Tiili
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Ullakko/kellarikomero, Pesutupa, Mankeli, Ulkoiluvälinevarasto, Sauna
 • Lämmitys
  Kaukolämpö
 • Suoritetut korjaukset
  Ulko-ovien uusiminen 2018 Porraskäytävän huoltomaalaus 2016 Viemäreiden pinnoitus 2013 Käyttövesi- ja sähköjärjestelmien uusinta sekä pohjaviemärin osittainen uusiminen 2011-12 Viemäreiden kuntotutkimus 2009 Lukitus 2006 Ikkunoiden vaihto, patteriverkoston tasapainotus 2005 Lämmönjakohuoneen saneeraus 2004 Antenniverkoston saneeraus 2002 Katto- ja parvekeremontti 1998
 • Päätetyt korjaukset
  4.6.2019 pidetty yhtiökokous on päättänyt parvekkeiden saneerauksen toteuttamisesta. Hanke rahoitetaan 45.000€:n suuruisella pankkilainalla. Osakkailla on mahdollisuus maksaa lainaosuutensa kertasuorituksena urakan valmistuttua, kun lopulliset kustannukset ovat selvillä. Huoneiston osuus parvekkeiden saneerauksesta on noin 2100€ taloyhtiöltä saadun tiedon mukaan.
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  Ilmanvaihtokanavien puhdistus, jäteaseman uusiminen
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  2 192 m²
 • Hoitovastike
  159,00 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  159,00 €/kk
 • Myyntihinta
  119 000,00 €
 • Velaton hinta
  119 000,00 €

Kohde kartalla

Nordea Jyväskylä

Kuvaus

Paikallinen Nordea palveluksessasi. Olemme asiantuntijoita Jyväskylässä ja vähän laajemminkin. Ota rohkeasti yhteyttä! Kassapalvelut Neuvontapalvelut Valuutan vaihto Tallelokero Raha-automaatti Kolikkopiste Laskunmaksuautomaatti

Yhteystiedot ja aukioloajat

Nordea Jyväskylä Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä Avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-16. Ajanvaraus numerosta 0200 3000, joka palvelee 24/7.

Yhteyshenkilö

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytölle etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupausten turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun "se oikea" osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitset lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin

Jyväskylä Keskusta

Alueesta yleisesti

Jyväskylän keskusta on Jyväskylän vanhin ja keskeisin kaupunginosa. Se rajoittuu kaakossa Jyväsjärveen ja rautatiehen, koillisessa Tourujokeen, luoteessa Harjun puistoalueeseen ja lounaassa Jyväskylän yliopiston alueeseen. Jyväskylän keskusta on kaupunkimaisemaa parhaimmillaan. Keskustaa halkoo Kauppakatu osin kävelykatuna. Kävelykadun varrelle on keskittynyt monipuolisten palveluiden, ostosmahdollisuuksien ja ajanviettopaikkojen verkosto. Tavaratalot, kauppakeskukset, erikoisliikkeet, kahvilat, ravintolat, teatterit ja museot ovat kaikki sijoittuneet lähelle toisiaan ja asiointi autottomassa ydinkeskustassa on miellyttävää. Kauppakadun eteläpäässä löytyy Jyväskylän yliopiston kampusalue, joka on Suomen kauneimpia. Keskustan alueelta löytyy kaikki mitä arkielämään tarvitsee. Kauppakatu tarjoaa ostos- ja palvelumahdollisuudet, mutta myös ulkoilumahdollisuudet ovat keskustassa kivenheiton päässä. Jyväsjärvenrantaväylälle on 10 minuutin kävelymatka ja Yliopistokadun vierellä nouseva Harju tarjoaa myös ulkoilu- ja urheilumahdollisuuksia. Keskustassa sijaitsee myös Jyväskylän matkakeskus, josta löytyvät rautatieasema sekä linja-autoasema. Molemmat ovat hyvin tärkeitä Keski-Suomen liikenteen kannalta. Jyväskylän perinteinen yläkaupunki ulottuu yliopiston kampukselta Kilpisenkadulle eli nykyisen kävelykadun eteläpäähän. Yläkaupungin asukasyhdistyksen toimiala on kuitenkin koko ruutukaava-alue. Jyväskylän perustamisen aikoihin yläkaupungilla asui lähes kaikki kaupungin asukkaat ja nykyään se on Keski-Suomen tiheimmin asuttu alue. Siitä huolimatta yläkaupunki on luonnonläheinen. Sitä reunustavat idässä Jyväsjärvi ja lännessä kaunis Harjun ulkoilualue. Etelässä Yläkaupunki päättyy yliopiston viehättävään kampusalueeseen. Itse yläkaupungin sisälläkin on kolme perusparannettua puistoa. Yläkaupungin vahvuus on palvelujen läheisyys. Yläkaupungilla asuva ei välttämättä tarvitse autoa, sillä monipuolisten kauppapalvelujen lisäksi pääkirjasto ja teatteri sijaitsevat yläkaupungilla. Myös kaupungintalo ja keskeiset virastot ovat yläkaupungilla. Uimahalli on yliopiston kampusalueella. Jäähalli ja liikunnan monitoimitalo ovat Uimahallin tuntumassa. Yläkaupungilla voi kouluttautua esikoulusta vaikka tohtoriksi saakka. Alueella on peruskoulu, lukio ja yliopiston pääkampus. Kaikkiin näihin on kävelymatkaa vajaa kilometri, asuipa sitten missä osassa yläkaupunkia hyvänsä.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Haastattelu

