Niina Muhli
Niina Muhli Kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT

010 228 4119 040 682 5379

Puutalo 2h, k, kph/wc + erillinen wc 60 m² (yhtiöjärjestyksen mukainen pinta-ala 35 m2)
Puistokatu 18, Turku (Portsa)

Myyntihinta: 190 260,36 € Velaton hinta: 197 000,00 €

Idyllinen puutalokoti Portsassa odottaa uusia asukkaitaan Puistokadun varrella. Puistokadun keskellä kulkee tämän suositun asuinalueen raja, joten liitytkö Portsalaisiin? Seesteisen rauhallinen sisäpiha keskellä vilkkainta Turkua, historian havinaa ja tunnelmaa. Tämän kodin asuintilat sijoittuvat kahteen tasoon ja asunnon alapuolisissa kellaritiloissa on mahdollisuus laajentaa lisää. Kellari on tällä hetkellä varastona. Asuntoa on remontoitu vanhaa kunnioittaen, tarkoituksellisesti rustiikkista jälkeä jättäen. Yläkerran makuutiloissa on suuret valoa antavat kattoikkunat, joista on mukava katsella vaikka tähtitaivasta nukkumaan mennessä. Kauniisti ja nykyaikaisesti toteutettu kylpyhuone suihkukaapilla tuo yläkerran tiloihin todellista mukavuutta. Kakluuni ja puuhella ovat toiminnassa, palavien takkapuiden rätinässä on mukava nauttia tämän puutalokodin tunnelmasta. Vilkkaan kadun äänet eivät kuulu asuntoon sisälle, asunnossa on rauhallinen ja lämmin tunnelma. Hyvin toimivan keittiön ikkunat ovat sisäpihalle päin, viihtyisä pihanäkymä rauhoittaa arjen kiireen keskellä. Yhtiön pihalta löytyy tiilirakennus, jossa ulkoiluvälinevarasto ja yhtiön yhteinen sauna, joka on viehättävä ja hyvässä kunnossa.

Asunnon esittely

Ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Tällä kohteella ei ole Joustavaa Esittelyä. Joustava Esittely on uusi SKV:n palvelu, jolla säästetään asunnon myyjän aikaa. Saat sen vain SKV:lta. Tutustu palveluun tästä

Jos kohteella tällä hetkellä ei ole julkisia esittelyitä, ota yhteyttä kohteen välittäjään sopiaksesi yksityisesittelyn.

Kodin Tarina®

Tarinaa kodista

Joskus tulee vastaan se päivä, jolloin on aika siirtyä eteenpäin ja sulkea kaikki ihanat muistot sydämeen.

Ensimmäiset muistot mummolasta ja tästä kodista ovat tuoksuja ja makuja. Tuntuu, että mummulassa tuoksui  aina puuhellalla paistetuilta letuilta, mansikkahillolta ja itsetehdyltä viinimarjamehulta. Se sama mummun paistinpannu oli itselläkin käytössä usein, ensimmäinen lettu oli AINA Koiralle. Mummun viisaus, jonka ansiosta sai ruuanlaittoa jatkaa rauhassa. Yhdessä haettiin Puutarhakadulla vieläkin sijaitsevasta Kosken leipomosta tuoretta reikäleipää, josta leikattiin kapeita leipiä ja päälle levitettiin paksu kerros aitoa voita. Parasta oli syödä leipää roikkuen olohuoneen sohvan selkämyksellä, katsella ohi ajavia autoja sekä seurata kaupungin vilinää, oli kuin olisi katsonut sitä toisesta maailmasta.

Keittiön nurkassa puuhellaa vastapäätä oli vanha levitettävä puusohva, mistä oli ihana kömpiä esiin peiton alta pakkasaamuina. Puuhella rätisi ja mummu lämmitti vaatteet hellan yläpuolella telineessä. Eihän se paloturvallisin ratkaisu ollut, mutta arjen luksusta, jota vain Portsalainen osaa arvostaa.

Myös pihan ja Portsan mukulakivien tuntu jalan alla tulivat tutuiksi. Ihanat syksyiset kävelyt Portsan kaduilla ja Puistokadulle varisseiden lehtien kahina jaloissa. Syysmyrskyn tuntu nurkissa, kun villasukat jalassa käpertyy sohvan nurkkaan nauttimaan lämmintä juomaa ja rentoutumaan takkatulen rätinään. Koti, joka on täynnä muistoja vuosisatojenkin takaa, täyttää kaikki aistit.

