Näillä vinkeillä luot kodikkaan joulun tunnelman

Pinnalla nyt

 

Jotkut ovat aloittaneet joulun tunnelmoinnin jo syksyllä, toisille joulu alkaa kunnolla vasta aattona. Onneksi ei ole oikeaa eikä väärää tapaa valmistella joulua. Lue SKV:n jouluiset sisustusvinkit!

Jouluna juhlitaan. Yhä useammalle juhlahetkiin kuuluvat muutkin joulunaikaiset juhlat kuten pikkujoulut, itsenäisyyspäivä, adventit ja uusi vuosi. Toiset innostuvat joulusta jo syksyllä ja nauttivat kotinsa juhlakuntoon valmistelemisesta monta viikkoa, kun taas toiset aloittavat joulunvieton vasta aattona. Oman kodin jouluiseksi taikomiseen on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Kokeile vaikkapa näitä vinkkejä:

  • Perinteinen punainen toimii aina. Punaisella värillä haetaan kotiin lämpöä ja kodikkuutta. Helpoin tapa tuoda joulun väriä sisustukseen on vaihtaa tekstiilit punaisiin. Sesonkiin sopivat sohvatyynyt, keittiötekstiilit ja torkkupeitot voi käyttää seuraavana vuonna uudestaan!
  • Jos punainen ei ole niin mieleesi, sopii juhlakaudelle myös klassinen tyyli, johon kuuluvat hopea ja valkoinen sekä kristallit ja metallit. Hopean ja metallin sävyjä voi tuoda helposti kynttilänpidikkeillä ja joulukoristeilla. Kimaltavista kuusenkoristeista voi rakentaa yhdessä valosarjan kanssa kauniin asetelman esimerkiksi isoon läpinäkyvään maljakkoon.  
  • Elävä tuli rauhoittaa ja on kaunis tunnelmanluoja. Jos kotoasi ei löydy takkaa, rakenna asetelma kynttilöistä. Kokeilunhaluinen voi virittää televisioon takka-näytönsäästäjän Netflixistä tai Youtubesta tuomaan oikeanlaista tunnelmaa!
  • Modernimpaan makuun sopii ripaus mustaa ja tumman harmaan sävyjä. Erityisen hyvin tummat sävyt sopivat makuuhuoneen sisustukseen: vaihtamalla tummat liinavaatteet tuot ripauksen tunnelmallista luksusta joulunpyhien torkkuhetkiin!
  • Herkut ovat olennainen osa joulua. Tänä vuonna moni voi kokeilla perinteisten kinkun ja joululaatikoiden sijasta uudenlaisia reseptejä. Myös itse tehdyt leipomukset kauniissa lasipurkissa on oiva lahjavinkki. Ja mikä on parempi jouluinen tunnelmanluoja, kuin itse leivottujen pipareiden tuoksu kotona!
  • Ajatuksella valittu ja kauniisti paketoitu lahja ilahduttaa. Lahjojen miettiminen kannattaa aloittaa ajoissa, sillä kiire luo stressiä ja pilaa tunnelman. Pakettien askartelu ja koristelu on kivaa puuhaa, ja tuo joulun odotuksen. Kokeile tänä vuonna koristella paketit luonnon antimilla; voit esimerkiksi sujauttaa pienen kuusenoksan lahjanarun alle.

 

SKV Kiinteistönvälitys toivottaa kaikille Hyvää ja kodikasta Joulua!