Pääsiäisresepti: Keväinen rahkapiirakka

Pinnalla nyt

Tämä raikkaan keväinen rahkapiirakka sopii loistavasti vaikkapa pääsiäispöytään! 

 

Pohja:
 125 g voita tai margariinia
 1 dl sokeria
 1 muna
 1 tl leivinjauhetta
 3 dl vehnäjauhoja


Rahkatäyte:
200 g rahkaa
1 munaa
1 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Lisäksi koristeluun persikkaviipaleita.

 
Aloita vatkamaalla huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna ja lisää sen jälkeen seokseen leivinjauhe ja lopuksi vehnäjauhot. 
Voitele piirakkavuoka (noin 24-26cm) ja painele taikina voidellun vuoan vuoan pohjalle reunoja myöden. 

Raasta huolellisesti pestyn sitruunan puolikkaan kuori kulhoon ja purista mehu joukkoon. Lisää kulhoon muut rahkatäytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi seokseksi. 
Kaada valmis täyte pohjan päälle ja koristele piirakka persikan puolikkailla.

Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. 

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. 

 

Kotoisia herkutteluhetkiä toivottaa,
SKV Kiinteistönvälitys