Jukka Juusela, kunnallisneuvos, Keskustan asukas

Olen asunut yläkaupungilla lähes koko elämäni eli yli 60 vuotta. Yläkaupunki sopii asuinpaikaksi kaikille. 1950- ja 1960-luvulla täällä oli paljon lapsia, mutta nykyään etupäässä opiskelijoita ja eläkeläisiä. Se johtuu paljolti pienten asuntojen suuresta määrästä. Ihmisten tilan tarve on muuttunut. Lapsiperheet eivät enää asu kaksioissa. Pienet asunnot ovat siirtyneet sijoitusasunnoiksi opiskelijoiden käyttöön. Eläkeläisissä on alueen vanhoja asukkaita tai omakotitalonsa myyneitä uusia tulijoita.

Alueen parhaat puolet ovat palvelujen läheisyys ja toisaalta luonnon läheisyys. Itse luovuin pari vuotta sitten autosta, koska minulla ei ole kesämökkiä. Täällä autoa ei tarvitse. Kaupunkisuunnittelussa aluetta kutsutaan bohemialueeksi. Sitä se varmaan onkin myönteisessä mielessä. Alueella on kulttuuriravintoloita, mielenkiintoisia erikoisliikkeitä ja monipuolisia palveluja. Samalla alue on turvallinen ja rikoksia tapahtuu vähän.

Paikallinen uutisartikkeli

Kirjasto on tärkeä

Ritva ja Risto Lehmusoksa nauttivat asunnossaan huikeista maisemista. Kuva: Klaus Elfving / Keskisuomalainen

Jyväskylän keskustassa asuu paljon opiskelijoita, eläkkeellä olevia ja sinkkuja. Mutta näkee siellä myös ”mökkiläisiä”. Ritva, 74, ja Risto Lehmusoksa, 74, ostivat aivan ydinkeskustasta vapaa-ajan asunnon neljä vuotta sitten. Vakituinen osoite heillä on Sumiaisissa ”maalla”.

 • Sieltä maalta on mukava lähteä välillä kaupungille asioille, konserttiin, kylään, elokuviin, teatteriin. On tosi hienoa, kun ei tarvitse körötellä enää yötä myöten takaisin kotiin vaan voi jäädä kaupunkiin yöksi. On kuin lähtisi aina pienelle matkalle, iloitsee Risto Lehmusoksa.

Aktiivinen pariskunta kun ei osaa olla aloillaan, vaikka eläkkeelläkin ollaan oltu jo kymmenkunta vuotta.

Kirjasto on tärkeä

Lehmusoksat etsivät pitkään sopivaa kakkosasuntoa, sillä pari vaatimusta uudelle kodille asetettiin.

 • Sen piti olla ihan keskustassa, ja taloyhtiöllä piti olla lämmin autotalli, johon saisimme automme. Emme olisi voineet kuvitellakaan, että rapsuttaisimme auton ikkunoita jossain sivukadulla, Ritva Lehmusoksa toteaa.

Keskustassa asumisen vaatimus johtui myös siitä, että ruokakirjailijapariskunta tarvitsee jatkuvasti niin kaupunginkirjaston kuin yliopiston kirjastonkin valikoimia.

 • Jyväskylän yliopiston kirjastossa on esimerkiksi Fennica-kokoelma, joka on harvassa kaupungissa. Sitä käytämme paljon, Risto Lehmusoksa kertoo.

Fennica-kokoelmasta löytyvät kaikki Suomessa julkaistut kirjat ja teokset, joissa on vähintään 48 sivua.

 • Muun muassa vanhoja keittokirjoja ei juurikaan mistään muualta saa käyttöönsä.
Oopperaan ja leffaan

Nyt Lehmusoksat viettävät osan ajastaan kaupungin keskustassa, ja elämä siellä on tietysti tyypillistä kaupunkielämää, johon on totuttava. Melun ja hälinän ei saa antaa häiritä.

Paljon maailman turuilla kulkenut pariskunta kuitenkin suree ja harmittelee yhtä keskustan ilmiötä.

 • Kirkkopuisto muuttuu viikonloppuisin näin kesäaikaan sellaiseksi taistelutantereeksi, että emme moista ole nähneet missään, Lehmusoksat ihmettelevät.

Mutta ongelma on heille kuitenkin loppujen lopuksi vähäinen, sillä plussapuolelle kertyy paljon enemmän.

 • Olen suuri oopperan ystävä, ja nythän Finnkino on esittänyt maailmanoopperoita jo useammankin kerran.

Viimeksi kävin katsomassa Rossinin Armidan, Ritva Lehmusoksa hehkuttaa.

Elokuvissa käynti on toinen lempipuuha, samoin konsertit. Maalla asuessa näistä iloista yleensä ensimmäisenä tinkii.

Torilla herkkuja

Ruokaihmisinä pariskunnalle merkitsee paljon myös mahdollisuus käydä torilla, ruokaostoksilla, ravintoloissa ja kahviloissa.

 • Nyt torilta saa jo paljon herkkuja, kuten varhaiskasviksia, savukalaa, tuoretta kalaa, ja uusimpana lörtsyjä, Risto Lehmusoksa sanoo.

Tosin hän kaipailee torille myös keskisuomalaista tarjontaa. Lörtsythän eivät sitä puolta edusta.

Kauppahallin ja maalaispuodin puutteen ruokakirjailijat osittain ymmärtävät.

 • Jyväskylän asukasrakenne on tässä mielessä liian opiskelijavoittoista. Eivät opiskelijat kaipaa toreja, kauppahalleja eivätkä lähiruokayllätyksiä. Heille riittävät ihan muut ilot, Lehmusoksat vihjailevat.

Samaan hengenvetoon he ovat myös ilahtuneita esimerkiksi Mäkisen kivijalkakalakaupasta Kauppakadulla.

Harjulla kuntoillaan

Viereinen Harjun alue saa Ritva-emännältä kiitosta.

 • Käyn aina siellä sauvakävelemässä, kun olemme täällä. Ja on sieltä upeat näköalat.

Kuntoilulenkin jälkeen Lehmusoksien ”mökillä” lämpiää sauna. 55-neliöinen kaksio kunnostettiin perin juurin, ja sinne rakennettiin myös tilava kylpyhuone saunoineen. Sumiaisten-kodissa puolestaan kylvetään puulämmitteisessä rantasaunassa ja pulahdetaan uimaan Keiteleen puhtaisiin vesiin.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 10.7.2010. Teksti: Eija Juutilainen / Keskisuomalainen

Aluekehitys

Aluekehitys Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Paikallisuutiset

Keskisuomalainen - uutiset
Keskisuomalainen - uutiset
Lue lisää
Kirja-arvio: Riikka Pelon uutuusromaani Kaikki elävä on yksi kirjasyksyn helmistä
Kirja-arvio: Riikka Pelon uutuusromaani Kaikki elävä on yksi kirjasyksyn helmistä
Riikka PeloKaikki eläväTeos 2019. 615 s. Kaiken perustana on kieli. Sanat, jotka jättävät jäljen, sekä ne jotka ovat vain huurua, kehojen liikettä. Kieli, pohjiaan myöten, on olennainen osa Riikka Pelon romaania Kaikki elävä.Se on tarina kielen ja äänen lisäksi paljosta muusta. Sen monikerroksinen rakenne...
Lue lisää
Keskisuomalainen - Kotipeili
Keskisuomalainen - Kotipeili
Lue lisää
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Vesi menee alas, kosteus nousee ylös
Omakotitalokauppa ja etenkin vanhojen omakotitalojen myynti käy nihkeästi, näin kiinteistönvälittäjät ovat meille kertoneet. Olisiko yhtenä syynä huonoon kauppaan talojen puutteellinen salaojajärjestelmä ja näin ollen vajavainen kosteuseristys.Syitä siihen, miksi salaojaremonttia ei ole tehty, on monia....
Lue lisää