 

 

Omistajan Top 3

 • Puuhella, jolla keittää nopeat kahvit tai hitaasti hauduttaa taivaallisen lihapadan.
 • Eteisen rappuset jossa on ihana istua keväisen illan kääntyessä yöhön ja nauttia lintujen laulusta ja pihan vehreydestä.
 • Kattoikkunat, joiden alla on ihana makoilla ja katsoa ohi kiitäviä pilviä.
Lue lisää Kodin Tarinasta!

Asunnon tiedot

Perustiedot

 • SKV-avain
  8199325
 • Osoite
  Puistokatu 18, 20100 Turku
 • Huone-erittely
  2h, k, kph/wc + erillinen wc
 • Huone-erittely yhtiöjärj.
  1h+k
 • Huoneluku
  2
 • Pinta-ala
  60 m² , yhtiöjärjestyksen mukainen pinta-ala 35 m2
 • Kokonaispinta-ala
  35 m²
 • Yleiskunto
  Hyvä
 • Oma sauna
  Ei
 • Parveke
  Ei
 • Ikkunoiden suunta
  Etelä, pohjoinen kadulle, sisäpihalle
 • Hissi
  Ei
 • Keittiön varusteet
  Jääkaappipakastin (jääpalakoneella + kylmä vesi), Kaapistot, Liesi, Astianpesukone
 • Kylpyhuoneen/wc:n varusteet
  Sauna (taloyhtiössä), Erillinen WC (ylä-ja alakerrassa wc), Peilit, Suihku (suihkukaappi)
 • Lattiapäällyste
  Lankkulattiat
 • Rakennusvuosi
  1904
 • Energialuokka
  F 2013
 • Rakennusmateriaali
  Kivi/puu
 • Yhtiön yhteiset tilat
  Askarteluhuone, Ulkoiluvälinevarasto, Sauna
 • Lämmitys
  Sähkö
 • Suoritetut korjaukset
  Porttikäytävän rappaus/ maalaus 2016, kellarin asbestikartoitus 2016, maaperätutkimukset 2016, asbestipurku/ kellarimaan pintamaan poisto 2016, kellarimaan pintamaan poisto 2016, saunaremontti 2014-2015, kivitalon kellarin hankeselvitys 2015, aidan korjaus luoteisrajalla 2015, valokuituyhteyden asentaminen 2014, pihan tasaustyö 2013, liiketilojen maalaus 2013, uusi vesijohto/ viemäri saunalle 2013, kattojen maalauskorjauksia 2008, liikkeiden remontti 2008, antennijärjestelmä 2002, parvekekorjaus 2001, saunan katto 2000, saunan edustan piha-alue 2000, puutalojen runkoputkistot 1999, porraskäytävän maalaus 1998, pihaviemärit 1997, ulko-ovet 1992, käyttövesijohdot/ viemärit 1975
 • Päätetyt korjaukset
  Kivitalon kellarin kunnostus sekä vesien hallinta sisä- ja ulkopuolella
 • Suunnitteilla olevat korjaukset
  Puu- ja kivitalojen julkisivumaalaus 2018-2019, kivitalon parvekekorjaukset 2018-2019
 • Tontti
  Oma tontti
 • Tontin pinta-ala
  3 068 m²
 • Hoitovastike
  110,25 €/kk
 • Rahoitusvastike
  46,55 €/kk
 • Yhtiövastike yht.
  156,80 €/kk
 • Myyntihinta
  190 260,36 €
 • Velaton hinta
  197 000,00 €

Kohde kartalla

Portsa

Alueesta yleisesti

Portsa eli Port Arthur sijaitsee Aurajoen länsipuolella Puistokadun ja Länsirannan välissä. Port Arthurin rakennukset ovat lähinnä puutaloja, joita erottavat paikoin kapeat kadut. Osa kaduista on mukulakivipäällysteisiä. Kaupunginosan väkiluku on noin 4 700. Nykyään Port Arthurin alueella asuu noin tuhat taloutta ja siellä toimii kaupunginosayhdistys Portsa ry. Alueella sijaitsee peruspalvelujen lisäksi vuonna 2006 avattu palvelukoti nimeltä Portsakoti. Rauhallinen ja viihtyisä asuinalue. Ihanteellinen lapsiperheille. Palvelut lähellä, hyvät liikenneyhteydet. Lähin lukio on Turun klassillinen lukio.

