Näin löydät unelmiesi asunnon: asunnon ostajan työkalut

Pinnalla nyt

Oikean asunnon löytyminen voi vaatia kärsivällisyyttä, nopeutta ja lukuisia asuntonäyttöjä. Unelmien asunnon etsimistä voi kuitenkin helpottaa SKV Kiinteistönvälityksen asunnon ostajalle suunnatuilla työkaluilla. Lue täsmävinkit unelmiesi asunnon löytämiseen!

Paikallisrikasteet – tunne tuleva asuinalueesi

Jopa 50 prosenttia kodin ostopäätöksestä perustuu asunnon ulkopuolisiin tekijöihin. Asuinalueella ja sen tarjoamilla palveluilla on väliä, ja siksi ostajat kiinnittävätkin paljon huomiota asunnon ympäristöön. Koska SKV haluaa olla paikallinen asunnon välityksen kumppani, kehitimme ilmaisen Paikallisrikasteet -palvelun.

Paikallisrikasteet kertovat asuntoilmoituksen yhteydessä asunnosta riippuen mm. alueen yleiskuvauksen, linkkejä alueen kouluihin, päiväkoteihin ja muihin palveluihin, tietoa kaavoituksesta sekä näyttävät asukkaiden haastatteluita ja valokuvia alueelta. Paikallisrikasteet ovat ylivoimainen etu erityisesti paikkakunnan ulkopuolelta muuttavalle, mutta auttavat myös paikallista uuden asuinalueen löytämisessä.

Ostotoimeksianto – Anna meidän etsiä sinulle haluamasi koti!

Jos et löydä kriteereitäsi vastaavaa asuntoa haluamaltasi alueelta, voit tehdä SKV:n kanssa ostotoimeksiannon. Ostotoimeksianto tarkoittaa sitä, että välittäjä hoitaa sopivan asunnon metsästyksen puolestasi. Kriteerisi ostotoimeksiannolle voivat olla hyvinkin tarkkoja; voit esimerkiksi valita haluamasi postinumeron, tietyn kadun tai jopa tietyn taloyhtiön, mistä välittäjä asuntoa etsii.

Ostotoimeksiannon etu on se, että välittäjä voi kontaktoida myös sellaisia asunnon omistajia, jotka eivät aktiivisesti sillä hetkellä ole myymässä. Ostotoimeksianto ei velvoita vielä ostamaan, mutta kauppojen toteutuessa ostotoimeksiannon kautta asunnon ostaja maksaa asunnon myynnistä koituvan välityspalkkion.

Selvitä sinulle sopiva asuinalue SKV:n Asuinaluetestillä!

Kuten sanottu, asunnon ympäristöllä on suuri vaikutus asunnon ostopäätökseen. SKV Kiinteistönvälityksen Asuinaluetestin avulla haluamme auttaa asunnon etsijöitä tutustumaan ja löytämään parhaiten sopivan asuinalueen. Parhaiden alueiden lisäksi testaajalle määritellään testin yhteydessä asumistoiveita kuvaava profiili.

Testi on hyvä sellaiselle asunnonetsijälle, joka on muuttamassa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, mutta apua testistä on myös jo valmiiksi pääkaupunkiseudulla asuvalle, joka haluaa tutustua uusiin kaupunginosiin ja alueisiin.  Tällä hetkellä testi kattaa ainoastaan pääkaupunkiseudun alueet.

Kodin Tarina – tutustu asuntoon jo ennen ensimmäistäkään asuntonäyttöä!

Yleensä asuntoilmoituksissa pääsee ääneen vain kiinteistönvälittäjä. SKV halusi tuoda lisää tunnetta mukaan asunnon myyntiin; onhan oman kodin löytyminen loppujen lopuksi tunnekysymys. SKV:n Kodin Tarina -palvelu on myyjille suunnattu asunnon myynnin työkalu, josta hyötyy myös ostaja.

Kodin Tarinassa myyjä pääsee kertomaan ja näyttämään kuvin esimerkiksi asuinalueensa parhaat puolet, miten koti on muuttunut vuosien varrella ja mitkä ovat kodin top kolme myyntivalttia asukkaan näkökulmasta. Näin ostaja pääsee tutustumaan asuntoon jo ennen asuntonäyttöä sekä saa kattavammin tietoa siitä, millaista kodissa ja alueella on asua. Nämä kaikki auttavat merkittävästi ostopäätöstä tehtäessä.

Etsitkö unelmiesi asuntoa? Ota yhteyttä alueesi kiinteistönvälittäjään tai selaa myynnissä olevia kohteitamme!

Asunnon ostajan työkalut löydät myös täältä>>