Koti pitää aina sisällään tarinan – nyt tarinaa hyödynnetään myös asuntokaupoissa

Tiedotteet 19.11.2015

19 marraskuuta 2015

Asuntomarkkinat ovat jo muutaman vuoden pysytelleet maltillisena, eikä mullistuksia asunto- ja kiinteistönvälityksen toimialalla ole nähty. Toimialalla kaivataankin nyt uusia keinoja vauhdittaa markkinoita. SKV Kiinteistönvälitys hakee kiinteistönvälitykseen uutta otetta digitaalisilla palveluilla, joista esimerkkinä on kokonaan uusi Kodin Tarina® -palvelu. 

SKV aloitti syksyllä 2014 mittavan liiketoiminnan kehityshankkeen yhdessä palvelumuotoilutoimisto Passi & Ripatin kanssa. Laajan tutkimuksen pohjalta syntyi täysin uusi palvelu asunnon myyjille, Kodin Tarina®, jossa asunnon myyjä pääsee kertomaan myytävänä olevasta asunnostaan niin tekstin, kuvien kuin videon keinoin. Lisäksi asunnon ostajia tullaan palvelemaan niin kutsutuilla paikallisrikasteilla, joilla asunnon ostamiseen tuodaan merkittävää lisäarvoa kertomalla asuinalueesta, jolla asunto sijaitsee.

”Tutkimuksissamme selvisi, että asuntokaupassa on jätetty kokonaan huomiotta asunnon myyjän ja ostajan kohtaaminen. Asiakkaat kertoivat, että kaupantekotilaisuudessa käydyt keskustelut asunnon entisen omistajan kanssa asunnon historiasta ja sen ympäristöstä ovat olleet todella tärkeitä. Joissain tapauksissa tarinointia vaikkapa puutarhan istutuksista on jatkettu yhdessä vielä kaupanteon jälkeen. Näin syntyi ajatus Kodin Tarina® -palvelusta”, sanoo SKV Kiinteistönvälityksen toimitusjohtaja Timo Kaisla

Kodin Tarinan uskotaan vaikuttavan asuntokauppoihin positiivisesti 

Kodin Tarina® on innostanut myös muita asumisen ja kotien ammattilaisia. ”Kodit ovat tarinoiden aarrearkkuja. On hauska ajatella, että ihmiset vaihtuvat, mutta tarinat jäävät elämään”, kommentoi Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma

Myös Kodistamon sisustussuunnittelija Seija Killström on innostunut Kodin Tarinasta: ”Parasta on mielestäni se, että nyt kotien todellinen luonne tulee esille asukkaiden omien kokemusten kantamana. Vihdoin asuntoesittelyssä avataan ovet myös myytävän kodin ympäristöön.” ”Tutkimuksessa osa asiakkaista kertoi, että he olisivat jopa suoraan maksaneet pyyntihinnan tai vähintään tehneet tarjouksen nopeammin, jos olisivat tienneet asunnon myyjän kertomat tarinat jo aiemmin”, Timo Kaisla kertoo.

SKV käynnistää alkuvuodesta kilpailun, jossa valitaan kunkin kuukauden luovimmat ja mielenkiintoisimmat Kodin Tarinat. Nevaluoman ja Killströmin lisäksi kilpailuraadissa ovat tuomareina suositun Pihkala-sisustusblogin bloggaaja Maija Rasila, huonekaluliike ISKUn valikoimajohtaja Ilari Jääskeläinen ja sisustustavaraketju Pentikin brändijohtaja Auli Harjama.

Se, että asunnon myyjälle annetaan mahdollisuus osallistua aikaisempaa enemmän välitysprosessiin, ei tee välittäjästä tarpeetonta. Asunnon ostajista valtaosa ostaa asunnon mieluummin kiinteistönvälittäjän kautta kuin suoraan yksityishenkilöltä. Ammattilaisen mukanaolo tuo turvaa molemmille kaupan osapuolille esimerkiksi lakisääteisten asioiden kanssa.

Tutustu Kodin Tarina® -palveluun
Kurkista esimerkkitarinaamme

Lisätiedot: Timo Kaisla, toimitusjohtaja, SKV Kiinteistönvälitys Oy, puh. 040 700 9595, timo.kaisla@skv.fi

SKV Kiinteistönvälitys on yksi Suomen suurimmista asunnonvälittäjistä. Yritys toimii 40 paikkakunnalla 200 ammattilaisen voimin. SKV:n toiminta perustuu kokonaisvaltaiseen palveluun ja vahvaan aluetuntemukseen. Yritys on perustettu vuonna 1964.