Lähde: Wikipedia - lisää täältä

Alueen perustiedot

Aluekehitys

Omaa kotia etsiessä on hyvä huomioida myös asuinalueella lähivuosina tapahtuvat kaavoitukselliset muutokset. Onko asunnon läheisyyteen tiedossa liikenneratkaisuja, jotka parantavat kulkua kodin ja palveluiden välillä? Tai onko asuinalueelle suunnitelmissa lähikaupan, koulun tai esimerkiksi tehtaan rakentaminen? Alueen kehittymisellä voi olla suuri vaikutus myös asunnon myymiseen. Lähialueen palvelut sekä liikenne- ja rakennusratkaisut voivat vaikuttaa hintoihin sekä siihen, kuinka paljon asunnolle löytyy ostajia myyntivaiheessa.

Paikkakunnan kaavoitussivu

Paikalliset yhteistyökumppanit

Paikalliset kumppanit ovet meille tärkeitä. He ovat tärkeä osa paikallista identiteettiämme ja esittelemme heitä ylpeänä sivuillamme. Tutustu alla heidän tarjoomaansa.

Pentik Oy

Pentik on sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. 
Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta. 
Keramiikkatehtaamme sijaitsee Posiolla.

Realia Asuntovuokraus

Realia Asuntovuokraus on Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä, ja teemme vuosittain keskimäärin 10 000 vuokrasopimusta. Valtakunnallisessa hakijarekisterissämme on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden ajantasaiset tiedot. Realia Asuntovuokraus on Suomen Vuokranatajat ry:n kannattajajäsen ja noudatamme hyvää vuokravälitystapaa. Ota yhteyttä!

Realia Asuntovuokraus http://www.realiaasuntovuokraus.fi/

Realia Isännöinti

Realia Isännöinti on Suomen suurin isännöintiyritys noin 10 prosentin markkinaosuudella. Palvelemme noin 4 500 taloyhtiötä yli 40 paikkakunnalla noin 400 ammattilaisen voimin. Tarjoamme asiakkaillemme paikallisesti hyvää ja laadukasta palvelua lähellä asiakasta ja suuren yrityksen asiakasedut. Ota yhteyttä!

Realia Isännöinti http://www.realiaisannointi.fi/

Turku Energia

Mitä ikinä kotonasi teetkin, tarvitsemasi sähkön saat varmasti Turku Energiasta.
Louna Vuosi sähkösopimuksella varmistat edullisen hinnan kahdeksi vuodeksi eteenpäin ja sinulle hankittu sähkö on tuotettu 100 % uusiutuvalla vesivoimalla.
SKV:n asiakkaana varmistat aina edullisen hinnan, syöttämällä etukoodin Etu kampanjakoodikenttään. Etusi perusmaksu 2€/kk (Norm. 3,78€/kk) ja lisäksi saat edullisen energian.
Tutustu ja tee sopimus linkistä.
https://www.energiaonline.fi/OfferCalculation/OfferCalculation

RT-Visuals Oy

RT-Visuals Oy
Ammattilaisen ottamat valokuvat ovat erittäin tärkeä osa asunnon myyntiä. Laadukkaat kuvat tuovat esille
asunnon parhaat puolet, joiden perusteella potentiaaliset ostajat luovat ensivaikutelmansa kohteesta.
Hyvät kuvat ovat helppo ja edullinen tapa nopeuttaa asunnon myyntiä.


Tutustu ja ota yhteyttä!
 

RT-Visuals Oy http://www.rt-visuals.fi

Suomen Rakennusasiantuntijat Oy

Suomen Rakennusasiantuntijat Oy SUORAA on rakentamisen asiantuntijapalveluihin erikoistunut yritys. Asiantuntijoillamme on vankka kokemus suomalaisesta asuntorakentamisesta ja erityisesti tyypillisistä rakennustavoista eri vuosikymmeninä.


Kuntotarkastus on tärkeä osa asuntokaupan teknisten riskien hallintaa. Siksi teemme kaikki tarkastukset noudattaen YTM – ohjeistusta. Tarkastuksen ja sen raportin avulla ostaja ja myyjä tietävät mistä ovat kauppaa tekemässä. Mahdolliset virheet ja puutteet on helpompi tuoda julki ennen kauppaa ja sopia niiden vaikutuksesta kauppahintaan

Palvelujamme ovat mm:

 • Kuntotarkastukset asuntokaupan yhteydessä
 • Kosteuskartoitukset
 • Kuntotutkimukset
 • Sisäilmatutkimukset vuosien kokemuksella
 • Kuntoarviot kiinteistön ylläpidon apuna
 • Vauriokatselmukset ja riita-asioiden asiantuntijatehtävät

SUORAA on myös kehittänyt pientalojen ylläpidon avuksi ilmaisen TALOVISIO-palvelun. Ota käyttöösi osoitteessa www.talovisio.fi

Suomen Rakennusasiantuntijat Oy http://www.talovisio.fi