Miksi käyttää välittäjää asuntokaupassa?

Pinnalla nyt

Asunnon myyminen saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta kokematon myyjä voi törmätä yllättäviin sudenkuoppiin hoitaessaan asuntokaupat itse. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä huolehtii siitä, että kaupat sujuvat jouhevasti pykälien mukaan.

Asunnon tai kiinteistön myynnin valmistelu sekä varsinainen myynti eivät välttämättä käy käden käänteessä. Ennen ensimmäistä näyttöä on hankittava myyntiin tarvittavat dokumentit, jotka vaihtelevat sen mukaan, onko kyseessä osake- vai kiinteistökauppa. Tämän jälkeen on laadittava asianmukainen myynti-ilmoitus, josta löytyvät tarvittavat faktat ja laadukkaat kuvat.

Kokenut välittäjä tietää, mistä tehtävistä myynnin valmistelu tulee aloittaa ja kenen puoleen kääntyä, jotta tarvittavat asiakirjat ovat kasassa. Välittäjä osaa laatia houkuttelevan myyntiä edistävän ilmoituksen ja markkinoida asuntoa oikeissa kanavissa. Laadukkaat myyntikuvat takaavat, että kohde pääsee oikeuksiinsa parhaalla mahdollisella tavalla myynti-ilmoituksessa.

Ammattilaisiin luotetaan

Useat ostajat kokevat, että on luotettavampaa tehdä kaupat kiinteistönvälittäjän kautta kuin ostaa asunto suoraan nykyiseltä omistajalta. Välittäjän käyttö tuo turvaa sekä ostajalle että myyjälle. Ammattilainen osaa määritellä kohteelle realistisen hinnan, joka noudattaa alueen markkinakehitystä. Moni itse kotia myyvä saattaa arvioida pyyntihinnan liian korkeaksi tunnearvon vuoksi. Kokemattoman myyjän tekemät myynti-ilmoitukset ja myyntiesitteet voivat myös olla puutteellisia, eikä niistä välttämättä löydy tarpeeksi tietoa esimerkiksi taloyhtiön remonteista ja asumiskustannuksista.

Myös juridisesti on helpompaa jättää asuntokaupat ammattilaisen käsiin. Kiinteistönvälittäjän kautta asiakas saa kuluttajansuojan.

Kokenut välittäjä auttaa ongelmatilanteissa

Nykyisin asunnonostajat ovat erittäin hyvin perillä oikeuksistaan ja kynnys reklamointiin on matala. Tällöin välittäjän ammattitaito nousee arvoonsa, sillä hän tuntee lain kiemurat ja osaa toimia diplomaattisena välikätenä neuvottelutilanteessa.

Asunnon myyntiin vierähtää helposti paljon aikaa ja pahimmassa tapauksessa se voi rasittaa arkea tai omaa päivätyötä. Kokeneella ammattilaisella hommat hoituvat ammattitaidolla läpi koko asunnon myyntiprosessin. Välittäjillä on usein laaja verkosto ja ostajarekisteri valmiina, joten parhaimmillaan kiinnostuneita ostajia löytyy jo ennen julkista näyttöä. Välittäjän palveluita kannattaakin siis käyttää, sillä arviokäynnit ovat maksuttomia, eikä juttutuokio kiinteistöalan ammattilaisen kanssa mene varmasti hukkaan.
 

Harkitsetko asuntosi myyntiä? Ota yhteys oman paikkakuntasi kiinteistönvälittäjään TÄÄLLÄ tai pyydä meidät ilmaiselle ARVIOKÄYNNILLE