Näin laitat kotisi myyntikuntoon – 4 vinkkiä!

Pinnalla nyt

Kun päätös kodin myymisestä on tehty ja sopiva välittäjä valittu, on aika suunnata katseet ensimmäiseen asuntonäyttöön. Listasimme neljä helppoa vinkkiä, joiden avulla kotisi pääsee oikeuksiinsa ja hurmaa siitä kiinnostuneet kävijät.

 

1. Aloita siivouksesta

Ennen asuntonäyttöä on hyvä siivota koti huolellisesti ja varautua siihen, että säilytystiloista kiinnostuneet kävijät saattavat availla myös vaatekaappien ovia. Ei siis riitä, että villakoirat imuroidaan pois nurkista, vaan kaikki pinnat kannattaa pestä lika- ja kalkkitahroista ja näyttää rättiä myös ikkunoille. Vaatekaapit on hyvä järjestää, sängyt pedata ja koti tuulettaa raikkaaksi.
 
Tärkeää on myös tehdä kodista mahdollisimman avara raivaamalla tavararöykkiöt piiloon. Keittiön tasoilla kannattaa olla vain muutama kodinkone ja kylpyhuoneen hygieniatuotteet on hyvä piilottaa kaappiin.

Siivoukseen kannattaa satsata, sillä se helpottaa seuraaviin näyttöihin valmistautumista ja tulevaa muuttoa.

2. Raikasta tunnelmaa tekstiileillä

Kodin sisustusta ei kannata uusia kokonaan myynnin nopeuttamiseksi, vaan tunnelmaa voi nostattaa piensisustustuotteilla ja tekstiileillä. Uudet sohvatyynyjen päälliset, pehmeyttä tuova viltti tai leikkokukat kauniissa maljakossa tekevät kodista houkuttelevan ja tyylikkään.

Tuo värimaailmaan selkeyttä ja sijoittele huonekalut väljästi. Anna kodistasi kiinnostuneen katsojan omalle mielikuvitukselle tilaa nähdä asunnossa tämän omat kalusteet. Valaistusta voi käyttää tehostekeinona korostamaan kotisi parhaita puolia.

3. Jätä suuremmat remontit asunnon uusille omistajille

Suuritöistä ja hintavaa remonttia ei useimmiten kotiin kannata tehdä, koska siihen käytetty rahamäärä ei todennäköisesti näy täysin myyntihinnassa. Rikkinäiset ja repsottavat yksityiskohdat kannattaa kuitenkin korjata, jotta yleisilme on huoliteltu ja uudet omistajat näkevät, että asunnosta on pidetty hyvää huolta.

Listojen puuttumisesta vitsaillaan aina, mutta ne kannattaa asentaa paikoilleen ennen ensimmäistä näyttöä, sillä jotkut ostajat voivat pitää viimeistelemätöntä ilmettä kynnyskysymyksenä. On myös tärkeää tarkistaa, että kaikki lamput palavat, jotta koti on mahdollisimman valoisa.

4. Muista vilkaista myös ulos

Kerrostaloasunnon viimeistely myyntikuntoon on helpompaa, sillä se rajoittuu sisätilojen lisäksi ainoastaan terassiin tai parvekkeeseen. Muista siis tyhjentää nämäkin tilat turhista roskista ja huolehtia yleisestä viihtyvyydestä. Kesäkukat, kanervat tai tunnelmalliset kynttilät viimeistelevät ilmeen.

Omakotitalossa asuinrakennuksen lisäksi kannattaa siistiä piha-alue ja -rakennukset sekä mahdollisesti autotalli tai -katos. Keväällä ja kesällä on hyvä leikata nurmikko ja siistiä istutukset – talvella taas huolehtia kinosten aurauksesta ja hiekoituksesta.

Harkitsetko asuntosi myyntiä? Ota yhteyttä paikkakuntasi asiantuntijaan tai pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille!