Tutustu Kodin Tarina -kisan maaliskuun voittajatarinoihin!

Pinnalla nyt

SKV Kiinteistönvälitys järjestää huhtikuun loppuun kestävän Kodin Tarina -kilpailun, johon osallistuvat maalis–huhtikuun aikana SKV:n kanssa myyntitoimeksiannon tehneet ja Kodin Tarinaa asuntonsa myynnissä hyödyntäneet asunnon myyjät.

Kilpailuun osallistuvia kuvia, videoita ja tekstejä arvioidaan seuraavin kriteerein: monipuolisuus Kodin Tarina -elementtien käytössä, kiehtova alku ja lopetus, Kodin Tarinan kyky rikastaa perussisältöä, kaunis visuaalisuus ja myyvyys. Tuomareina toimivat sisustuksen ja kiinteistönvälityksen ammattilaiset. Lue kilpailun säännöt täällä>>

Kilpailuun osallistuvista videoista ja kuvista voittajat poimii nimekäs raatimme:

• Sisustussuunittelija Seija Killström
• Pentikin Brand Director Auli Harjama
• Avotakan ja Meidän Mökin päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma
• Isku Koti Oy:n valikoimajohtaja Ilari Jääskeläinen
• SKV Kiinteistönvälitys Oy:n liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa

 

Maaliskuun voittajat ovat nyt selvillä! Katso SKV Kiinteistönvälityksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsan esittely voittajista ja tutustu alta voittajatarinoihin tarkemmin.

 

Sija 1: Hurmaava paritalo Vihdissä

Kodin Tarina henki luotettavuutta. Tieto siitä, että myyjä muuttaa samaan taloyhtiöön, jätti lukijalle varmuuden talon laadusta. Myyjän kirjoittama tarina soljui hienosti ja mukana oli hauskoja kielikuvia. Tuomaristo piti myös tavasta, jolla myyvä henkilö on heittäytynyt mukaan persoonallisella ja kauniilla kuvamaailmalla.  Onneksi olkoon voittajalle!

 

Ote myyjän kirjoittamasta tarinasta: 

”Lapsemme ovat sanoneet myyntiaikeistamme; ymmärrämme kyllä, mutta on haikeaa luopua lapsuudenkodista. Nämä neliöt ovat meille tässä vaiheessa elämää liian suuret, tulemme viihtymään mainiosti talon toisessa päädyssä sijaitsevassa pienemmässä asunnossa. Näkymät järvelle, ympäröivä luonto ja rauha eivät katoa minnekään. Toivomme, että samaan pihapiiriin ja naapuriksemme tiensä löytää samanhenkinen perhe, jolle tämä asuinpaikka tulee olemaan unelmien koti ja joka todella tarvitsee kaiken tämän tilan ja väljyyden, korkeat huoneet ja isot ikkunat. Nyt on jonkun toisen vuoro!

Meidän metsurimme sanoi; tällä mäellä on Vihdin komeimmat männyt. Emmepä ole tulleet asiaa ajatelleeksi, mutta sinne se katse aina hakeutuu keittiön ikkunasta, pihapiiriin kuuluvaan metsään ja rauhassa kasvaneisiin suuriin mäntyihin, jotka vartioivat taloamme. Ja välittäjämme on sanonut; tällaista kohdetta ei Uudellamaalla ole toista. Näin me olemme vähän itsekin ajatelleet.”

 

Sija 2: Historiallinen huvila Tammisaaressa

Tämä historiallinen kuvaus piti kiinni omasta tyylistään. Tuomariston mielestä tarina oli selkeä ja rikasti mukavasti peruskuvausta.  Erityistä kiitosta saivat kauniit lähikuvat, joiden kautta pääsi ihastelemaan esim. kakluunin yksityiskohtia. Kirjoitetussa tarinassa oli elementtejä, jotka sykähdyttivät tuomaristoa: esimerkiksi kohta, jossa kerrottiin, että ”Feldtillä oli tapana laittaa ämpärillinen omenoita pihan edustalle nälkäisiä koululaisia varten” kosketti ja jätti tutustumisen arvoisen kuvan paikasta.

Ote myyjän kirjoittamasta tarinasta:

”Talo sijaitsee tontin korkeimmalla paikalla ja aurinko kiertää talon päivän mittaan, jolloin aamupalan voi syödä keittiössä aamuauringossa ja terassilla voi istua ilta-auringossa. Kotimme sijaitsee lähellä Mustionjokea ja Pumppulahden maisemissa on mukava lenkkeillä. Myös historiallinen Billnäsin ruukkialue on meille mieluinen lenkkeilyreitti. Arvostamme kodin lähettyvillä olevia urheilumahdollisuuksia, kivenheiton päässä löytyy kuntosali, tenniskenttä, frisbeegolf sekä lukuisia leikkipuistoja.

Meistä on mukavaa järjestää illanistujaisia ystävillemme ja olohuoneessamme onkin vietetty lukuisia illallisia, rapukestejä ja glögijuhlia. Kesäisin grillaamme ulkona terassilla ja nautimme kasvihuoneemme antimista. Pihallamme on monta omenapuuta ja omenoista teemme mehua, soseita ja piirakoita. Täytyykin kehua häntä joka aikoinaan on omenapuut istuttanut. Pihallamme kasvaa useita eri lajikkeita jotka kypsyvät eri aikaan ja ovat käyttötarkoituksiltaan hiukan erilaisia; toiset toimivat paremmin soseena ja toiset taas mehuna. On helpottavaa kun koko valtavaa omenasatoa ei tarvitse jalostaa yhdellä kertaa.

Lastemme kasvaessa tulemme tarvitsemaan heille omat huoneet ja siksi päätimme laittaa kotimme myyntiin. Ajatus meille niin rakkaan kotimme myymisestä tuntuu haikealta mutta jokaisen tarinan loppu on myös uuden seikkailun alku. Toivomme että seuraavat asukkaat saavat viettää yhtä ikimuistoisia hetkiä täällä kuin me olemme saaneet.”

 

Sija 3: Kaunis perhekoti Vantaan Hämeenkylässä  

Tämä oli tavallisen perheen aito Kodin Tarina. Tarinassa oli onnistuttu luomaan tunnelma siitä, että kodissa on viihdytty. Voi vain kuvitella, kuinka lapset ovat kasvaneet ja perhe on viettänyt mukavia hetkiä tässä kodissa. Yhden tuomarimme sanoin: ”Jos valitsisin kotiani pelkästään Kodin Tarinan synnyttämän fiiliksen perusteella – tänne haluaisin kurkistaa”. Perhealbumin kuvat vuosien varrelta ja eri tilanteista värittivät onnistuneesti tarinaa. Tässä tarinassa ei tarvinnut esittää mitään!

 

Ote myyjän kirjoittamasta tarinasta:

”Koti, paras paikka maailmassa.

Mietimme pitkään tätä kirjoitusta Äeskujan kodistamme, josta olemme nyt muuttamassa kohti Helsingin keskustaa ja samalla uuteen elämänvaiheeseen, kahden aikuisen talouteen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja tässä tapauksessa voisi sanoa, että rakkaasta kodista olisi monta tarinaa kerrottavana.

Olemme asuneet lähes kaksikymmentä vuotta rakkaassa kodissamme, kasvattaneet tyttäremme täällä aikuisiksi ja eläneet nämä vuodet monella tapaa hyvin rikasta ja antoisaa aikaa, jossa kotimme ja siellä erityisen hyvin viihtyminen on näytellyt isoa osaa.

Elämä Hämeenkylässä on ollut turvallista ja kotoisaa. Lasten kanssa eläminen on ollut helppoa, päiväkoti näkyy makuuhuoneen ikkunasta ja perinteinen kyläkoulu sijaitsee lyhyen ja turvallisen kävelymatkan päässä. Kavereita riitti lähitaloista ja vietimmekin taloyhtiössämme monia ratkiriemukkaita leikkipäiviä ja lasten olympialaisia leikkimielisesti kisaillen. Vuosien kuluessa lapset kasvoivat nuoriksi ja yhteinen aika siirtyi pihaleikeistä keittiöömme ja nautimmekin nuorten kanssa yhdessä mm. monen monet kynttiläillalliset jutustellen ja nauraen monille hauskoille muistoille ja luoden uusia.”

 

Julkistamme huhtikuun Kodin Tarina -voittajat toukokuun alussa.  Stay tuned!